RE: Optuznica KCU Koševo (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Druženja, događaji



Poruka


gordanasi -> RE: Optuznica KCU Koševo (15.6.2009 14:25:48)

mamina princeza i mama alma hvala još jednom. poslala sam vam P.P.




M kao Mama -> RE: Optuznica KCU Koševo (15.6.2009 14:29:34)

Nema na čemu, draga moja, poslala sam i ja tebi odgovor na PP




žana o8 -> RE: Optuznica KCU Koševo (17.6.2009 21:59:09)

Gordanasi prije svega da te pozdravim, dugo se nismo čule [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Znaš da imaš moju podršku u ovom slučaju. želim samo naglasiti, da nije bitno ko je sudija i tužilac . Svi oni trebaju profesionalno i nepristrasno odraditi svoj posao i ja duboko vjerujem da će to tako i biti. Osim toga, to je tek prva instanca, ko ne bude nezadovoljan presudom može se žaliti Kantonalnom ili Vrhovnom sudu ( ne znam ko postupa u prvom stepenu, ali mislim Općinski sud). Nemojte unaprijed dovoditi u pitanje poštenje sudija i tužilaca. Već sam ti napisala, da je po meni ključni dokaz obdukcioni nalaz uzroka smrti. Mislim da i tužilac na tome zasniva optužnicu. Nadam se da će pravda biti zadovoljena. Pozdrav tebi i željno iščekujem 25. mada sumnjam da će se tada presuda i objaviti. Obično taj dan idu samo završne riječi, a objava presude u iduća 3 dana.




enna -> RE: Optuznica KCU Koševo (17.6.2009 22:24:33)

Draga gordanasi ovih dana bas ocekujem tvoj post da cujem jeli presuda iskazana i bas sam se razocarala da nije,vjeruj mi da ti se divim na snazi voljela bi da sam blize da i se barem priklucim na zavrsnom rocistu ali nazalost mogu ti samo ovako pruziti rijeci utjehe.
Za "DR.SMRT" nemam rijeci samo zelim da je stigne Bozija kazna i da se nikad ne ponovi slucaj "Ceca" vama vasu dragu Cecu nista i niko nemoze vratiti ali morate biti jaki do kraja i ti i tvoji najblizi.
Citajuci tvoj blog bas sam se rastuzila [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image].Ocekujem tvoj sledeci post i nadam se da ce presuda biti izrecena budi mi jaka!!!




Lalana -> RE: Optuznica KCU Koševo (17.6.2009 22:39:00)

draga gordana svi smo uz tebe, pratimo tvoj blogg i nadamo se uspjehu, izdrzi zbog cece i njene djecice. [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]




brzamala -> RE: Optuznica KCU Koševo (18.6.2009 21:49:38)

Draga gordanasi,evo tek sad sam naisla na ovu temu,i nemam rijeci da iskazem koliko mi je zao i tebe i tvoje porodice.Sigurna sam da vam je svaki dan produzenja sudenja,nastavak agonije.Ali i svaka cast tebi i tvojima pa ste usprkos bolu i tuzi smogli snage da podnesete tuzbu i prolazite kroz ovo .Znam da nista ne moze vratiti tvoju sestru ali ovako pomazete i drugim ljudima koji nisu bili hrabri kao vi da tuze nekog nesavjesnog lijecnika a sigurno ih ima jos mnogo.Molim Boga da vam da snage i olaksanje u vasoj boli,i znaj da ce im Bog presuditi za nedjela jer je kod njega jedina pravda.




gordanasi -> RE: Optuznica KCU Koševo (25.6.2009 12:58:14)

Evo mene, maloprije sam se vratila. Danas nije bilo ništa posebno, odbrana je predala neki dokaz o zdravstvenom osiguranju kao zadnji put uplaćeno 26.07. (??????????) Ne razumijem kakav im je to dokaz? Moja sestra je umrla 17.08. i kao oni kažu da nije bila osigurana u kritičnom periodu????Ako je osiguranje uplaćeno 26.07. zar ne vrijedi do 26.08?
Ma, na kraju krajeva to im i nije nikakav dokaz i apsolotno nema nikakve veza sa onim za šta je optužena. Njen advokat je tražio još vremena za završne riječi tako da je ponovo 07.07.2009 u 12.00 i ako neko može da dođe bilo bi mi drago. Tada su konačno završne riječi Tužilaštva i odbrane.




gordanasi -> RE: Optuznica KCU Koševo (7.7.2009 15:01:59)

Drage moje, danas su bile završne riječi tužilaštva i odbrane. Da vas puno ne gnjavim tužilac je izio sve dokaze i obrazložio sva svjedočenja i tražio je maksimalnu kaznu od 3 godine zatvora. Da, da... to vam je maksimalna kazna!!!??? Tražio je oduzimanje licence i građansku parnicu za oštečene; muža i mene.
Onda je sudija rekao da ja kažem završne riječi???? Ja sam bila pravo iznenađena i šokirana. Nisam imala pojma da imam pravo na to i jako, jako mi je žao jer bi se pripremila ionako već dvije godine čekam da kažem svašta nešto...To mi je bila jedinstvena prilika. Na kraju sam i rekla da nisam znala da imam pravo na to, pošto već 2 godine nemam pravo na NIŠTA pa sam rekla doktorici citiram: " Sram vas bilo što mi ni saučešće niste izjavili, sram vas bilo za sve laži koje ste izrekli i ŽELIM VAM DA SE OSJEĆATE KAO ŠTO SE JA OSJEĆAM, to vam je velika kazna..."
Znam da sam joj mogla još svašta reći ali stvarno ne mogu vam opisati kako se ja svaki put osjećam. Meni je opet srce toliko lupalo da se tresla stolica na kojoj sam sjedila i mislila sam da ću se onesvijestiti...
Završne riječi odbrane su toliko bezvezne i nejasne da ih neću ni spominjati. Uglavnom odbrana je naravno tražila oslobađanje optužbi...
Doktorka smrt i njene završne riječi su bile da ona nije uradila ništa krivo niti van zakona, da ona ne zna šta je pacijentica uzimala od lijekova i da u slobodnoj prodaji ima 30 i nešto vrsta lijekova koji se mogu kupiti bez recepta....
Eto... PRESUDA JE U PETAK, 10.07.2009 u 12.00 NA OPĆINSKOM SUDU, II SPRAT SOBA 217, sudija Slobodan Nastić. Puno bi mi značilo kada bi bar neko od vas došao da mi da podršku...




M kao Mama -> RE: Optuznica KCU Koševo (7.7.2009 15:08:00)

Joj, mila moja Gordana, tako ti je to u pravu, kako je djelokvalifikovano smiješno i žalosno, to je vid ubistva da je pravde, jer ona je tvoju sestu ubila, na ovaj ili ona način, alinje nema.






juni -> RE: Optuznica KCU Koševo (7.7.2009 15:20:15)

Draga moja, ja bih ti rado dosla pruziti potporu ali bebicu nemam kome ostaviti. Nadam se da ce pravda biti zadovoljena i da cete spokojni izaci iz sudnice. Zelim vam puno srece!




mišur -> RE: Optuznica KCU Koševo (7.7.2009 15:25:27)

Draga Gordana,
ja sam u Banja Luci i u mislima ću biti sa tobom...
Vjerujem da će je bar na tu maximalnu kaznu osuditi i oduzeti joj licencu, mada je to sve smiješno...Tri godine za nečiji život!
Čekam da nam se javiš u petak i puno sreće vam želim...




bloom -> RE: Optuznica KCU Koševo (7.7.2009 15:39:57)

Kako neko ko nosi oruzje dobije 2, a neko ko ubije dobije 3 god, halooooooooo.
Znam da tvoju sestru nista ne moze vratit, ali zelim da kolko tolko budes zadovoljna kaznom, jer se nadam da nece biti oslobodjena.




kovrdjava -> RE: Optuznica KCU Koševo (7.7.2009 15:47:32)

Meni je žao zbog svega i ranje nisam željela da se javljam na ovu temu jer jako boli,i previše je teško za mene koja čitam,a ne tek tebi.Ako ti šta znači doći ću vrlo rado da te podržim u ovom teškom trenutku.Al bih voljela da sad se ujedinimo i pomognemo jednoj ženi koja se našla u situaciji u kojoj se i mi sutra možemo naći,jer naši doktori ne bih o tome...




slono -> RE: Optuznica KCU Koševo (7.7.2009 17:06:36)

Prije svega iskreno saucesce zbog vaseg gubitka sestre, majke supruge..... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Nisam ranije bila na ovoj temi i evo se sva najezih, jer se sjetih kad se ovo desilo, tad sam bila trudna i znam da me ta vijest jako potresla. Je li tvoja pokojna sestra Gordanasi slucajno zivjela na Dobrinji?????

Ne mogu da komentarisem, suvise me sve ovo potresa, dajem svoju podrsku, molim Boga da vam svima da snage i bicu u toku daljih desavanja!!!!!
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




gordanasi -> RE: Optuznica KCU Koševo (8.7.2009 8:45:33)

Da, draga SLONO moja sestra je živjela na Dobrinji i ja živim tamo. Hvala za podršku




Anoniman -> RE: Optuznica KCU Koševo (8.7.2009 8:55:00)

drzim fige da sve 10.07. prodje kako treba, da ta doktorica zlobnica, vjestica... ma sve najgore mislim o njoj, dobije maksimalnu kaznu za ono sto je uradila tvojoj sestri, da pravda pobijedi.
sramotno je od strane naseg sudstva da se tako male kazne daju za oduzimanje necijeg prava na zivot [sm=smiley13.gif] sramotno
imas moju podrsku... nedaj se i istraj u svojim namjerama [sm=smiley31.gif]




Zoe -> RE: Optuznica KCU Koševo (8.7.2009 9:08:42)

IZVORNA PORUKA: Dina RR

drzim fige da sve 10.07. prodje kako treba, da ta doktorica zlobnica, vjestica... ma sve najgore mislim o njoj, dobije maksimalnu kaznu za ono sto je uradila tvojoj sestri, da pravda pobijedi.
sramotno je od strane naseg sudstva da se tako male kazne daju za oduzimanje necijeg prava na zivot [sm=smiley13.gif] sramotno
imas moju podrsku... nedaj se i istraj u svojim namjerama [sm=smiley31.gif]


Dina je to divno rekla i sve potpisujem.. seku ništa ne može da vrati, ali maksimalna kazna može da ublaži makar dio bola kroz koji prolazi Vaša cjelokupna porodica.




Anoniman -> RE: Optuznica KCU Koševo (8.7.2009 9:10:21)

draga gordanasi, nema rijeci kojima bih ti mogla ublaziti tvoje osjecaje, za koje znam kako izgledaju... znam jer sam prije mnogo godina bila u slicnoj situaciji... ali, mogu ti napisati makar da sam mislima s tobom i tvojom porodicom... imas podrsku i iz Gorazda... budi jaka, budi istrajna... ako i ne bude zadovoljena pravda onako kako zalsuzuje, sjeti se samo da postoji Bozija pravda, koju niko ne moze sprijeciti niti ublaziti... Ostani jaka kao do sada sto si bila zbog sovje seke... uz tebe sam!




Skvo RR -> RE: Optuznica KCU Koševo (8.7.2009 9:29:46)

Draga Gordana, zelim tebi i tvojoj porodici da budete jaki......Sve vrijeme citam, pratim kako napreduje slucaj...Sta reci?[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]....Nadam se da ce "osoba" dobiti zasluzenu kaznu i da nikada nece raditi u struci. 




kovrdjava -> RE: Optuznica KCU Koševo (8.7.2009 9:43:24)

Doktorka smrt i njene završne riječi su bile da ona nije uradila ništa krivo niti van zakona, da ona ne zna šta je pacijentica uzimala od lijekova i da u slobodnoj prodaji ima 30 i nešto vrsta lijekova koji se mogu kupiti bez recepta....
Eto... PRESUDA JE U PETAK, 10.07.2009 u 12.00 NA OPĆINSKOM SUDU, II SPRAT SOBA 217, sudija Slobodan Nastić. Puno bi mi značilo kada bi bar neko od vas došao da mi da podršku...



Jel je možemo podržati akoBogda u petak,da budemo tu iza nje u sjeni da se osjeća bar malo sigurnom, da vide da nije sama i da iza nje postoji masa žena koje je podržavaju...




Mika -> RE: Optuznica KCU Koševo (8.7.2009 9:55:13)

Draga gordanasi, nije me dugo bilo ovdje jer sam se zabavila o sebi...

Drago mi je čuti da se proces nije rastezao od nemila do nedraga i iskreno se nadam da će presuda biti maxksimalna. Da bar jedna optužnica protiv đelata uspije i ugleda sretno okončanje po žrtvu iako je to slaba satisfakcija za ono kroz šta žrtva prođe.

Skoro sam se vratila iz Opšte bolnice gdje sam ležala zbog sekrlaža i još mi je teže palo sve što se desilo na Koševu kad sam vidjela da postoji i normalno mjesto za trudnice.
Iskreno se nadam da će maksimalna presuda odjeknuti cijelom BiH i konačno pokazati doktorima da nisu iznad zakona.

Sretno!




Baby1608 -> RE: Optuznica KCU Koševo (8.7.2009 10:41:54)

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] O mili boze iskreno saucesce tebi i porodici,,nekad sam radila u bolnici Kosevo i znam kakvi idioti ,bezobrazluci,lazi i nemari se tamo desavaju,,,,,[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] neznam sta napisati toliko se gusim u suzama slicna situacija se desila sa mojom mamom u drugoj trudnoci( nazalost ni nju nisu spasili) i razumijem tvoju bol[sm=smiley13.gif]




D_K -> RE: Optuznica KCU Koševo (10.7.2009 11:45:52)

jos malo pa ce se znati presuda..
bas razmisljam sta ce se desiti..




bloom -> RE: Optuznica KCU Koševo (10.7.2009 11:47:30)

drzim fige




mišur -> RE: Optuznica KCU Koševo (10.7.2009 11:49:34)

I ja cijeli dan razmišljam o Gordani i njenoj porodici i kako im je sada...
Ako neko bude imao informacije ranije, neka odmah napiše...




Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>