| 
				  hanabanana ->  RE: potrošačka korpa  (9.7.2013 9:25:58)
			   | 

Meni jako smeta to paušalno plaćanje grijanje po kvadratu.    Nikako mi nije uredu da mi neko paušalno odreže koliko potrošim tog energenta.    Nije problem da ja platim i 250 KM u sezoni ukoliko toliko jesam potrošila, ovako svaki put kad plaćam grijanje imam osjećaj da sam magare.    Priča da ne postoji mogućnost mjerača " ne drži vodu " naročito jer ja naša zgrada u novogradnji pa se to vrlo lako moglo ugraditi.    S druge strane u svom prvom stanu nismo imali termoregulatore, grijanje radi ludo......ako ga zavrnemo skroz osjeti se, a ne možemo umanjiti. I onda dolazi do najvećeg apsurda, otvaramo prozore i grijemo havu. [sm=zmeden.gif]      Sada imamo termoregulatore, grijanje radi u dječijoj sobi, kupatilu i dnevnom boravku.    Trprezarija, kuhinja, spavaće - ugašeno. Kad je ciča zima malo zagrijem spavaće.    I za to mi odrežu mjesečno 145 KM. Istina imamo i podno koje ne možemo ukinuti, ali što je puno - puno je.   Mene to izludi.    Znači, nije mi problem platiti, ali želim da platim ono što sam potrošila.       Isto tako me izluđuje Epismont. U starom stanu je bio OKI i bili su odlični.    Ovi samo koliko vidim očiste ( i to traljavo ) stubište.       I na kraju samo paralela paušal - potrošnja.    U starom stanu smo za vodu izdvajali 25-30 KM, bila je paušalna potrošnja.    Sada mi račun od vode nikada nije prešao 14 KM.    U periodima kad smo odsutni po 10-15 dana dođe 6 KM.      Telefon i struja mi nisu nikakav problem. Za telefon sama sebi kažem: plati kad si stoka. Od svih mogućih tehničkih dostignuća tebi fiksi dodje 100 maraka.    Neke kad si budala....      Struja je uvijek tu negdje. Ako pazim 60 -tak, ako ne pazim 75-80 KM.    

| 

| 

| 

|