Plitko disanje (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)



Poruka


bebano -> Plitko disanje (4.3.2008 16:14:28)

Drage moje,

citajuci i po drugim forumima vidim da je ovo normalno u trudnoci ali zanima me da li se neka od vas srela ili srece sa ovim problemom.  Ja sam 27 sedmica, nisam se previse ni udebljala niti mi je stomak prevelik, a evo vec par zadnjih dana stalno disem 'kao na skrge'. Bas ono plitko i imam cesto potrebu da udahnem duboko, kao da mi fali zraka. I uz to me nakako kao ziga sa lijeve strane, imam kao neku tupu bol, ne znam kako objasniti, a posto sam ja prilican panicar [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden2.gif[/image] malo me malo strah da nije hericka [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




bebano -> RE: Plitko disanje (4.3.2008 19:54:16)

Pa trudnice moje drage, nije valjda da jedino ja ovako disem?? Aaaa ako je tako blago vama, svima vam zavidim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Ovo je bas nezgodno.




ElmaB -> RE: Plitko disanje (4.3.2008 19:57:22)

Draga moja!
 
To ti je sasvim normalno, posebno za sedmicu u kojoj se nalazis. Naime, tvoja materica je sada dosta visoko i pritisce dijafragmu, koja ti onemugucava normalno disanje. To najbolje mozes osjetiti kada lezis na ledjima. Ja sam tako disala u prosloj trudnoci, a u ovoj sam dobila trudnicku trahikardiju, neravnomjeran otkucaj srca, jer nosim dvojke. Ne sekiraj se, procice!!!
 
Pozdrav![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Ivona -> RE: Plitko disanje (4.3.2008 20:04:20)

Nisi sama![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 
I ja sam u 27 sedmici i to mi se desava.Nemam nikakve bolove,ali malo teze disem kada lezim na ledjima.
Kod mene se taj pritisak uvecane maternice odrazava na zeludcu.Stalno,ali bukvakno stalno imam potrebu da podrigujem.Bljak!




bebano -> RE: Plitko disanje (4.3.2008 20:54:40)

Hvala vam zenice drage.
Ipak je lakse cuti da se desava i drugima.
Znaci i ovo sto me ziga nije nista strasno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image], a ja se uplasila kada nemam puno iskustva.




issa -> RE: Plitko disanje (4.3.2008 21:17:11)

Bebano, prijavljujem se na spisak plitkodišućih žena[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Maternica mi je haman pod vratom, boli me ispod desne dojke pa prema sredini, vjerovatno je dijafragma u pitanju, ne mogu sjediti savinutih leđa nego se moram maksimalno ispraviti da bih ublažila tu bol.
 
Kažu normalno je i ja to kao takvo prihvatam. Dakle, suosjećam s tobom i sotalim sapatnicama[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




haidy -> RE: Plitko disanje (5.3.2008 9:48:13)

I ja isto tesko disem, mada to nije nesto sto mi puno smeta. Ali ponekad izgleda jako smjesno, npr. pricam nesto sa muzem i samo u po frke, ja jako udahnem i izdahnem. On se jadan prepadne sta mi je. A sto kaze Ivona za to podrigivanje, i to mi se desava zadnjih dana. Tako prije neki dan na nekom rodjendanu, ja pricam sa prijateljicom i samo podrignem, bas me bilo sramota, ali sta cu kad ne mogu kontrolisati. A ona umrla od smijeha. E bas je ova trudnoca cudna, sta nas sve nece snaci.




palachinken -> RE: Plitko disanje (15.4.2011 19:44:50)

Jesu prošle tri godine od zadnjeg posta, ali bolje nego da otvaram novu temu. Naime zadnji dan-dva tako teško dišem, a vidim gore u postovima da je moguće da maternica pritišće dijafragmu. Sinoc sam se probudila bez zraka i živa se isprepadala.
Čitav dan danas se borim da udahnem "ko čovjek" Ima li nešto da mogu uraditi, neki položaj, vježbica ili da trpim?




Selma.A.M -> RE: Plitko disanje (15.4.2011 20:24:44)

Palachinke na ja samo trpim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]....Jučer ujutro malac došao kod nas u krevet a ja se tek budim,i baš kao "riba na suhom" kad mm govori malcu stani sad A.mami treba  zraka da udahne [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Baš je ružno ali sve su to pratioci drugog stanja




palachinken -> RE: Plitko disanje (17.4.2011 9:34:58)

Eh...da je do kadije ko od kadije...
Lijepo fino mi u onom sedmičnom trudničkom pregledu za ovu, 27. sedmicu piše:
Maternica je sada prilično velika pa pritišće unutrašnje organe koji najprije pritišću pluća. Zato ponekad možda teško dišete, jer se pluća ne mogu u cijelosti raširiti.

Znači, šuti i i trpi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Selma.A.M -> RE: Plitko disanje (17.4.2011 13:25:12)

Ma tako se i mene začepila da se ne jadam kada me je stomak bolio na početku,kad ono materica se širi bla,bla normalno je da vas tupi bol probode [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]....I onda ja šuti i trpi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




ja92 -> RE: Plitko disanje (21.4.2011 13:17:10)

Uh, vidim da nisam jedina...
Ja bas zadnjih dana tesko disem, a kad pokusam duboko da udahnem probode me neka luda bol[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Imam osjecaj da su mi se rebra rasirila...
Stavrno smeta ovo disanje na slamku...




Stranica: [1]