cauchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - SEPTEMBAR (16.9.2017 12:43:54)
|
Vortex dobrodošla[sm=bravo.gif] Želim ti školsku trudnoću[sm=smiley1.gif] Almasa, zao mi je što prolaziš kroz to, samo pij lijekove, a još važnije ODMARAJ, zači lezi, potpuno mirovanje, nema posla po kući, šetanja, pokušaj se što manje brinuti i biće to sve uredu. Pitale ste me šta je bilo u prošloj trudnoći, pa evo moje priče: Imam dvorogu maternicu koja zna praviti probleme u trudnoći i meni je u prošloj i pravila...a možda je i htjelo tako biti, možda nema veze sa maternicom, nego sudbina, ko će znati... Uglavnom od početka sam imala visokorizičnu trudnoću, smeđi iscjedak od samog početka. Oko 10.sedmice sam se probudila u lokvi krvi-dijagnoza HEMATOM, strogo mirovanje. Nakon što se hematom povukao, u 19.sedmici mi je iscurila plodna voda, visoko prsnuće vodenjaka. Od tada sam imala manjak plodne vode, te konstantno curenje. Nekoliko puta sam bila hospitalizovana, prošla milion pregleda, komisija, zasijedanja da li prekinuti trudnoću, da li je beba ok, da li se razvija... Pri zadnjoj hospitalizaciji, u 27.sedmici primila sam amnioinfuziju (ubacivanje otopine slične plodnoj vodi kroz stomak). Nakon toga, ujutro, probudila sam se u bolovima, plodne vode nema, te sam prebačena u rađaonu. Bolovi su bili izvanzemaljski, konstantan bol bez sekunde predaha. U nekim momentima molila sam Boga da me uzme[sm=smiley19.gif][sm=smiley13.gif] Uglavnom, beba je bila premala 800 g, nerazvijena, te je nakon 7 dana u inkubatoru umrla... Jedina utjeha poslije bilo mi je to to bar imam mezar gdje mogu otići da se isplačem.. Eto, tako je bilo... Sada mi moja cura opet daje snagu da se borim i sigurna sam da će dati Bog da sve bude uredu...
|
|
|
|