Teratooligozospermia (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem



Poruka


Amelaa RR -> Teratooligozospermia (11.3.2010 13:36:48)

Teratooligozospermija- smanjen broj spermija normalnog izgleda [image]http://www.cych.org.tw/ivf/image/sperm.jpg[/image]


Sperma (sjeme) koja se ejakulira tijekom muškog spolnog čina sastoji se od tekućine i spermija. Tekućinu stvaraju sjemeni mjehurići oko 60 posto, te tekućina iz prostate oko 30 posto. Svega 10 posto sperme čine spermiji. Volumen sperme mora bitit veći od 2 ml.
Prosječan pH /označava kiselost ili lužnatost tekućine/spreme je oko 7,5.
Ukupan broj spermija u volumenu mora biti veći od 20 miliona u mililitru.
U motilitetu mora biti 50 posto ili više progresivno pokretljivih, i sve ispod predstavlja manju sporost spermija od normale. Spermiji se sastoje od glave i repa što čine njihovu morfologiju ili izgled. Više od 30 posto spermija moraju biti normalnog izgleda.
Dijagnoza teratooligozospermija znači da imate manju količinu spermija u ukupnom volumenu koji su nešto sporije pokretljivi. Uzrok ove dijagnoze  nalaza mogu biti bakterije koje se prisutne u ejakulatu. Kod ove dijagnoze  neophodno je uraditi mikrobiološke pretrage sperme PCR /Hlamdije, Mikoplazme, Uraplasme/, ATB i na anajrobe, te prema antibiogramu provesti terapiju.




luna77 -> RE: Teratooligozospermia (13.3.2010 14:28:19)

nazalost nema bas terapije bar ne provjerene.mi smo se borili  da "izliječimo" teratooligozospermiu i nije bilo uspjeha a koliko znam ni kod ostalih bas nije bilo pomaka.nazalost 5 godina uzalud bačenih nakraju smo morali ipak na ICSI.
Gdje sam god pitala androloga ,urologa i MPO ginekologa uglavnom su mi se rekli da se muska nepolodnost zaobilazi i ide na neku od metoda MPO.Nisam zeljela obeshrabriti niti jednu curu čiji muzevi imaju ovu dijagnozu ispričala sam nase iskustvo




Stranica: [1]