RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

mamaibabo -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (20.12.2012 9:22:00)

drage mame kako da napravim spinat bebi,dobila sam divni mladi spinat al ja neznam kako ga napraviti i kako napraviti griz sa ad mlijekom[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

aidana -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (20.12.2012 11:20:45)

Ja skuham saku spinata, skuham krompir ili nekad rizu i onda to sve izmiksima. Vecinom bude pregusto pa u to dodam pileceg temeljca (imam uvijek kockice u zamrzivacu) i jos 1-2 kapi maslinovog ulja

aidana -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (20.12.2012 11:22:17)

moze sigurno i neka varijanta sa pavlakom ili sl ali moj jos ne jede mlijecne proizvode. To mozda poslije isprobamo

mamaibabo -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (20.12.2012 12:04:08)

aidiana bas cu danas probati jel zajedno kuhas krompir i spinat ,posto je mladi spinat kontam da ga dodam krompiru sta ti mislis[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

mamaibabo -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.12.2012 8:16:12)

age moje imali ko savjet bebici zbog rijetke ucestale stolice moram uvesti rezim ishrane bez voca i kao nesto dijealno [sm=zmeden.gif]
al sta i kako
kupila sam amarant ,pokiselila koliko se vremenski kuha i ova milkriza koliko se ona treba kuhati[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] fakat sam luda napola zbog stolice[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

chuci -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.12.2012 14:03:07)

dijeta za rijetku stolicu uključuje rižu, rižinu sluz, mrkvu i hipp ors sok čini mi se.

evo nađoh
http://www.ringeraja.ba/clanak/dijete-povraca-ili-ima-proljev_622.html

mojoj ajši amarant omekša stolicu uvijek. ne znam je li do nje ili svima tako.

mamaibabo -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.12.2012 17:51:34)

hvala chuci znam za ovo s rizom al dr. mi naglasi nista nesmijem od voce [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

ninuska -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.12.2012 17:54:25)

IZVORNA PORUKA: chuci

dijeta za rijetku stolicu uključuje rižu, rižinu sluz, mrkvu i hipp ors sok čini mi se.

evo nađoh

Ovo obavezno kupi. Nama je puno, puno pomogao. Cak smo bili i u bolnici na infuziji[sm=smiley13.gif]

mamaibabo -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.12.2012 18:34:10)

ninuska mislis na ovo hip s mrkvom kupila i dala a valjda ce valjati.ninuska sto bi jos ogla,kaze dr.da nije tak strasno,danas je malo smirio proljev sad je ko rijedja pastetai bile su 3 ja mislim da e riza pomogla....[sm=smiley13.gif]

Bebica11 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.12.2012 19:10:37)

IZVORNA PORUKA: mamaibabo

age moje imali ko savjet bebici zbog rijetke ucestale stolice moram uvesti rezim ishrane bez voca i kao nesto dijealno [sm=zmeden.gif]
al sta i kako
kupila sam amarant ,pokiselila koliko se vremenski kuha i ova milkriza koliko se ona treba kuhati[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] fakat sam luda napola zbog stolice[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

da nema candidu? sta je rekla dr

probaj i linex baby prah u vodu ili hranu nama je pomoglo[sm=bravo.gif]

ninuska -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.12.2012 19:25:22)

ninuska mislis na ovo hip s mrkvom kupila i dala a valjda ce valjati.ninuska sto bi jos ogla,kaze dr.da nije tak strasno,danas je malo smirio proljev sad je ko rijedja pastetai bile su 3 ja mislim da e riza pomogla....[sm=smiley13.gif]

Da, na to mislim. Mozes dati linex baby, mada smo mi davali u bolnici u kapsulama za odrasle samo istresemo prah. Mala je tada imala nepunu godinu. Mi smo davali i bananu, rizinu sluz, pirinac, caj od sipka..evo chuci ti je postavila link, a i mi smo istu preporuku dobili u bolnici.

mamaibabo -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.12.2012 21:16:30)

IZVORNA PORUKA: ninuska

evo nađoh

Ovo obavezno kupi. Nama je puno, puno pomogao. Cak smo bili i u bolnici na infuziji[sm=smiley13.gif]

dr je rekla da bi trebalo proci za par dana samo da iskljucimo voce u bilo kom obliku dala je linex bejbi i onu kremicu za guzu i nista drugo nije rekla da ida pije caj od nane.....[sm=zmeden.gif]

mamma mumi -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.12.2012 22:04:23)

Drage moje interesuje me sta vasi bebaci jedu tokom dana, a da imaju 9 mj? Mi smo nekada na 2 , a nekada na 3 obroka. Ujutro obicno voce u kombinaciji sa plazmom, ili zitarice, za rucak povrce na pilecej, telecoj vodi tipa karfiol, brokuli, mrkva, krompir, a zgusnem sa rizinim pahuljicama ponekad.kupila sam i pilecu dzigericu,planira losos, abc sir sa hljebom voli da papa, kupila i nestle jogurt, dajem pavlake, nece kukuruze niti pure.da li je malo po vama, trebam li jos sta. Da zaboravila sam reci da papamo i spinat, blitvu.Dojim i popije i flasicu, fino napreduje i voli kad cuje zvuk stapnog miksera, mala je poguzijica na tatu.Podijelite sa nama vase recepte, jelovnike .Hvala

mamaibabo -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.12.2012 8:04:08)

IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Drage moje interesuje me sta vasi bebaci jedu tokom dana, a da imaju 9 mj? Mi smo nekada na 2 , a nekada na 3 obroka. Ujutro obicno voce u kombinaciji sa plazmom, ili zitarice, za rucak povrce na pilecej, telecoj vodi tipa karfiol, brokuli, mrkva, krompir, a zgusnem sa rizinim pahuljicama ponekad.kupila sam i pilecu dzigericu,planira losos, abc sir sa hljebom voli da papa, kupila i nestle jogurt, dajem pavlake, nece kukuruze niti pure.da li je malo po vama, trebam li jos sta. Da zaboravila sam reci da papamo i spinat, blitvu.Dojim i popije i flasicu, fino napreduje i voli kad cuje zvuk stapnog miksera, mala je poguzijica na tatu.Podijelite sa nama vase recepte, jelovnike .Hvala

mamami ima na kalendaru dohrane super savjeta aimju i recepti u istoimenoj rubrici ja ti bas i nisam od neke pomoci i ja se patim i deveram....

ellam -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.12.2012 10:35:02)

drage mame pozdrav svim bebama i poljubac...

punimo 11 mj, hvala Bogu, napredujemo, vec mjesec dana hodamo :)

da li ste vi razmisljale o uvodjenju mlijeka postepeno? ja planiram za mjesec dana, i zbog vracanja na posao i zato sto me nenormalno grize kad doji... citam forume, neko razrhedjuje sa vodom, neko ne...

djoisa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.12.2012 12:43:12)

ellam,
koje mlijeko bi planiras davati? mislim da nema potrebe razblazivati mlijeko s vodom, koja je svrha toga?

bebe, inace, trebaju masnije mlijeko, kao i ostale mlijecne preradjevine, nemojte djecu cuvati od prirodnih masnoca (maslinovo ulje, maslac i sl.) jer su one jako bitne za razvoj i izmedju ostalog daju energiju, ako mislite da neki obrok treba biti kaloricniji najbolje mu je dodati masnocu..

smajli80 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.12.2012 12:54:57)

I moj danas puni 11mj i još uvjek doji.Ne dajem mu kupovno mlijeko u svježem obliku jer ga odbija ali kroz kašice i pudinge da. I ne razrjeđujem ga,jer nema potrebe za tim.To ml.iz tetrapacka je ionako dovoljno razrjeđeno.

ninuska -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.12.2012 15:02:19)

IZVORNA PORUKA: ninuska

evo nađoh

dr je rekla da bi trebalo proci za par dana samo da iskljucimo voce u bilo kom obliku dala je linex bejbi i onu kremicu za guzu i nista drugo nije rekla da ida pije caj od nane.....[sm=zmeden.gif]

kako je beba danas? Jel bolje?
Kazem ti, mi smo lezali na Pedijatriji 5-6 dana i bili smo na toj prehrani. A, za HIPP sam procitala na forumu, za to mi nije nijedna dr rekla. I stvarno nam je pomogao. I gore u bocicama dobijes pirinac, rizinu sluz i caj od sipka.

treće -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.12.2012 19:53:08)

mlijeko se razrjeđuje za manje bebe, ako neko ne daje ad formulu već mlijeko i to ne zbog masnoća jer majčino mlijeko je masnije već to ima vie proteina u odnosu na majčino pa opterećuje bubrege bebe,
a u ovom periodu pa nadalje daji punomasno mlijeko najmanje 2,8mm, uobičajeno je 3,2

IZVORNA PORUKA: ellam

drage mame pozdrav svim bebama i poljubac...

punimo 11 mj, hvala Bogu, napredujemo, vec mjesec dana hodamo :)

da li ste vi razmisljale o uvodjenju mlijeka postepeno? ja planiram za mjesec dana, i zbog vracanja na posao i zato sto me nenormalno grize kad doji... citam forume, neko razrhedjuje sa vodom, neko ne...

ninuska -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.12.2012 20:03:39)

Mi smo uveli mlijeko sa 12 mjeseci. Nije htjela u tetra paku, pa sad pijemo domace kravlje mlijeko. Popijemo litar dnevno [sm=smiley36.gif]. jeste previse, ali slabo jede dr. hranu, pa neka bar pije mlijeko. Cak nam je i stomacic narastao [sm=smiley36.gif]

mamaibabo -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.12.2012 9:21:09)

hvala ninuska ja sve nesto kontam da joj ova ad mlijeka pije hip-combiotk gle navece od 17h pije samo mlijeko i ujutro kaka rijedju zelenkastu stolicu u toku dana stolica je ok sad je bolje juce su bile tri stolice nije bio proljev....[sm=smiley13.gif] jel moze biti to sve od ad mlijeka ?

mamaibabo -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.12.2012 9:26:54)

djoisa imas li ti neki savjet za moju milu rabiju ti si mi puno pomogla sa savjetima i ja se oslanjam na tebe dr.kaze da netreba raditi nikakve nalaze ja vise neznam sacu fakat me brine ta zelenkasta stolica[sm=smiley19.gif]

djoisa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.12.2012 9:43:41)

koliko je tvojoj bebi?

jel ona ima proljev ili samo zelenu stolicu?
gore su ti zene pisale dijetu u slucaju proljeva, jesi li davala linex, je li vam ista pomoglo?

vidim da dr ne smatra da se radi o necu zabrinjavajucem..ne bih ti nista znala reci o ad mlijeku..

ja ne bih davala ova caj od nane..samo vodu..

moj sin je u jednom periodu (13 mj) bar jedno 10tak dana imao ceste stolice do 6 puta na dan (raznih boja i konzistencija)..ni linex nije pomagao..ja ga nisam vodila dr..ni vise rize ni ostalih preporucenih namirnica..nista nije pomagalo..samo je proslo..tako da ako ona tebi izgleda zdravo, osim te zelene stolice, i dr ju je pregledao ja se ne bih nesto posebno brinula..probaj vidjeti sta joj od hrane ne odgovara, mozda je to..

mamaibabo -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.12.2012 9:52:38)

IZVORNA PORUKA: djoisa

koliko je tvojoj bebi?

jel ona ima proljev ili samo zelenu stolicu?
gore su ti zene pisale dijetu u slucaju proljeva, jesi li davala linex, je li vam ista pomoglo?

vidim da dr ne smatra da se radi o necu zabrinjavajucem..ne bih ti nista znala reci o ad mlijeku..

ja ne bih davala ova caj od nane..samo vodu..

moj sin je u jednom periodu (13 mj) bar jedno 10tak dana imao ceste stolice do 6 puta na dan (raznih boja i konzistencija)..ni linex nije pomagao..ja ga nisam vodila dr..ni vise rize ni ostalih preporucenih namirnica..nista nije pomagalo..samo je proslo..tako da ako ona tebi izgleda zdravo, osim te zelene stolice, i dr ju je pregledao ja se ne bih nesto posebno brinula..probaj vidjeti sta joj od hrane ne odgovara, mozda je to..

moja rabija ima 8 mjeseci,ona izgleda zdravo vesela je i stalo bih da se igra ,sad je na dijeti ove vrste riza,sluz s kasikicom jabuke krompik pire suhi s mal ad mlijeka i evo jutros opet zelena stolica malo rijedja nije proljev...ma neznam linexs i nije pomogao i da stalno prducka...[sm=smiley13.gif]

hurmica -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (31.12.2012 15:17:06)

Treba mi savjet, beba ima sest mjeseci i pocela sam sa povrcem, trenutno jede mrkvu i tikvu, i ponekad babanu. Ostalo dojim. Smijem li mu napraviti neku kasicu sa plazmom? Pozdrav svim mamitama....[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  412 413 [414] 415 416   Sljedeća stranica >   >>