Posni kolaci (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Mona Liza -> Posni kolaci (6.5.2008 22:33:44)





Posne vanilice

Sastojci:solja ulja,casica ljute rakije,kafena soljica prah secera,2 solje mlevenih oraha,soljica brasna,dzem,prah secer za posipanje.
Priprema:Zamesiti testo od svih sastojaka.Razviti ga do debljine prsta,vaditi modlom i peci na blagoj vatri.Filovati dzemom i uvaljati u prah secer.

Trougao sa zele bombonama

Sastojci:200gr mlevenog keksa,150gr mlevenih oraha,200gr secera,200gr margarina,100gr cokolade,zele bombone,sarene mrvice.
Priprema:Skuvati sa malo vode gust sirup od secera.Zamesiti sirup sa keksom,orasima i margarinom.Kalup u obliku trougla obloziti folijom.Na dno kalupa staviti jedan deo mase.Naredjati zele bombone jednu iza druge duz kalupa i preko njih naneti ostatak mase.Pokriti folijom i ostaviti u zamrzivacu da se stegne.Izvaditi iz kalupa,skinuti foliju,preliti glazurom od cokolade i posuti sarenim mrvicama.

Stanglice od kesten pirea

Sastojci:1kg kesten pirea,150gr secera,malo ruma,50gr suvog grozdja,zele bombone,100gr cokolade.
Priprema:skuvati od secera i malo vode gust sirup.Suvo grozdje potopiti u rum a zele bombone iseckati.Kesten,zele bombone,ocedjeno suvo grozdje i malo ruma zamesiti sa sirupom.Formirati zeljeni oblik,preliti glazurom od cokolade i ukrasiti sitno seckanim zele bombonama.

Ako neko od vas ima neki dobar recept za posne kolace volela bih da napise!






Stranica: [1]