AAvalon -> RE: Začeće tokom neplodnih dana (9.6.2011 12:35:20)
|
ja se rijetko, skoro nikad ne ukljucujem u ove rasprave, ali ovde zaista imam svoje misljenje i zelim da ga podijelim... ja sam Muslimanka, i visegodisnja trudilica... i zaista, u pravom smislu rijeci, razumijem sta znaci zeljeti dijete, i niko nikog ne moze okriviti i ne zeli okriviti jer zeli dijete. cinjenica jeste da neke (po meni, vrlo rijetke) zene imaju ovulaciju u vrijeme menzesa, ali je cinjenica i da je Muslimankama haram u to vrijeme imati odnose, bez obzira da li je u svrhu zaceca ili tek onako. ako je ovulacija u to doba, to je Bozija volja, kao sto je Bozija volja razlog iz kojeg moj muz i ja ne mozemo prirodnim putem imati djece. ali Bog nam je dao i opciju lijekova pomocu kojih se ta ovulacija moze pomjeriti tako da se i ispuni ta iskonska zelja, a u isto vrijeme ispostuje vjera (naravno, za one kojima je stalo do vjere). svi bi mi voljeli da nemamo problema sa zacecem, ali to nazalost nije tako. ako neko ima zacepljene jajovode, to je Bozja volja i postoje metode dozvoljene Islamom kojima se to moze prevazici. isto vazi i za lose spermograme, izostanke ovulacija itd. tako da ja licno ne vidim razlog zasto bi se u ovom konkretnom slucaju (ovulacija u nepogodno vrijeme) ne bi postupilo na isti nacin a ne pristupalo haramu. naravno, ovo je samo moje misljenje, nadam se da nisam nikog uvrijedila, samo sam htjela da kazem da postoji rjesenje i za ovaj problem [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|