SOLARIJ (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Ljepota i moda



Poruka


AIDA RR -> SOLARIJ (18.6.2007 13:41:16)

Drage moje,

prije ljetovanja, prženja na suncu, da li koja od vas posječuje umjetno sunčenje - solarij? Kakve imate iskustva, da se sunčate u solariju prije nego što idete na more? Da li je stvarno istina da opče ne izgoriš, niti ne pocrveniš, več da jednostvano dobivaš samo još smeđiju boju?




Aida -> RE: SOLARIJ (20.6.2007 23:14:41)

Draga Aida,
ja sam išla par puta, ali skoro da mi se i ne pozna. Inače teško mi je potamniti, ali izgleda da moram biti uporna, a ne znam koliko mi je to i zdravo za organizam. Šta ti misliš o tome? Posječuješ li ti solarij?




Ona -> RE: SOLARIJ (23.6.2007 13:52:17)

Ja ne posječujem solarij. Da budem iskrena malo me strah, zato što je to ipak zračenje organizma, i bojim se posljedica. Dosta djevojaka u Sarajevu posječuje solarij, a one koje ja poznajem nisu se žalile, ali ipak se ja držim svoga. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Šta vi mislite o tome? Da li pogrešno razmišljam?




AIDA RR -> RE: SOLARIJ (3.7.2007 19:41:56)

Definitivno ne razmišljaš pogrešno. Naime solarij utječe na neplodnost, pošto umjetno zračenje organizma uzrokuje odumiranje čelija pod vrhnjom kožom, a osobito tamo, gdje je najmanje masnog tkiva. I to se baš nalazi od intimnog ženskog djela prema trbuhu, to znači da su največoj šteti ispostaviti jajniki i jajovodi. Tako da, bez brige, ti razmišljaš u pravom pravcu za svoje zdravlje. A što se same kože tiče, tu su prvo vidne posljedice solarija, koje su po brzom postupku po godinama sve više istaknute.




Stranica: [1]