Trudnice i rodilje iz HNŽ-a (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori



Poruka


babybee -> Trudnice i rodilje iz HNŽ-a (9.5.2013 22:05:26)

u 25. tjednu sam trudnoce, htjela otvoriti bolovanje kazu trudnica u nasoj zupaniji kao sto nema nikakve naknade mjesecne nego smo jednom tako nema pravo ni na bolovanje kao svugdje drugo, tj. da ti poslodavac placa a njemu zdravstvo 70 % plaće- Jel ima ijedna od vas da je bila na bolovanju i kako je to islo? stvarno je nasa zupanije uzas, bila sam svjedok kad su u ministarstvu pitali zasto nemamo nista ako je taj porodiljni prihod odredjen na razini drzave a ne zupanije, zasto zapadno herc.ima mjesecni mi ne,kazu da nasa zuanije nije to predvidila u proracunu ima prisnijih stvari, svaka stranka kad su izbori isto obecava a niko nista. jad bijeda i cemer i jos cujem da trudnice iz 2012 nisu dobile ni onu mjesecnu naknadu. Sramota




Ben 10 -> RE: Trudnice i rodilje iz HNŽ-a (12.5.2013 14:21:55)

Ja sam rodila 2008 i nisam imala nikakvu nadoknadu ,ni nista drugo.Radila bila primljena na neodredjeno vrijeme,rekli mi da cu se vratiti na posao kada budem htijela,nakon 8 mj mi posalju sporazumni otkaz ko nemaju sredstava da nam uplacuju.bile nas 3 trudnice u isto vrijeme.Ko za nase dobro da se javimo na biro zbog pio i zdrastvenoga i da cemo se vratiti kada budemo zeljeli.Nijedna se nije vratila.Ja nisam poslije ni zeljela jer mi nije odgovaralo cijeli dan raditi tj.10 sati,nije mi imao ko cuvati malca.




yasemin -> RE: Trudnice i rodilje iz HNŽ-a (27.5.2013 8:39:33)

pozz ja sam iz HNK , dobila sam mjesečnu nakandnu jednokratnu od 400 KM činim se u januaru ove godine , ja sam prvo bila na bolovanju -čuvala sam trudnoću imala sam 100% platu nakon poroda sam također imala 100% platu tako da i ima poroiljska nakanada ne bih je imala jer mi je poslodavac dao platu bez umanjenja .porodiljski doplatak je na razini kantona , oni su već davno dužni bili da iste isplaćuju , jednostavno na kraju porodiljskog tuži HNK za razliku plate ako ti poslodaac ne isplaćuje cijelu, malo ćeš čekati na izvršenje ali bolje ikad nego nikad.




Stranica: [1]