drznica -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) (27.10.2011 20:34:02)
|
Heej Anice...savjetujem ja tebi da ti dodjes u Skerlica...da vidis kako je lijepo, toplo...udobno ;) A od detalja...pa mislim prvenstveno da treba savladati ovo disanje, ako nisi jos sigurna kad koji tip primjeniti dobro bi bilo cuti i vjezbati. Zatim za masazu međice maslinovim uljem, al kad se udje u 9.mjesec. Isto tako ulaskom u 9.grudi poslije tusiranja, tacnije bradavice malo trljati(kruzno masirati) da ocvrsnu bradavice, posebno kome je bradavica uvucena, a onda namazati kremom. Ali naglasila zena ulaskom u 9.jer prije ako se radi moze izazvati kontrakcije. Sto se tice higijene rane, kad se dodje kuci iz bolnice poslije svake nuzde(bilo male ili velike) prati se, prati ranu 2 puta dnevno...topla voda i neki blagi sapun ili kupka koja nema jak miris zbog bebe...mislim opcenito na tusiranje, znamo da bebe hoce nas miris tijela. KAd rana krvari, najbolje kuci staviti veliku pelenu na koju ces leci i staviti par ulozaka ispod sebe, a li ne oblaciti gacice samo se prekriti carsafom da se rana brze susi i zaraste. Isto tako prije spavanja kad se istusiramo, nije lose fenom osusit ranu pa stavit ulozak ali ne fenom puhat direktno u ranu vec odozgo zrakom susit. hmmm sta jos.... Eto nekih par savjeta,ako se sta sjetim pisem ti :)
|
|
|
|