RE: Udarci u glavu... (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Zgode i nezgode



Poruka


dinciii -> RE: Udarci u glavu... (11.8.2009 21:41:20)

Uh drage moje malo prije kad nisam crkla..[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]..Ja otisla nesto do kuhinje a mala ostala sa mm na krevetu,on haman nije primjetio da sam izasla na sekund i zaspi i mala pravo na glavu sa kreveta...Malo je zaplakala ja joj dala malo vode i oblogu stavila na glavu...I smirila se...Onda sam se jedno sat i po igrala s njom,jer sam negdje cula da kad dijete padne ne das mu prvih 2 sata da spava....I evo sad je zaspala....Dali da idem ujutro doktoru il ne???

Mislim normalno se ponasa,igrala se poslije smijala...




mamma mumi -> RE: Udarci u glavu... (11.8.2009 21:48:23)

Dinchii nemoj se sikirati i moja Tarik je 2x pao sa kreveta, a oboje smo bili tu, dodouse spavali, jer on spava samnom na bracnom i ako je sve zagradjeno jastucima okolo on je uspio pasti na glavu. Znam kako se osjecas, drhtala sam ko prut. Djeca su otoprnija na udarce, a ako je dobra, vesela nema potrebe da ides ljekaru, jedino kad djete povraca, pospano i sl.




Amrino -> RE: Udarci u glavu... (11.8.2009 21:51:31)

dinciii- nema potrebe da je vodis doktoru (ukoliko se ne ponasa drugacije, ako nije povratila...i sl.).
Kad se to desi prvi put- preeestasno je...Trudi se da je sto vise na podu...i da nije na krevetu ili mjestu odakle bi pala....mada ce tih padova vjerovatno biti jos...Kod svakog ih ima.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Inace- kada su udarci u pitanju- odmah to mjesto namazi puterom da ne iskoci cvoruga ili modrica.
Male bebe su kao od gume...I da- odmah je od sutra pocni uciti kako da sidje sa kreveta...Oni to jako brzo savladaju- i poslije toga nece padati. Fino je na krevet pa na stomacic i lagano joj objasnjavas kako da se okrene i spusti nogice. Prvo joj ti pomazes pa je pohvalis...Vidjet ces kako to brzo ide.




dinciii -> RE: Udarci u glavu... (11.8.2009 21:52:09)

hvala ti draga....Ma raspolozena je bila poslije kad se smirila...nije puno ni plakala...al cu je pratit sad malo....




dinciii -> RE: Udarci u glavu... (11.8.2009 21:54:06)

Povratila je al ona kad place inace malo vise povrati odmah..Al nije puno...Valjda nije nista!!!Od sutra je odmah ucim hvala na savjetu!!!




žana o8 -> RE: Udarci u glavu... (11.8.2009 22:15:31)

Dincii ja sam svoju baš tako kako Amrino kaže naučila da silazi sa kreveta i sad sam rahat, a do tada je vrlo često padala ma koliko sam je čuvala ona se iskoprca i upadne. Ja sam je naučila tako što sam joj desetak puta pokazala kako sići,tj.legla ja potrbuške i spuštala noge do poda i onda se uspravim i kažem opalaa, a onda nju namjestim isto tako. Bebe nevjerovatno brzo uče. Sretno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




abh -> RE: Udarci u glavu... (11.8.2009 22:20:18)

Koliko mjeseci su imale vase bebe kad ste ih ucile da sidju sa kreveta?




žana o8 -> RE: Udarci u glavu... (11.8.2009 22:24:52)

Žana je naučila sa 8 mjeseci , jer je tad puzala i stalno mi slijetala sa kreveta, pa sam je morala naučiti.




dinciii -> RE: Udarci u glavu... (11.8.2009 22:37:59)

pa eto moja ce sutra napuniti 8 mjeseci i od sutra cu tako raditi...Stvarno je brza ne moze je covjek ni uhvatit...




hanabanana -> RE: Udarci u glavu... (12.8.2009 10:48:46)

IZVORNA PORUKA: Amrino RR


I da- odmah je od sutra pocni uciti kako da sidje sa kreveta...Oni to jako brzo savladaju- i poslije toga nece padati.



Samo se nadajte. Moja Hana je sa manje od godinu naučila kako sići sa sečije, kauča kreveta......a sa dvije godine je sa kreveta drito zakoračila u prazno. Pala tik do radijatora.
Moj savjet: dijete uvijek na oku.




mamina princeza -> RE: Udarci u glavu... (12.8.2009 12:52:39)

moja je naucila malo prije rodjendana al i sad se nekad zaleti i malo nedostaje da padne na glavu





dana3 -> RE: Udarci u glavu... (12.8.2009 21:36:06)

IZVORNA PORUKA: abh

Koliko mjeseci su imale vase bebe kad ste ih ucile da sidju sa kreveta?



nisam ga ja naucila nego on sam,jos ima krastu na nosu.nije pao vec lijepo skocio sa kreveta[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
ima 9,5 mjeseci




dinaa -> RE: Udarci u glavu... (13.8.2009 22:06:27)

Moja djevojcica je veceras pala i slomila zubic gornju jedinicu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] potrcala je i okliznula se pala i udarila se od komodu,Ne pamtim kad sam se isplakala kao veceras tako mi je zao dusica moja,"skrsila"sam i laminat i ko ga izmisli.




mila81 -> RE: Udarci u glavu... (13.8.2009 22:13:48)

E bas mi je zao, nemoj se sekirat, znam kako ti je i moj poceo hodat pa samo gledam kako ce klepiti o laminat, a sta ce se, koliko god ih cuvali meni se cini ono jos gore. Ljubni dusicu i cuvaj te se[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




dinaa -> RE: Udarci u glavu... (13.8.2009 22:16:05)

Hvala ti mila,a bas sam se nasekirala,i zao mi je.




dinciii -> RE: Udarci u glavu... (13.8.2009 22:57:34)

Joj draga mogu mislit kako si se osjecala....I ja odmah pocnem plakat i drhtim...
Nadam se da se vec malo bolje osjeca princeza!




neki -> RE: Udarci u glavu... (17.8.2009 16:22:02)

Dincii,Dinaa,kako su bebice?Nadam se da su dobro[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Mi smo prije sat vremena imali pad sa naseg bracnog kreveta[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]MM bio sa Saidom u sobi,ja cujem nesto tup,znala sam sta je...Dusha moja,plakao je,ali je sad hB dobro[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]A vise je Sead plakao,bilo mu zao brata[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




dana3 -> RE: Udarci u glavu... (25.8.2009 12:10:27)

moram prijaviti 1000 udaraca u glavu kako je sin poceo da puza i da se dize uz sve moguce po sobi.Dva puta je pao sa kreveta,zadnji put toliko d aje usnu zagrizao dojnju sa unutrasnje strane.Glava je u modricama i najgore sto se nicemu ne nauci iz tih padova.Uvijek ponavlja jedne te iste greske.Juce smo razmontirali sto iz dnevnog boravka tako kad gosti dodju neka kafu drze u rukama ,briga me[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Suzana -> RE: Udarci u glavu... (25.8.2009 12:23:51)

Uf..
Bračni krevet nam ima baš oštre ivice i jutros je Mak raspalio posred čela. Namazala sam mu puterom [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i mislim da će biti OK.
A nedavno mi je i Edi imao sličnu povredu, joooj, ali je bilo puno gore, na nosić je pao, nosić odmah poplavio i otekao... Uh kad se sjetim, dobro je prošlo kako je ne daj Bože moglo biti..
A sav mi je namještaj oštrih linija...





Nedi -> RE: Udarci u glavu... (25.8.2009 13:11:30)

Kad čujem da se neka beba udarila prevrne mi se u stomaku.U našem dnevnom boravku ne postoji oštra ivica...i opet nam se Nedi udario u sećiju koja je urađena po mjeri i stranice su obložene i presvučene. A udario se nama na očima i to tres ispod oka a ni dan danas nismo skontali kako je moguće da se tako udario  jer je mekano....pisala sam već o ovome.
Pusa za sve čvorugice da što prije prođu




Skvo RR -> RE: Udarci u glavu... (25.8.2009 13:15:43)

Meni je Uma na moru pala sa kreveta na plocice, i udarila se u glavu. Sve je bilo hvala Bogu dobro, a cini mi se da sam u tom trenutku umrla, da i pitam se jesam li normalna jos me grize savjest. Ma sta grize, pojede...Nikako da to prevazidjem![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




neki -> RE: Udarci u glavu... (25.8.2009 13:17:06)

Skvo,meni je Sead pao sa kauca(9-10mj.),ja samo sto sam zakoracila da zatvorim balkonska vrata,TRES[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]Nikada to sebi necu oprostiti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




bebano -> RE: Udarci u glavu... (25.8.2009 13:29:36)

Joj zene drage sve vas razumijem i tako se plasim tih padova / udaraca u glavu. Nama je sinčić par dana nakon 1 rodjendana pa s bracnog kreveta. Ali ja nisam bila u sobi pa ne znam ni kako je pao ni gdje se udario ni kako je to izgledalo, jer kada sam cula ono "tup" pa plac samo sam uletila u sobu, a MM blijed ko krpa, ga je vec drzao u naručju. Uglavnom hB sve se dobro zavrsilo ali se bas plasim toga. I znam sada kada je prohodao, a jos nije 100% stabilan da ce toga biti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image].




Ivona -> RE: Udarci u glavu... (25.8.2009 14:12:40)


IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: Amrino RR


I da- odmah je od sutra pocni uciti kako da sidje sa kreveta...Oni to jako brzo savladaju- i poslije toga nece padati.



Samo se nadajte. Moja Hana je sa manje od godinu naučila kako sići sa sečije, kauča kreveta......a sa dvije godine je sa kreveta drito zakoračila u prazno. Pala tik do radijatora.
Moj savjet: dijete uvijek na oku.



Ista stvar!Sa 9 mjeseci je naucila sici sama sa kauca,ali ja sam ipak uvijek pored nje kada silazi...,jer se desavalo da se poslije 500 normalnih silazaka,samo baci u prazno[sm=zmeden.gif]
Stalno sam uz nju,stan je maksimalno prilagodjen...,ali se opet desava da ne stignem reagovati i da se udari [sm=smiley13.gif]




mamina princeza -> RE: Udarci u glavu... (25.8.2009 14:20:00)

i mi danas dobismo jos jednu malu cvorugicu na celu .... ne znam ni kako ...opalila je od ugaonu garnituru koja uopste nije ni tvrda al se bas udarila. i to cim se probudila....
nije toliko strasno da je vodim dr ...al opet glup osjecaj, bas se uvijek brinem  pratim je i sve ....





Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>