Hormonski status muskaraca (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem



Poruka


perlica55 -> Hormonski status muskaraca (18.12.2014 19:43:09)

Cure MM ima varirajući spermiogram
1. Nalaz 4 milijona spermija ukupno (imali smo ureaplazmu)
2. Nalaz 80 milijona spermija ukupno (3 mjeseca nakon izlječenja UP)
3. Nalaz 6 milijona spermija ukupno
Bili smo kod VTO G, on se čudi, jer nalaz jaako varira i prije
postupka šalje nas urologu. Urologica radi briseve-uredni, spermokulturu-
uredna, UZV - upala prostate, varikokele nema.. Po njoj prostata ne uzrokuje
loš spermiogram [sm=zmeden.gif] daje mu antibiotik i izvaditi spolne hormone..
Evo nalaza MM:
FSH 4,70 (1,3-8,1)
LH 4,00 (1,0-5,3)
PROLAKTIN 302 (54-490)
SL. TESTOSTERON 38,60 (30,9-148)
TESTOSTERON 21,30 (9,3-35)
ESTRADIOL 0,24 (<0,20)
Sve krvne pretrage su super, osim triglicerida oni su mu 2, treba
biti <1,7...
Dal malo povišen estradiol može rezultirati variranjem
spermiograma??? Ne znamo što dalje?
Dok čekamo kontrolu urologa, molim ako neko zna što bi mogao biti uzrok?




malena27 RR -> RE: Hormonski status muskaraca (28.7.2015 13:47:41)

IZVORNA PORUKA: NEA

Pozdrav svim forumašima. Mene zanima da li neko zna kako se vade spolni hormoni za muškarce. Hvala



IZVORNA PORUKA: malena27 RR

NEA dobrodosla na forum [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Spolni hormoni muskarcima se testiraju kao i kod zena, preko krvi....

LH, FSH, estradiol, progesteron, testosteron i prolaktin [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Muke spolne hormone zovemo jo i androgeni a luče ih testisi, au manjoj mjeri i nadbubrena lijezda. Testisi sekretuju nekoliko mukih spolnih hormona koji se zajedno nazivaju androgenima. To su testosteron, dihidrotestoset__eron i androstendion.

Testosteron se luči znatno vie od ostalih hormona, te je najvaniji hormon testisa. Stvara se u intersticijalno Lejdigovim ćelijama, a nakon sekrecije iz testisa, najveći dio se slabo vee za albumine plazme ili snano za beta globulin koji se zove gonadni steroid-vezujući globulin i cirkulira u krvi 30 do 60 minuta. Zatim se vee za tkivo ili degradira u inaktivne produkte koji se odmah izlučuju. Testosteron je odgovoran za spolne karakteristike mukarca. Djeluje na fetus, na formiranje spolnih organa, na sputanje testisa, nakon puberteta osmostrukom povećava penis, skrotum i testise, također omogućuje razvoj sekundarnih spolnih karakteristika mukarca (raspored dlaka na tijelu, glas, povećava debljinu koe, izraeniji razvoj miićne mase, učinak na kosti i rast i dr.).

Izlučivanje hormona pod potpunim je nadzorom hipofize dok je hipofiza pod nadzorom hipotalamusa, te postoji negativna povratna sprega između koncentracije spolnih hormona i lučenja hipofiznih i hipotalamičkih hormona. To znači: ako je koncentracija, recimo, testosterona u krvi prevelika tada se smanjuje lučenje LH (lutinizirajući hormon) i FSH (folikulostimuliući hormon) iz hipofize, hormona koji potiču lučenje spolnih hormona iz gonada (spolnih lijezda), i obrnuto, ukoliko se koncentaracija testosterona ili estrogena smanji ispod kritične razine dolazi do povećanog lučenja LH i FSH.

U principu, efekti egzogenih androgena su isti kao i efekti testosterona i ovise o starosti i pola primatelja. Sam testosteron moe se davati u vidu potkonih implantata. Njegovi različiti esteri daju se u obliku intramuskularne depo injekcije. Testosteron undekanoat i mesterolon mogu se davati i oralnim putem. Klinički se testosteron koristi vrlo rijetko, dok se sintetički androgen mesterolon koristi vie. Primjenjuju se kod tzv. mukog klimaksa, liječenja neplodnosti u mukaraca i hipogonadizma, kod problema sa potencijom, hormonskoj supstitucoiji kod disfunkcije testisa iu vidu anaboličkih sredstava.
Neeljeni efekti pri upotrebi androsterona ogledaju se u smanjenom oslobađanju gonadotropina, to za posljedicu ima neplodnost i retenciju vode i soli, a zatim i nastajanje edema. Isto tako, bilo je i pojava adenokarcinoma jetre. Androgeni nepovoljno utječu na rast djece (prerano spajanje epifiza), mogu uzrokovati pojavu akni i maskulinizaciju kod djevojčica.



IZVORNA PORUKA: ledy blue

NEA ako si iz sarajeva...vrlo jednostavno...ljekar opce prakse da uputnicu sa navedenim hormonima...i na dipu...tm da krv...rezultati budu gotovi sutra.






Stranica: [1]