| 
				  Blue rose RR ->  RE: djeci u nasljedstvo ......  (2.8.2012 13:10:11)
			   | 

Lijepo je živjeti sa mišlju da će sve biti idealno.   Lijepo je razmišljati samo u tom pravcu.   Ali, ali, ali  - šta ako se tako nešto ne desi?       IZVORNA PORUKA:  aazra      IZVORNA PORUKA: Blue rose RR      Da bude insan koji cijeni život i zdravlje koje joj Bog dragi podari.      A onda, naravno da ću pomoći kolliko to god mogu, a da  od nje ne napravim "debila" koji će jedva čekati da joj mama i tata  umru, pa da raspi*ka ono što smo svi zajedno stekli, uključujući i nju.      Materijalno  što posjedujemo će dobiti tek onda kad sebi bude stekla (i to naravno  testamentom ozvaničiti), da zna cijeniti to, a ne da "prohuji sa  vihorom" zajedno sa nekim hohštaplerom od momka/muža.      Helem-  ovo  je roditeljska priča sada dok je njoj 7. godina, a valjda ćemo se  toliko dugo družiti na ovom forumu, da vidimo da li ćemo moći  obezbijediti to sve, odnosno da li ćemo se u nekom momentu pokolebati u  rečenom. :)      Čudni su puti Božiji, i neka nam On da zdravlje, život, čist um i dobro srce -  i onda je sve lakše.                 Ja se samo pitam hoce li nekad nasa djeca citati ove nase komentare i misliti KAKO LIJEPO IMAMO MISLJENJE O NJIMA I KAKO SMO NESEBICNI....                Ja o svom djetetu imam najljepše moguće mišljenje sada sa njenih 7. godina. Nikada, ama baš nikada je ne bih napustila - zemlju bih i nebo okrenula ZA NJU. toliko sam sebična da svoju platu vrlo često spiskam na nju, da svoje vrijeme definišem njenim potrebama, da ne mislim o svom zdravlju, o svojim željama i prohtjevima. I tako će biti dok sam živa i dok je ona živa.   Moji komentari su se ticali materijalnog i tako će biti.    Bujrum stekni sebi, ja ću ti pomoći svojom snagom koliko mogu, svojim umom koliko mogu da ti olakšam, ali i ona mora raditi i cijeniti stečeno.      I ne treba da se zgrožavaš na mene i na moje dijete i na moje komentare - jer nisi u pravu i ne poznaješ me.   One koje me znaju znaju ko sam, šta sam, kako je odgajam i kako joj dajem sebe.      A ovaj dio vjerovatno niste ni pročitali.   IZVORNA PORUKA: Blue rose RR   Helem-  ovo  je roditeljska priča sada dok je njoj 7. godina, a valjda ćemo se  toliko dugo družiti na ovom forumu, da vidimo da li ćemo moći  obezbijediti to sve, odnosno da li ćemo se u nekom momentu pokolebati u  rečenom. :)        Čudni su puti Božiji, i neka nam On da zdravlje, život, čist um i dobro srce -  i onda je sve lakše.                     IZVORNA PORUKA:  henna ze      šta ako joj poklonim za rodjendan sve što mogu...zašto pretpostaviti da će ona biti debil i neće to cijeniti..   kad nisam ni ja debil..i poštujem svakog..valjda će makar nešto ponijet iz kuće..majka mu stara               Ja u svom postu (za koji se kačite) govorim o "debilu" kao odrasloj osobi koja nema putanju u životu, i koje se zakačilo za loše društvo, kojemu je sistem vrijednosti narušen, kojemu ništa nije vrijedno niti sveto.   Stavite ruku na srce i kažite da ovakvih nema?!   Ja ne mogu jer znam da ih je pun gra, puna država, pun svijet.      Samo se okrenite oko sebe i skinite roze naočale.    

| 

| 

| 

|