Trichomonas vaginalis ( muskarac) (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjemPoruka


exned -> Trichomonas vaginalis ( muskarac) (12.3.2016 12:24:17)

Pozdrav svima. Ukoliko neko ima rjesenje i savjete za problem koji cu iznijeti bio bih jako zahvalan. Mozda je sramota sto cu ovo reci, ali jos uvijek nisam imao seksualni odnos :)
Prije par godina osjetio sam da prilikom ejakulacije u spermi izlazi neka vrsta nazovi iscjedka (nalik na želatin, nisam primijetio koje je boje). Kontajući da je ovo normalno nisam se javljao doktoru sve do nedavno kada sam osjetio peckanje u mokracnoj cijevi, a i prilikom ejakulacije(u zadnje vrijeme) sam osjetio da sperma slabije izlazi sa odredjenom vrstom zastajkivanja (osjecaj kao da postoji neka vrsta barijere dok ne izadje "napolje") :) Javio sam se svom doktoru koji me uputio na DIP te sam kod doktora Ajanovica dobio uputnicu da radim bris uretre kao i kulturu ejakulata.

Nakon što sam uradio gore navedene nalaze dobio se sljedece rezultate:

kultura ejakulata > Ispitivana kultura ostala sterilna
nalaz uretralnog brisa > Preparat : masa trichomonas vaginalis.

Sa ovim nalazima odlazim kod dr. Ajanovica koji mi postavlja pitanja tipa da li imam stalnu seks.partnericu, i ja mu objasnjavam da nisam jos uvijek imao seks.odnos, te mi on govori da je ovo moguce dobiti i od kupanja u bazenu, praljvih peskira itd..(u mom slucaju odmah da napomenem da sam jako često odlazio na bazen, ako to ista znaci), te mi propisuje metronidazol(da pijem 5 dana) kao i uvin čaj te da ponovo odradim uretralni bris. Nakon to sam popio tablete poslije nekih 15 dana odlazim ponovo na uretralni bris(odlazim na ilidzu gdje su mi, nakon sto sam objasnio zbog cega dolazim, rekli da oni misle da se taj metronidazol mora uzimati duze da bi imao efekta) i nalazi su sljedeci (obratite paznju jer mi je potrebno vase misljenje, a reci cu iz kojeg razloga)

"u ispitivanoj kulturi izolovana fizioloska mikroflora....... Preparat:Trichomonas vaginalis.

E sada, odlazim kod Ajanovica i on mi kaze da po njemu je nalaz uredan, jer kako stoji u ovom ponovljenom nalazu piše "Preparat" (kao valjda da je bris uretre testiran na taj preparat), a da je u prvom nalazu pisalo "Masa"(što znaci da je taj trichomonas bio prisutan u tom brisu) . uz to mi je rekao "trebali ste priliom preuzimanja nalaza upitati kakav vam je nalaz"što po meni nije bas logicno. Takodje, preporucio mi je da pijem Koprivit te uvin caj i da odradim ponovni nalaz uretaralnog brisa za 4 nedelje.

Ono što sam uočio prilikom uzimanja metronidazole jeste da problem koji sam naveo (osjecaj barijere prilikom ejakulacije) nije bio prisutan. Pa me sad zanima da li je ta želatinasta masa u spermi (u obliku grudvica kojih ima vise komada) ustvari trichomonas – i da li ona ustvari predstavlja smetnju prilikom ejakulacije. Te me zanima, dali po vama moji nalazi su uredni? :) ili je ovdje problem tumacenja nalaza dr. Ajanovica, obzirom da : i dalje imam taj osjecaj barijere prilikom ejakulacije( i dalje su prisutne te želatinaste mase). Ukoliko neko ima isti problem, bio bih jako zahvalan da se javi na forum ili eventualno u pp pa da prodiskutujemo oko toga.
Stranica: [1]