RE: Pregled AS u Sarajevu (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Oprema za bebe



Poruka


triplemama -> RE: Pregled AS u Sarajevu (24.1.2009 0:44:59)

SAmo za sjedalice 0 i 0+ grupe je dozvoljeno:
Da biste spriječili iskrivljavanje glave, može se umetnuti npr. smotani peškir ili tanku dekicu oko glave - time biste postigli da glava i trup budu u ravnini, tj. da se kičmica ne krivi:


[image]http://img241.imageshack.us/img241/9575/glavahd6.jpg[/image]

Također, važno je da bebina guza u ovoj sjedalici bude uvijek točno u pregibu sjedala. Ako beba "upada" u sjedalicu, treba joj guzu podignuti - može također srolanim ručnikom, npr.

[image]http://img125.imageshack.us/img125/3745/guzapo3.jpg[/image]




Daja_sa -> RE: Pregled AS u Sarajevu (24.1.2009 9:59:39)

IZVORNA PORUKA: triplemama

Deja_sa i ja imam graco AS 0-13 kg i u biti pod svako "jaje" sjedalicu se smije postaviti nešto da se napravi pravi kut za AS a on je od 45 do 60 stepeni.
Većina novijih auta je napravljena tako da su sjedišta nageta prema nazad radi udobnosti putnika, ali je tu problem sa AS "jaje" zbog položaja.

Za ispravan položaj AS 0 i 0+ grupe dozvoljeno je staviti srolani veliki peškir do naslonjača na sjedište gdje će biti postavljena AS. Tako AS kada se pričvrsti ima položaj od 45-60 stepeni.
Znači peškir savijen u rolnu se postavi do naslonjača na sjedište i onda se stavi AS tako da peškir dođe ispod AS ili baze za AS na mjestu gdje dođu bebine noge. 


Daaaaaaaa...baza za AS je bukvalno nageta prema naslonjacu i tu je znaci caka...pa da...odmah cu danas reci mm da postavi peskir ispod...
Hvala puno na savjetu...javim rezultate cim isprobamo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




triplemama -> RE: Pregled AS u Sarajevu (24.1.2009 11:42:11)

Daja_sa a za glavicu možeš napraviti ovo gore na slici iako mislim da neće trebati kada sjedalica bude imala odgovarajući položaj.
Znači srolan peškir treba biti širi od baze ili same AS da bi je fino odignuo.

[image]http://autosjedalice.info/cms/images/Slike_za_clanke/spuzva.jpg[/image]

E ovako. Ovdje su oni crvi za plivanje ali može i peškir ili dekica.
Uglavnom AS ili baza za AS mora biri učvršćena da se tamo gdje je pojas ne mrda više od 2 cm lijevo desno kada je prodrmaš, ali dole u postolju a ne gore. 




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]