Problemi sa bubrezima (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje



Poruka


Mamica24 -> Problemi sa bubrezima (14.1.2010 10:05:33)

Drage moje mame i žene... ( izvinjavam se ako tema već postoji)


Evo šta mi se desilo... U utorak naveče dobijem mučninu i kiselinu u želdcu. U 5 ujutro počnem da povraćam

užas Božiji i tako cijeli dan i počne me stomak boliti. Odem u Opštu bolnicu a oni me pošalji na infektivnu (biseri).

Naravno da nisam otišla gore već se vratim kući i odem drugom ljekaru - ginekologu. On mi uradi ultrazvuk - beba je

ok- ali kada mi je na UZV pogledao bubrege vidio je da imam KAMEN u bubregu... Ja se prestravila. Pita jesam li ikad

imala problema sa bubrezima - reko nisam. Dobila sam antibiotik AKSEF 500 da pijem 10 dana.

Jel još neko ima bubrežnih problema... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Od kud mi sad to [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] živa sam se isprepadala!!




samedi -> RE: Kamen u bubregu (14.1.2010 11:37:23)

Draga Mamice24,ja licno nisam imala tih problema ali znam jednu mladu zenicu kojoj su u trudnoci otkrili da ima kamencice u bubrezima(ne znam tacno koliko njih ni da li su bili u oba bubrega ili samo u jednom) i ona je morala lezati u bolnici neko vrijeme(par dana),primala je neku terapiju.Na kraju je sve bilo ok,lijepo se porodila,ni ona ni beba nisu imale problema.
Sta je tebi doktor rekao?Primas li kakvu terapiju,pijes li lijekove?




Leva -> RE: Kamen u bubregu (14.1.2010 11:47:45)

Imam problema sa pijeskom u bubrezima vec tri godine i stvarno je bolno i gadno. Mogu ti dati masu savjeta kako da ga izbacis samo ne znam koliko je to pametno u trudnoci (vjerovatno nije). Napad bubrega su mnogi okarakterisali kao jako bolan ravan porodjajnim bolovima. Ja sam ih imala barem deset i prezivjela[sm=smiley1.gif]. Nikome nije jasno zasto ih imam tako cesto ali eto, mozda i to uskoro otkrijem.
Postoje jako dobre kapsule na bazi ulja koje se zovu Rowatinex i kupovala sam ih bez recepta. Sluze za otapanje kamena i pijeska. Mora se konzmirati sa jako puno caja od brusnice (do 2l dnevno) ali kao sto rekoh nista od ovoga ne bih radila bez konsultacije sa ginekologom.
Sretno mila i da se taj kamen smiri do poroda aBd pa ga poslije lagano rjesavaj.




dana3 -> RE: Kamen u bubregu (14.1.2010 12:44:44)

Za izbacivanje kamena iz bubrega piju s ecajevi koji jeraju na mokrenje a takvi s ne preporucuju u trudnoci.Ne znam koliko imas do poroda ali moj savjet je da ne pijes nista na svoju ruku a vec o bolivima moze doktror da da nesto za ublazavanje.
J asma imala kamen u bubregu i od tada nema ni kamenja ni pijeska.kad i ako nadjem lijek koji sam pila napisacu.Uglavnom je bila breza kao glavni sastav




Mamica24 -> RE: Kamen u bubregu (14.1.2010 15:02:14)

Do poroda još dva i po mjeseca.. dobila sam antibitoike da pijem i to je to!

ma samo da mi bebče bude ok a ja ću taj kamen već nekako ispišati!!




Hanady RR -> RE: Problemi sa bubrezima (14.1.2010 21:12:37)

ma nebrini ja sam sa starijom imala pjesak u bubrezima i pila antibiotike malo regularno je rodila sve za 5. A nakon poroda nisu mi ni padali na pamet. e sa drugom kad sam ostala trudna zakomlicira se al vidi čuda bubrezi čisti ko suza ( ležala u državnoj bolnici, klimenta me pregledao) al zato našli kamen u žuči. Elrem ja sam dva puta u trudnoći imala napad žuči a nisma ni znala kontala ja povraćam noći u 3 jer sam se prejela. E sad ti kamenčići u žuči još su tu, sve se kanim da ih se kotarišem a l dok malu prestanem dojit to mi je glavni zadatak.




Stranica: [1]