Sa jednom platom na ovakvom vremenu i ne možeš uštedjeti. Mi imamo 2 plate, solidne, ali se opet ne uštedi od toga, nego ja zaštekam ono što dodatno zaradim ( jer mi je takav posao). Gledam neki dan na Oprah one debile Amerikance koliko troše pare na gluposti i koliko peglaju kartice , i onda im treba neki "ekspert" reći da manje plaćaju kartično i da redovno vraćaju rate. Trebaju oni doći ovdje kod nas da vide šta su ekonomski eksperti, s jednom platom preživjeti mjesec dana...
Što se tiče hrane tu neznam uštedjeti ,jer kupujem proizvode koji mi se sviđaju bez obzira jesu li na akciji ili nisu.A što se tiče npr. odjeće , tu znam otići u Fis , jer mi je jeftinije. E sad koliko je kvalitetnije , to ti ne bih znala reći ,ali nije ni u ovim našim nazovi buticima sad neka kvaliteta , nije to više ko nekada, svi nabavljaju tursku ili mađarsku robu. Znači odjeću, obuću, štrample, odjeću za Žanu znam kupiti u Fisu. Evo primjera, neki dan meni dojadio tepih u hodniku i staza u kuhinji, imam ih već 4 godine, a nema šta nije palo na njih i 4 puta se prali , pa ne liče ni na šta. I odem u Fis i kupim za 70,00 KM i tepih i stazu. Prelijepi su , a ni ne trebaju mi bolji, jer ću ih opet promijeniti. I tako ja to nekako kalkulišem. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]