| 
				  teacher75 ->  RE: Ishrana beba od 12 do 18 ...  (23.10.2010 20:28:29)
			   | 

IZVORNA PORUKA:  hanabanana      IZVORNA PORUKA:  lavić Simba      Kako da ga naviknem da zvace cim mu stavim komadic usta  ispljune i sa cim bi bilo najbolje da pocnem????Danas smo bili na  kontroli ovoj nakon navrsenih godinu dana i pedijatar mi kaze pusti ga  da ogladni i krenuce ali ja mislim da to nije resenje...znam mozda sam  trebala i ranije da ga navikavam ali on odmah pocne ono kao da hoce  povracati i ja sve blendala             Ja sam majka dvoje djece, ako nisi upratila već [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]   i da ti kažem sljedeće:    - moje starije dijete je jelo sve izblendirano skoro do drugog rodjendana. Danas je prvi razred osnovne škole, i vjeruj mi - zna žvakati.    Zato, ne brini.    - moje mlađe dijete, nije htjelo ništa što je blendirano već od svog desetog mjeseca, a tada je imala samo jedan zub, donju jedinicu lijevo.       Što će reći da ovo       IZVORNA PORUKA:  felix      lavic simba,da bas si ti kriva       nije uopšte tačno. Ja sam djecu jednako hranila, jednako odgajala, a one su jednako različite.       Moje H. je isto tako sve povraćala ako nije bilo dovoljno izmiksano, ali kako rekoh: ide u školu, i vjeruj da sve žvaće. Zato, samo ti polako i bez brige. Kako nema djece koja nisu skinula pelene, tako nema ni one koja nisu naučila žvakati.           lana hoce nesto u komadicima (hljeb, keks, mekse voce, cak i malo povrca izgnjeceno viljuskom- ali ne pojede puno). zato joj stalno blendam povrce, meso pogotovo, nema nijednog zuba, pa kontam da ce biti bolje kad dobije zube.     

| 

| 

| 

|