Spavanje na jednoj strani. (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


teta berta -> Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 15:15:51)

Drage mame imam jedan problemčić koji mi već polako prerasta u problem, naime bebi mi skoro uvijek spava na desnoj strani i obraščić na toj strani joj je malo deblji nego na suprotnoj. U početku je spavala samo na lijevoj, sad ima već duži period je na desnoj. Stavljam jastuk da joj zasmeta, i da se okrene, ali ona opet po svom zabije se u jastuk i nastavi spavati. Potrbuške spavati neće ni u snu, inače ne voli biti na stomaku. Šta da radim, ima li tko kakav savjet.




Adana -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 15:18:35)

Nadam se da ces uspjeti rijesiti problemcic. :) I moja Asja najcesce spava na desnoj strani. I ne voli lezati na stomaku. Desi se jedino da se u snu okrene na ledja. Ponekad zaspi i na lijevoj strani. Nisam primjetila neke razlike, a nisam ni obracala paznju. :)
Nadam se da ces dobiti dobar prijedlog pa da ga i ja iskoristim. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Pozzz




teta berta -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 15:33:51)

ma kod moje se baš vidi da joj je desni obraščić malo deblji i dr,nam je rekla da je to do toga... i ja se nadam nekom savjetu...




Adana -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 16:19:53)

:) sada kada pogledam, pa jeste malo veci :) nidje veze :)




bebbe RR -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 16:21:31)

teta berta, ni ja ti ne mogu pomoci, a kao i ti, trebala bih savjet - moja Ema spava na ledjima i na potiljku. Kako god je stavim, uspije se vratiti u tu poziciju i glavica joj je vec malo zalezana. Dr mi kaze da to nema veze i da ce se srediti samo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ni Ema ne voli biti na stomaku. Za spavanje je ni ne stavljam na stomak, vec iskljucivo na jednu ili drugu strau, ali vec mjesec dana, od kada se zna okrenuti, bezuspjesno. 




ziki -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 16:46:57)

Da probas da nabavis jastuk za spavanje na strani, na temi sta mi treba za novorodjence negdje februara 08 se pricalo o tome, imala je slika. Ja sam imala slican problem dok je Tarik bio mali, pri porodu mu je slomljena desna kljucna kost i morao je d spava na lijevoj strani ili ledjima, kad je sve to zaraslo, imo je negdje oko 20 dana mogao je na desnu stranu da spava a lijeva mu vec dosadila pa nikako nije vise htio na lijevu. Zato sam pocela da mu stavljam igracku- delfina iza ledja i postavim ga na koju stranu hocu.




Adana -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 16:50:47)

Ja sam imala taj pozicioner - jastuk za spavanje, ali od kako se moze fino okrenuti i micati sa mjesta, ne pomaze. Predje preko njega. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Okarica -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 16:51:24)

IZVORNA PORUKA: bebbe

teta berta, ni ja ti ne mogu pomoci, a kao i ti, trebala bih savjet - moja Ema spava na ledjima i na potiljku. Kako god je stavim, uspije se vratiti u tu poziciju i glavica joj je vec malo zalezana. Dr mi kaze da to nema veze i da ce se srediti samo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ni Ema ne voli biti na stomaku. Za spavanje je ni ne stavljam na stomak, vec iskljucivo na jednu ili drugu strau, ali vec mjesec dana, od kada se zna okrenuti, bezuspjesno. 


Ovako je isto i kod nas. Kako god da je okrenem, ona se sama okrene na leđe. Valjda se oni namjeste kako im je najudobnije!




Skvo RR -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 17:07:40)

Uma od treceg mjeseca spava na ledjima.....tj. na potiljku...vec nam se i glavica malo ulezala (oblik), ali drugacije ne zeli spavati....




larina -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 20:46:01)

obavezno  je stavi i na drugu stranu da lezi,kad se ona okrene ti joj opet glavu okreni i stavi neki uz nju jastuk da joj se teze okretati-malo ces se namuciti na pocetku ali ce brzo se navici i na dr,stranu.to je vazno da nebi jednu stranu ulezala,jer joj je jos glavica mekana,mora na obadvije strane isto lezati-i bit ce to sve ok.




žana o8 -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 21:40:08)

Žana je tek od neki dan počela spavati i na strani, ko "mali čovjek" [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image], a do tada samo na leđima.




idana_85 -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 21:47:15)

IZVORNA PORUKA: žana o8

Žana je tek od neki dan počela spavati i na strani, ko "mali čovjek" [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , a do tada samo na leđima.


jel se sama okrene ili je ti stavis? rijad nocu spava potrbuske,danju mijenja. u zadnje vrijeme zaspe i na strani,ali kad se krene prevrnuti na ledja budi se...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Skvo RR -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 21:50:56)

Uma trenutno spava ruke dodiruju krajeve krevetica,  jedna noga je na vrhu ogradice , druga savijena....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




bebbe RR -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 21:59:50)

Da li se je Žani uležala glavica od spavanja na ledjima i primjecujes li da se sada, kada spava na strani, pocinje popravljati?! 




žana o8 -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 22:03:51)

Ne samo da se bila uležala, nego joj ni kosa tu nije rasla[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Al sad se to ispravilo, kosica počela rasti i glavica ispravljati. Kad sam ja to spomenila pedijatrici, žena kaže da to nije ništa strašno, okrenuće se kad bude htjela i tako i bi. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




žana o8 -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 22:06:10)

Idana ne stavljam je ja, sama se okrene, i to se počela okretati na stranu kada se i počela okretati leđa-stomak i obratno. To se desilo odjednom, preko noći, mi je samo ugledali da spava na strani, a do tada sve na leđima. Ma bebe su čudo.




almai -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 22:52:49)



IZVORNA PORUKA: larina

obavezno  je stavi i na drugu stranu da lezi,kad se ona okrene ti joj opet glavu okreni i stavi neki uz nju jastuk da joj se teze okretati-malo ces se namuciti na pocetku ali ce brzo se navici i na dr,stranu.to je vazno da nebi jednu stranu ulezala,jer joj je jos glavica mekana,mora na obadvije strane isto lezati-i bit ce to sve ok.



i ja bih ti isto ovako preporucila.




teta berta -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 23:12:34)

stavim ja njoj jastuk da se okrene ali ona zabije glavu u jastuk i nastavi spavati. okreće ona ponekad i na drugu stranu, ali samo kratko i opet se vrati na svoju omiljenu. ali probat ću je nekako natjerati. pošto ona spava u vreći ne stavljam je na bok, nego na leđa. šta mislite da je stavim na lijevi bok bez vreće za spavanje... drage mame vidim da se vaše bebice već okreću sa stomaka na leđa i obrnuto, moja još ništa, vrti se, odiže, ali ne okreće. pa sam se malo zabrinula.




almai -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 23:25:02)

Teta berta,nemas razloga za brigu,svaka beba je individualna,pa tako ce se ona sama okrenuti kad bude spremna na taj korak.
Samo ti budi uporna sa postavljanjem jastuka ili probaj umotati peskir u rolu
i tako joj podmetni kad je okrenes  na bok.Kad se god okrene ti je vrati na taj prvobitni polozaj i nakon par dana uspijet ces [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]





teta berta -> RE: Spavanje na jednoj strani. (17.3.2009 23:27:36)

hvala ti na savjetu, evo sad se lošuža okrenula na lijevu stranu i spava, bit će da je čula kako je grdim[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] a to s urolanim peškirom je baš prava ideja, stavit ću joj večeras pa ćemo vidjeti...




bebbe RR -> RE: Spavanje na jednoj strani. (18.3.2009 7:44:56)

Zana, hvala ti, malo si me utjesila. Mada, i moja dr je rekla da se to samo sredi, ali dobro je cuti na primjeru da se fakat sredi. Nama se nije puno ulezala, ali cinjenica je da se vec primjeti.
Teta Berta, ne sekiraj se za to okretanje. Od moje rijateljice beba tek sa sest mjeseci pocela da se okrece, a Ema se okrenula prvi put sa stomaka na ledja sa 3 puna mjeseca. Dr mi je rekla da je sve individualno i normalno. A sto se tice zarolanog pesikira - ja imam nesto sto izgleda kao mekani valjak, sto sam dobila uz Eminu posteljinu, i to joj stavljam stalno iza ledja, no, ona mi se u 15tak minuta izmigolji, namjesti u polozaj koji joj odgovara (na ledja) i zaspi. I kada god nocu idem provjeriti je li sve OK (ludaca ja), vratim je na stranu, ali uvijek ju nadjem na ledjima. I Ema spava u vreci, ali mogu je postaviti na stranu, zato nisam skontala sta tebe sprijecava?!




teta berta -> RE: Spavanje na jednoj strani. (18.3.2009 18:23:43)

Nekako joj bude tijesno u vreći kad je okrenem na stranu, kupila sam danas veću i laganiju vreću, pa ćemo onu ostaviti za druge bebe[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i  kod moje tek sad raste kosa nazad, baš se bila uležala, a desni obraščić joj je primjetno veći. Ma njenguza je ona vrti se stalno, ali nikako da se okrene jedino se okreće na stolu za presvlačenje, valjda joj nezgodno na kauču. Nadam se da če to sve kod naših beba na kraju biti ok.




Skvo RR -> RE: Spavanje na jednoj strani. (20.3.2009 23:27:02)

IZVORNA PORUKA: teta berta

Nekako joj bude tijesno u vreći kad je okrenem na stranu, kupila sam danas veću i laganiju vreću, pa ćemo onu ostaviti za druge bebe[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  i  kod moje tek sad raste kosa nazad, baš se bila uležala, a desni obraščić joj je primjetno veći. Ma njenguza je ona vrti se stalno, ali nikako da se okrene jedino se okreće na stolu za presvlačenje, valjda joj nezgodno na kauču. Nadam se da če to sve kod naših beba na kraju biti ok.


Uma nece u vrecu...ja sam mislila da joj je tijesno, pa kupila vecu...ali jok...smizli nece nista da je sputava.




remzy -> RE: Spavanje na jednoj strani. (20.3.2009 23:35:51)

drage moje,
ja vam vec imam iskustva-troje hvala bogu nek su zivi i zdravi-s tim kako bebe spavaju....
evo ovako, ja sam ovo dvoje stariji-lamiju i fatiha-svaki put kad bi ih podojila promjenula bi im strane...
sa amberom isto to radim,mada je ona nekako na svoju ruku ,ona sebi sama pravi kako joj pase...ja je okrenem ovako ,a kad odem da je pogledam ona se sama okrenula,primjetila sam da mi vise hoce na desnu stranu,ali ja je u dani uvijek stavljam na lijevu i podbocim je ispod leda....
valjda ce sve biti ok!!!!!!!!!!!!!,




Anoniman -> RE: Spavanje na jednoj strani. (21.3.2009 14:04:39)

i ja imam problem s tim beba uvijek okreće glavu u desnu stranu, koliko god se ja trudila suprotno. Da li će to s vremenom prestati i nadoći kako treba da koristi obje strane. Baš me brine...Treba nam neka mama koja je ovo prošla, da nas nasavjetuje i ohrabri.




Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>