URINOKULTURA (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

mikimaus -> URINOKULTURA (11.9.2009 9:39:25)

Drage mame, mi smo malo prehladeni pa nas je dr uputila na kontrolu urina. Moramo uraditi urinokulturu 3x. Dobili smo uputnice, a rekla nam je da se to radi na Ilidži .

Ima li neko iskustva s tim i može li se urinokultura uraditi negdje drugo u gradu?

Pozdrav

Nunu 08 -> RE: URINOKULTURA (11.9.2009 10:57:59)

Ja sam u Vojnoj bolnici radila urinokulturu kad sam bila trudna.Sad ne znam da li moze svako.

hannana -> RE: URINOKULTURA (11.9.2009 13:40:10)

draga mikimaus, urinokulturu koja se radi 3 dana uzastopno mozes samo raditi na Ilidzi, jer oni imaju lab. za to. sve ostale analize urina nisu analize te vrste.....zao mi je

pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

leona81 -> RE: URINOKULTURA (12.9.2009 20:18:35)

ja sam je radila blizu hayata prije 2 godine pa ne znam moze li se jos uvijek...tamo gdje se vade brisevi grla

stella -> RE: URINOKULTURA (13.9.2009 23:37:49)

Mi uvijek nosimo kod Hajata i kad smo radili tri ili jednu.A i briseve.

mikimaus -> RE: URINOKULTURA (15.9.2009 9:40:56)

Hvala vam na odgovorima.

Ja sam takoder radila kod Hayata prije par godina ali nisam znala moze li , a tu nam više odgovara zbog jutarnje guzve i posla.

Ovaj put smo našli rješenje i nosimo na Ilidžu a sljedeći put ćemo "gore" pošto vidim da može.  

Pozdrav veliki

Leva -> RE: URINOKULTURA (15.9.2009 9:45:42)

I ja uvijek kada radim urinokulture uzorak nosim kod Hajata a spermokulturu radimo na DIPu na Microbiologiji ako kome treba i ova informacija.
Pusa

Naida8 -> RE: URINOKULTURA (6.6.2013 14:41:52)

Ladiesss.. nema vec dugo nikoga na ovoj temi, ali valjda se jos neko javi.. Interesuje me da li se UK jos uvijek radi samo na Ilidzi i uzimaju li uzorke i vikendom..? Doktor mi je (danas) rekao da UK uradim sto prije, jer on u cetvrtak ide na odmor, a cula sam da se nalaz ceka par dana.. Thanx unaprijed..

Medi_87 -> RE: URINOKULTURA (6.6.2013 15:48:25)

Radi se na Ilidzi i u Starom gradu, ja sam radila nedavno i otisla sam u srijedu po epruvete i onda mi je rekla da moraju biti tri uzastopne tako da krenem od ponedjeljka, što znači da ne uzimaju vikendom. I tako sam zadnju odnijela u srijedu a nalaz je bio naredni ponedjeljak

Mrvica_83 -> RE: URINOKULTURA (6.6.2013 15:49:42)

Draga Naida Ja sam upravo u toku procedure za nalaz UK .. Uzorak sam nosila u Stari Grad - kod Hajata .. Sutra nosim 3 uzorak i rekli su da ce nalazi biti u Srijedu 13-14h .. Ali dan prije sam isla po epruvete kod njih jer kazu da nisu adekvatne posudice koje se mogu kupiti u apoteci .. Ako trebas jos neku informaciju - tu smo [sm=smiley1.gif]

Naida8 -> RE: URINOKULTURA (6.6.2013 16:12:55)

Hvala drage moje.. Nista onda.. krecem od ponedjeljka, nadam se da ce nalazi biti ok, pa necu ni morati zuriti kod doktora.. Ja vec kupila one posudice za urin [sm=zmeden2.gif] kao da ubrzam proces.. Jel znate jos samo od koliko do koliko sati primaju 'uzorke'? Uvijek nesto.. kaze meni mama da je ona kada je bila trudna (sa mnom) prvi put otisla doktoru u 6. mjesecu trudnoce, a da danasnje trudnice stalno hodaju i vade nalaze [sm=smiley17.gif].. Svaka njima cast, ali ja volim brate da znam sta mi se desava[sm=smiley36.gif]

Medi_87 -> RE: URINOKULTURA (6.6.2013 16:35:53)

Na Ilidži od 8-12 se primaju uzorci [sm=smiley1.gif]

Naida8 -> RE: URINOKULTURA (6.6.2013 18:06:26)

Hvala puno!!!

Mrvica_83 -> RE: URINOKULTURA (7.6.2013 8:35:27)

Naida U Starom Gradu se uzorci primaju 08-11:45 . Sretno [sm=smiley1.gif]

almondray -> RE: URINOKULTURA (19.2.2014 7:35:56)

Zna li neka od vas hoce li atb pokvariti nalaz UK?
Naime , dobila sam almacin da pijem i UK da vadim ali tek u petak.Zapravo me zanima koja bestija je u pitanju a mislim da ce zbog atb biti sterilan nalaz...zna li neko?

Malenaoduvijek -> RE: URINOKULTURA (19.2.2014 9:19:59)

IZVORNA PORUKA: almondray

Naime , dobila sam almacin da pijem i UK da vadim ali tek u petak.Zapravo me zanima koja bestija je u pitanju a mislim da ce zbog atb biti sterilan nalaz...zna li neko?

antibiotik ako pijes moze ti pokazati da je Uk sterilna a da je ustvari antibiotik prekrio neku od bakterija.Uk je najbolje uraditi prije antibiotika dan ili 3 nakon sto zavrsis terapiju

almondray -> RE: URINOKULTURA (19.2.2014 14:50:04)

IZVORNA PORUKA: Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: almondray

antibiotik ako pijes moze ti pokazati da je Uk sterilna a da je ustvari antibiotik prekrio neku od bakterija.Uk je najbolje uraditi prije antibiotika dan ili 3 nakon sto zavrsis terapiju

Hvala na odgovoru.
I ja sam tako nekako mislila.Sacekacu do petka , pa cu onda pocet pit atb

Sensia -> RE: URINOKULTURA (19.2.2014 15:03:57)

hej zenice,

Danas sam radila urin i sve je ok osim sto imam mnogo soli amorfnog fosfata? da li je neko to imao i sta to znaci
nestrpljiva sam do kontrole :)

Stranica: [1]