Pregled u mogućoj trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana



Poruka


jupajdi -> Pregled u mogućoj trudnoći (6.11.2007 11:42:47)

Pozdrav veliki svima!
Naime, zanima me sljedeće. Prijateljica me je pitala za savjet, a ja joj nisam znala odgovoriti. Tačnije, nisam bila sigurna da li ću joj dati pravi odgovor. Ona i muž "rade" na bebi nekih 2-3 mjeseca. Do sada nije nista bilo. Za dvije sedmice treba da dobije, a voljela bi napraviti papa-test i ostali pregled, te mamografiju. Uhvatio je strah od raznih bolesti, jer često na TV-u gleda emisije posvećene "Zagrljaju podrške". Interesuje je, ako je trudna, da li može uraditi ginekološki pregled i papa-test. Da li se može plod oštetiti prilikom pregleda? Moje mišljenje je da ne bi trebalo, ali nikad se ne zna. Čitala sam neke postove na forumima, žene su imale ružnih iskustava. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Suncica* -> RE: Pregled u mogućoj trudnoći (6.11.2007 11:51:44)

Ja sam radila papa test i vaginalni razmaz u trudnoci. Koliko je meni poznato to su osnovni nalazi koji se radi jos na pocetku trudnoce..
Takodje ja nisam mogla ici da se porodim bez nalaza papa, vaginalnog i testa na sidu iz 8 meseca trudnoce..




jupajdi -> RE: Pregled u mogućoj trudnoći (6.11.2007 12:00:09)

Ma i ja sam radila gin. pregled, ali tek u drugom i trećem tromjesečju. U prvom nisam, pa zato i pitam. Kontam, tada se treba najviše čuvati pa, rekoh, i od toga.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Pregled u mogućoj trudnoći (6.11.2007 12:59:21)

i ja sam radila papa test vec na pocetku trudnoce i mislim da je cak to obavezno.ne moze skodit,obicni bris.




D_K -> RE: Pregled u mogućoj trudnoći (6.11.2007 13:03:24)

Meni nisu radili papa test ni u jednoj trudnoci iz prostog razloga sto sam ih radila u redovnim pregledima jednom godisnje.. Tako da ako su tada bili ok onda nema razloga da se rade u toku trudnoce!!
Najbolje je neka provjere sa doktorom (ili jos bolje doktorima), kao sto ste rekle svakakvih iskustava su zene imale sa tim a jos prva tri mjeseca su sama po sebi kriticna..




Suncica* -> RE: Pregled u mogućoj trudnoći (6.11.2007 13:24:39)

Ja koliko znam uzimaju bris stapicem i za papa test i za vaginalni, rezultati budu dve nedelje posle. Sve je to sterilno tako da nije opasno za bebu..




Lejla K -> RE: Pregled u mogućoj trudnoći (6.11.2007 19:25:40)

Ja sam takođe na prvom pregledu, na početku trudnoće radila Papa, i klasični vaginalni pregled. To ne može štetiti bebi. Mamografija je rengensko zračenje, a mislim da za njim nema potrebe, grudi se svakako prvo pregledaju palpatorno (pipanjem) i ultrazvučno. To pogotovo važi za mlađe žene koji ma se mamografija ne predlaže prije 40-te. Naravno, ako je sve u redu.




Stranica: [1]