Okolina - problem ostvarivanja uspjesnog dojenja (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dodavanje



Poruka


Silver -> Okolina - problem ostvarivanja uspjesnog dojenja (12.3.2013 19:31:01)

Kada kazem - okolina, mislim na onu najblizu koja okruzuje mamu, koja moze na neki nacin da utice na njeno misljenje o dojenju, narocito o iskljucivom dojenju do 6 mjeseci.

Okolina je bila veliki problem u mom primjeru dojenja, ne zato sto sam bila podlozna ili nesigurna vec je sredina bila stvarno uporna! [sm=smiley1.gif] Ali nisam se dala!

Govorili su mi da je mrsav, mrsavuhan, sitan, jednom je jedna zena meni bliska prisla da vidi guta li, jer joj se iz daljine nije cinilo kao da on vuce ista, pa je jedna rekla da "nema povjerenja u velike grudi" kao proizvodjace mlijeka! [sm=smiley29.gif] Ubjedjivali su me da mu dajem svako 15 minuta vode jer je zedan itd. helem, bilo je svega...

Kad smo zbog jednog problemcica manjeg bili u bolnici par dana, doktori su opet bili odusevljeni sto samo dojim, nisu davali nista od hrane druge pa cak i kad mu nisu mogli infuziju plasirati od njegvih "slaufcica na nogicama i rukicama", pouzdali su se da ce dovoljno tecnosti primiti dojenjem eventualno pomalo vode! I oporavio se jako brzo! i nastavili smo dojiti do dana danasnjeg!

Sigurno nisam jedina sa ovim problemom bila, sta su sve vama govorili ili sta vam govore nase "opcepametne" nane, mame, svekrve, tetke, kone i ostala "aristokratija"?



[img]http://www4.slikomat.com/13/0312/qiz-dojenj_thumb.jpg[/img]




Hanady RR -> RE: Okolina - problem ostvarivanja uspjesnog dojenja (12.3.2013 20:31:37)

mnogo je tema na ovu temu...





Stranica: [1]