Čokolino (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Ishrana djece



Poruka


mamilica -> Čokolino (13.10.2009 15:42:20)

Koliko cesto dajete svom djetetu cokolino (xlino)?

Moja curica jako voli cokolino, i jedno vrijeme je prije odlaska u vrtic, kao dorucak, redovno jela. Sada ima skoro 3,5 godine i svako jutro trazi bar malo da joj skuham. Nije obavezno svako jutro, ali ga uvijek imam u kuci i cesto ga pravimo, pa ne znam da ne pretjerujem i kakve su njegove nutritivne vrijednosti.




Adana -> RE: Čokolino (13.10.2009 15:53:16)

Ja Asji pocesto napravim x-lono. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Uglavom cokoljesnik, ili ono Rizolino, Frutolino. Nije svaki dan, ali joj ga cesto znam napraviti za dorucak ili veceru. Nekada hoce da jede, nekada ne.
S tim da u ove Rizolino, Frutolino i sl. ponekad stavim i komadice voca.
S tim da joj pravim i griz i palentu.
Njoj je 15 mjeseci. Vidjecemo kako ce biti kada bude starija...
Ne znam sta bih ti rekla, da li pretjerujes ili ne... Mislim da je mozda i to bolje nego virsle, pastete i neki bezze slatkisi. Mada...
Uzivajte u Cokolinima [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lalana -> RE: Čokolino (13.10.2009 16:20:14)

Ja sam svojoj curici pravila svaki dan, nekada i 2 puta. Voljela je svaki ....lino, a najvise Karamelino.[sm=bravo.gif]




Anushka -> RE: Čokolino (13.10.2009 16:35:33)

mamilice, imas na svakoj kutiji sastav u odnosu na dnevne potrebe i kaloricnost. mi smo jedno vrijeme svako jutro a nekada i vece imali neki lino, ali u zadnjih mjesec dana skoro nikako ga nece pa ga i ne pravim, jer ga uglavnom ja pojedem.




bebbe RR -> RE: Čokolino (15.10.2009 13:05:21)

Moja beba mrzi sve Line:( Dajem joj druge varijante tih žitnih pahuljica s različitim ukusima kao što su Milupini i to ne prečesto, jer nije veliki ljubitelj.
Pogledaj na kutiji nutritivne vrijednosti. To su sami ugljikovi hidrati uglavnom, jer se radi o žitaricama i šećerima. Vjerovatno da djetetu koj je deblje ne treba puno toga davati, ali ako je dijete OK, po mome mišljenju je prihvatljivije s vremena na vrijeme, iako ću se ja potruditi da svoje dijete naučim da jede cjelovte žitarice i nadam se da će mi uspjeti. Ali, ko zna, ipak su bebe komadanti...




Stranica: [1]