mama75 -> RE: koju školu odabrati? (1.8.2014 10:59:25)
|
IZVORNA PORUKA: mamma mumi Pozdrav, stara sam forumašica, ali koja je dugo odsustovala sa foruma. Moj dječak je tako brzo narastao, kao da sam juce razmjenjivala sadrzaj o bebama sa vama, helem sad ce u septembru u prvi razred. Moje pitanje je da li neka od vas zivi na Soukbunaru i da li vam djeca idu u Oš. Hasan Kaimija? Interesuje me kakva je škola? Ono što me brine jeste da izgleda nece biti produženog boravka, a meni to treba, jer radim, smjena je u školi od 9 h -12h. Lično sam želila ga upisati na Grabavici u oš ( neznam naziv škole), jer imaju produženi boravak, ali je mm želio ov školu, jer kao neće znati raju iz mahale , a imam opciju nana čuvanja poslije, što opet meni lično ne odgovara, a iz prostog razloga, jer je moj sin jako hiperaktivan, pametan, i bojim se da ako sa starta ne stekne radne navike ( a sa nanom mislim da neće) da će biti problem. Dakle molim za informacije o školi na Soukbunaru i Grabvici , ako neko ima da podijeli sa mnom. Hvala. Ne znam nista o toj skoli, ali samo savjet majke cije dijete zavrslio 3 razred: poslusaj muza i upisi ga u skolu u mahali [sm=smiley1.gif] Produzeni boravak nije mjesto gdje ce steci radne navike. Dijete ce ti u tom slucaju provoditi 8-17h u skoli, od toga 2h na nastavi u 1. razredu. U produzenom boravku, ma kako oni to predstavljali, djeca uglavnom imaju "skolske aktivnosti" - zadaca, citanje, pisanje... Dijete u 17h bude premoreno. I ovo govorim iz licnog iskustva, jer je moja mala isla prva 2 razreda u produzeni boravak. Od 3. razreda ona ostaje sama kuci i ide u skolu, jer nam je skola blizu, ide zajedno sa drugaricama, sama radi zadacu... dijete se preporodilo. Varijanta nana koje uskoce ti je super. A za radne navike je najbolje da mu ti pomognes oko toga. Sto manje radis s djetetom, prije ce se osamostaliti. Npr. moja malena je od 1. razreda sama pakovala stvari u ruxak. JA sam svaku noc kada ona legne provjeravala da li je spakovala sve sto treba, ali ona to naravno nije znala. Sigurna sam da ima nacina da ti sama sa svojim djetetom i nanom rijesis, bez da patis i sebe i njega dugackom voznjom do skole. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|