trudnoca i benigne promjene na dojkama (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod



Poruka


tekja -> trudnoca i benigne promjene na dojkama (5.6.2009 14:15:56)

Drage moje,

da li je neka imala iskustvo sa fibroadenomom ili nekom drugom dobrocudnom promjenom u dojkama u trudnoci koje bi podijelila sa nama?
Kako se f. ponasao i jeste li mogle poslije poroda nesmetano dojiti?

Naime, ja sam cak tri fibroadenoma hirurski uklonila prije nekoliko godina, medjutim novi se pojavio bas u vrijeme kad smo planirali bebu. Uz konsultaciju i odobrenje onkologa i ginekologa odlucila sam se na trudnocu bez operacije istog i privodim je kraju hB, ali me sada zanima da li cu moci da dojim bebu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

Hvala...




poetesa -> RE: trudnoca i benigne promjene na dojkama (5.6.2009 16:58:27)

Hej! ja sam laik pa ne znam šta ti je to tačno ali meni se u trudnoći na lijevoj bradavici pojavila velika depigmentacija tj. polovina bradavice je bjelkasto-ružičaste boje, dosta dosta svjetlije od prirodne [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tako eto, a ja nisam ništa ni govorila doktorici jer sam čula kao da su promjene na bradavicama normalne...pa sad..




Romali -> RE: trudnoca i benigne promjene na dojkama (5.6.2009 23:16:12)

Ja sam operisala fibroadenom na dojci 2003.godine i svaki put na pregledu sam pitala dr.hoću li smjeti dojiti bebu kad aBd rodim.
Svi doktori su mi rekli isto- dojiti mogu bez ikakvih problema. Tako je i bilo hB, već 13, 5 mjeseci dojim svog [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image].
Eh sad, meni se fibroad.nisu vratili hB, ali znam jednu ženu koja ih ima već godinama, nije ih operisala i dojila je svoju djecu. A zaposlena je u zdravstvu, valjda žena ispravno radi.




tekja -> RE: trudnoca i benigne promjene na dojkama (7.6.2009 10:42:05)

eh Romali[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] za dojenje...nadam se da cu i ja uspjeti...isto sam i ja pitala ljekare, rekli - a zato ne bi mogla?, ali eto super je to cuti od nekog ko je "been there done that"[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

poetesa fibroadenomi su benigni tumori dojke...ma znas sta - bolje da nikad ni ne saznas[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...hvala cure[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image]




Stranica: [1]