Vitaminski napitci (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem



Poruka


Funky -> Vitaminski napitci (21.5.2012 15:09:40)

Drage moje, šta sve čovjek čuje pih....

Naime, dobila sam informaciju da žene koje pokušavaju ostati trudne ili su to već uspjele NIKAKO ali NIKAKO nesmiju piti vitaminske napitke tipa Cedevita.

Znate li nešto o tome?

Hvala...




Pingvina -> RE: Vitaminski napitci (22.5.2012 8:10:01)

Ja NIKAD tako nesto nisam cula..Pa zar zeni koja planira trudnoce ne bi trebalo sto vise "pojacati" ishranu...time uvesti i vece kolicine vitamina, minerala itd???[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Nesto razmisljam-daju nam folacin, prenatal, zeljezo..bla, bla..Zasto ne bi trebalo uzeti vitamine u casi soka???
Ja stvarno ne mislim da to ima neke veze, ali ako si bas u dilemi-pitaj dr.Najbezbolnije.




Lulu_08 -> RE: Vitaminski napitci (22.5.2012 9:02:56)

Jedino sto mi pada na pamet jeste da je to mozda zbog vjestackog zasladjivaca, koji se ne preporucuje u trudnoci (natren i sl.). Dalje ne vidim razlog zasto ne? Ja popijem ponekad, i u prvoj sam trudnoci.




hanabanana -> RE: Vitaminski napitci (22.5.2012 9:16:01)

IZVORNA PORUKA: Funky

Drage moje, šta sve čovjek čuje pih....

Naime, dobila sam informaciju da žene koje pokušavaju ostati trudne ili su to već uspjele NIKAKO ali NIKAKO nesmiju piti vitaminske napitke tipa Cedevita.

Znate li nešto o tome?

Hvala...


Cedevita nije vitaminski nego hemijski napitak.
I zato ga ja ne bih preporučila nikome. Pogotovo ne djeci i trudnicama.
Ako hoćete vitamin, popite onaj u tabletama. B komplex, C vitamin.




Pingvina -> RE: Vitaminski napitci (22.5.2012 10:19:16)

hanabanana, nije to bas tako jednostavno popiti u tabletama.Sta su drugo vitamini u tabletama nego hemija??Uz to, cak i u tabletama kao sto je npr b kompleks stoji da ima kontraindikacija, nezeljenih pojava, mogucih interakcija s eventualno uzetim drugim lijekovima.Postoji mogucnost predoziranja..[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley3.gif[/image]
Ja sam uvijek za bilo koju drugu varijantu i trudim se izbjeci svaku tabletu koju mogu izbjeci pa makar ona bila i  vitamin.
Djano, kako onda dijabeticari u toku trudnoce???[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 




hanabanana -> RE: Vitaminski napitci (22.5.2012 10:23:46)

Ma naravno. Ja sam uzimala samo folnu kiselinu, ali ako neko mislim da mu treba više vitamina, uvijek sam za to da popije vitamin u tableti nego cedevitu. Za cedevitu otvoreno sumnjam da ima i  V od vitamina.
Slažem se da je tableta hemijski pripravak, ali je stvorena od ljudi kojima je posao da ih prave.

Što se tiče predoziranja, jasno je do toga neće doći ako se uzima po uputstvu.




Stranica: [1]