| 
				  Hanady RR ->  RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno  (12.9.2013 20:47:23)
			   | 

IZVORNA PORUKA:  Mya_81 RR         IZVORNA PORUKA:  vila_7         IZVORNA PORUKA:  vila_7      Eh ovako, da li mi neko moze reci priblizno - koliko kila paprika mi treba  za AJVAR za npr. 10 tegli (onih standardnih - tipa majoneze, kis.krastavice,....) .                 Bas ne znam, ali da podignem post jos jednom. Ima ih sigurno koje prave i znaju [sm=smiley1.gif]          Hm...   po kom receptu pitaš...   ako ardiš onaj sa paprikama koje šečeš u rerni pa guliš + patlidžan na njih...   treba ti dosta...   dok odvojiš peteljke, dok ih adekvatno oguliš, samelješ ukuhaš...najmanje 20 kg ti treba i to da ti budu finije...   kada kupuješ vrećom i kutijom kartonskom zna biti u dnu jako loših ne ikoristivih...tako da jeste skuplja varijnata pri kupovini na kilo al pri kuhanju i dobivanju rezultata isplativije s epokaže...    jer sam od 30 kg paprika i 7, 5 kg patlidžana dobila sam 12 tegli ajvara...što znači na mjeru do 10 kg haman 4 tegle ..      a ako hoćeš da porbaš lakši, brži i isplativi recept sa kuhanjem paprika i patlidžana i ukuhavanjem onda    10 kg crvenih paprika, oprala i očsitila   2,5 kg patidžana ogulila i izrezala na kriške    i od ovoga dobila 6 tegli             eto :)))          

| 

| 

| 

|