Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem



Poruka


veda -> Dr. Balić - Tuzla (28.4.2010 8:58:13)

Drage moje,pozdrav svima.Evo gledajuci nase poruke pade mi na pamet da otvorim novu temu.Ima nas dosta koje smo bile,koje cekamo,i koje ce tek ici na vantjelesnu oplodnju.Znam da vec ima dosta toga sto se tice vezano za ovu temu,ali citajuci,vidim da nas dosta ide kod Dr.Balica.Kada vec imaju otvorene teme-Dr.Mehmedbasic,Dr.Godinjak,Dr.Suada T.,i ostali mislila sam da i mi koje idemo kod Dr.Balica na jednom mjestu mozemo razmjenjivati svoja iskustva,a ne da se mjesamo sa drugim temama,a i radi lakseg snalazenja.Ako grijesim,neka me moderator ispravi.
Svim zenama koje cekaju IVF zelim puno srece.




esma* -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.4.2010 11:28:44)

evo ovako meni doktorica Balić super., a sestra na prijemnom je Bože sačuvaj[sm=smiley21.gif] barem ona što je mene i mm primila.




patrizia -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.4.2010 11:35:09)

Što se tiče dr Balić meni su svi ok ,i sestre i doktorica ,a doktora još nisam ni upoznala s tim da oni veče zahvate rade u paru.Mene zanima koliko ste vi upoznate s njihovim uspjesima i potpomognute i umjetne oplodnje.Onako mi se čine jako stručni,ali neznam baš postotak o uspješnim trudnočama.




veda -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.4.2010 11:48:00)

Joj malena27RR sto me nasmija tvoja poruka[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Evo ja cu krenut prva posto sam ja i otvorila tu temu.Neznam odakle bih krenula,jer cu napisat vec nesto sto sam i ranije pisala,da me mozete bolje razumjeti pa mi nemojte zamjeriti.
2000.god-endometricna cista,odstranjen lijevi jajnik i jajovod. Kasnije pokusavala zatrudnit-nista.
2003-2004.god problemi sa povisenim prolaktinomPreko 2001 je bio.Sad ok.
2008.god-radjen Hsg-desni jajovod neprohodan.Navodno-prirodnim putem vise nemogu zatrudniti.
2009.god-ostala trudna prirodnim putem,ali u 10 sedmici-spontani pobacaj.
Sada ono sto niste znale-kako ja imam 30 god,a MM 50 poceli smo razmisljati o vantjelesnoj oplodnji.Ipak,godine idu.Kod muza spermogram ok,za njegove godine.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Tako dodjoh do Dr.Balica.Tacnije kod Devlete.Svi i moji nalazi od proslog i ovog mjeseca ok.Jedino je ostalo pitanje sta je opet sa jajovodom,dali se zacepio,jer sam nakon spontanog imala upale.Kako sam doktorici rekla da ne zelim prolazit opet Hsg,jer sam stres dozivjela,slozile smo se i postavile tako kao  da je jajovod neprohodan,i tako cemo se i praviti. Devleta mi kaze da bi teoretski i mogla i ostati trudna i ovako, tesko je bez Hsg-a,sada znati,mozda je samo djelimicno neprohodan,pa necu da vanmatericnu slucajno dozivim.ali kako smo i ja i muz odlucili da necemo cekati dali ce se nesto desiti ili ne-definitivna je odluka bila-vantjelesna oplodnja. Od 5 mjeseca pocinjem sa metrogynonom,a u 7. mjesecu sam za program.Malo sam oduzila.Uglavnom,zadovoljna sam sa Dr.i  njenim odnosom prema meni,a upravo sam ovdje i cula za njih i koliko ih hvalite,pa sam zato i odlucila ici kod njih.I za sada sam zadovoljna.Eto.




patrizia -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.4.2010 12:30:07)

Veda

Mene zanima zašto ne želiš više prolaziti HSG.Vjerojatno je tebi bio bolan iz razloga što je jajovod bio začepljen.Meni je dr Devleta rekla da je ipak bolje uraditi prohodnost ,a ako baš nema nikakve šanse da se onda odlučimo na IVF.S obzirom da ona baš vjeruje u uspješnost  inseminacije ukoliko za to postoje šanse,a vidim da je kod tvog M nalaz dobar,možda nebi bilo loše da i tu opciju uzmeš u obzir...s tim da ona bez dobrog HSG ne radi inseminaciju jer nema u biti svrhe.Ovo je samo moj prijedlog i dobronamjeran je [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].Kod nje inseminacija košta 500 km ,a IVF 6000.






veda -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.4.2010 12:40:33)

Draga Patrizia,znala sam da ce nekoj biti nejasno to vezano za HSG.istina je da je bilo bolno,jer je jajovod bio neprohodan,ali je vise bio stres kada sam onako nikakva cula da ne mogu ostati trudna prirodnim putem.Kakve sam traume dozivjela poslije toga da i ne pisem. Tesko je shvatiti,mogu podnijeti sve,ali da to prodjem-jednostavno nemogu. Neznam,to ti je kao kada se netko boji lifta,i nemozes ga natjerati da udjeu njega nikako,a sa druge strane ta ista osoba moze skociti sa padobranom.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Malo glupa usporedba,ali da bi bolje shvatila.A to za cijenu,nije problem.




Tidzi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.4.2010 13:16:08)

Drage cure, ja znam jednu pozitivnu pricu vezanu za dr. Balice!
Naime, moj amidzic i njegova zena 10 godina nisu mogli imati dijece. Uglavnom je diagnoza i bila da ih nikada nece ni imati. Onda cuju kako svi hvale Balice i odu kod njih. Nakon godinu dana zena je ostala trudna i sad ima prekrasnog sincica od 3,5 godine. Uglavnom uz kontrolu svih nalaza, svega i svacega, potom dugotrajne pijenje nekih teparija, udaranje inekcija tacko u 12h popodne i 12h u ponoci, ona je zatrudnila prirodnim putem. Naravno, citavu trudnocu je morala da cuva, gotovo 80 % je sto vise lezala, odmarala i znam da su je porodili na CR cim je usla u 9-ti mjesec. Ne znam bas sve detalje u vezi toga, sta i kako, jer ta zena od mog amidzica je takav tip osobe da o tome uopce ne voli da prica. I ovo znam jer sam jednom bila kada joj je moja snaha rekla da rodi bar jos jedno dijete, (inace su jako bliske njih dvije) jer ipak ona sada ima 38 godina. I na to je ona rekla mojoj snahi sve ovo gore predhodno napisano i dodala da su joj Balici rekli da vise ne bi bilo dobro da zatrudni. Posle sam ja snahu pitala jos u vezi toga, a ona kaze da je to bio prvi put da ona bila sta kaze o tome.
Uglavnom je hvalila Balice, njihovu strucnost, ljubaznost...

A ja vama zelim puno, puno srece i da ako Bog da sto prije budete [sm=nosecka.gif]!!!




AMELIC -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.4.2010 19:27:55)

Da se uključim i ja jer kod dr.Devlete idem oduvijek...ona je divna žena, ljubazna i suosjećajna ali i izravna...nije osoba koja će vam pod svaku cijenu uzeti novac...ja sam npr. sve briseve i hormone radila na UKC, ostavila mi je izbor da odlučim gdje da radim kod njih ili na UKC! Imaju najbolju i najsavremeniju opremu u TZ, a ja sam ostala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image] zahvaljujući terapiji dr. Devlete ali sam imala spontani u 10 sedmici nažalost! Zvala me da pita kako sam i ohrabrila da ne gubim nadu i da ću opet biti trudnica... Kod nje sam radila HSG i nije bilo bolno uopšte...mada je sve bilo prohodno!  Sa IVF nemam iskustva ali sam čula samo riječi hvale...Svima Vam želim puno sreće o kojem god postupku da se radi...bitno je da jednom držimo naše[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] u naručju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




sara za -> RE: Dr. Balić - Tuzla (28.4.2010 19:45:01)

Da se i ja pridruzim,ja sam obišla puno doktora svugdje i svakakvih,iskreno ja ginekol.bas i nevjerujem,ali nemam izbora,ja sam kod dr.Adema Balića,moj prvo dojam je bio,neljubazne sestre,on mi nekako izgleda neozbiljno i ja sam prvi puta došla kuci sva u nevjerici,međutim ljude zaista treba bolje upoznati,ja i dr.imamo dobru komunikaciju,pitam sve sto me interesuje,četiri puta su bili zajedno na mom ultrazvuku i posljednji puta na Hsg-u,sve su se konsultovali o zajedno odlucivali sta ce sa mnom,doktorica me držala za ruku na Hsg-u,a sestra mi je od tada posebno draga,meni su do sada uradili stvari koje nisu drugi i sada su mi predložili Ivf,jer je dr.bio iskren i rekao mi da vise nemamo sta cekati nakon godinu dana intezivnog "druzenja"bez uspjeha.
Moje misljenje za sada je [sm=bravo.gif] i nekako se nadam svojoj bebici [sm=duda.gif] sa njima,jer dr.kaze da su njih uslovili da nesmiju raditi zbog para,vec zbog uspjeha,pa Boze vjerovat ću da je tako.....




malena ze -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.4.2010 9:03:21)

Ja sam takodje kod dr. Adema,iako sam bila zakazala kod dr.-ice,ali valjda je sestra pogresno zapisala.Moram reci da nas je ljubazno primio i saslusao.Sto se tice samog postupka IVF ,bili bi vec na programu sad u maju,medjutim prilikom pregleda ,dr. je posumnjao na polip u maternici.Na uzv idem 4. maja da mi potvrdi je li sigurno polip ili ne.Ako bude onda prvo histeroskopija ,pa onda IVF.Tako da vjerujem da cemo u program tek u julu.Zelim nam svima da sto prije ostvarimo svoje zelje da budemo roditelji,zato samo hrabro naprijed[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




veda -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.4.2010 10:49:18)

Malena ze-zelim ti puno srece i da sve prodje dobro.Sve nas je vise u programu za juli,i to koliko vidim sve vise nas zenicanki. Bas kada sam bila kod Devlete kaze mi da joj sve vise pacijenata najvise dolazi bas iz Zenice.




malena27 RR -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.4.2010 10:52:39)

haman nas ovdje na podrucju Zenice nesto plaho zeza za [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image]  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  
ustvari, nema puno dobrih ljekara, niti opreme...




sara za -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.4.2010 17:10:10)

Malena ze i meni je tako prvo rekao da moram odstraniti septum pa da tek onda možemo pričati o nečemu drugom,ako ti preporuci dr.iz B.luke,slobodno prihvati,jer je to super doktor i klinika i pravi strucnjaci,ja se nadam od srca da ti nece ni trebati,ali ako budes morala nista nebrini,bolje je problem odmah rijesiti.....,zelim ti puno srece [sm=duda.gif]




snowrose -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.4.2010 21:36:47)

IZVORNA PORUKA: patrizia

Kod nje inseminacija košta 500 km ,a IVF 6000.





IVFkod dr Balić košta 4000 KM-znam sigurno jer sam jedan prošla u martu,ali na žalost bez pozitivnog rezultata.

DR je divna,a i doktor i ja već godinu dana idem kod njih i nakon 3 godine hodanja konačno su mi oni skontali problem.

Da,inseminacija ne košta 500 KM već prva 400 KM,naredna mislim 350 KM oko 50-tak KM niže,naravno svojim pacijenticama - To također znam jer sam radila dvije inseminacije.




snowrose -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.4.2010 21:42:05)

Ispadoh glasnogovornica dr Balića [sm=smiley36.gif],ali zaista sam prošla more doktora dok hvala BOGU nisam došla kod njih.

Sad je u martu sa mnom bilo 11 trudilica i njih ŠEST [sm=bravo.gif] su ostale trudne s tim da je jedna imala mislim spontani.

Mislim da je brojka zaista lijepa i ohrabrujuća.




malena27 RR -> RE: Dr. Balić - Tuzla (30.4.2010 0:03:11)

postovi su prebaceni na temu histeroskopija [sm=smiley1.gif]

LP, RR tim




snowrose -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.5.2010 10:03:44)

Dobro jutro !

Malo mi neobično da slabo ima javljanja na ovoj temi,kad znam da nas zaista mnogo ide u Tz kod dr Balića i da smo hB većina prezadovoljna.




misel -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.5.2010 10:25:46)

zdravo curice evo da se i ja javim na ovoj temi ja sam stvarno prezadovoljna sa dr balic ja sam nakon mnogo godina lutanja kod njih krenula i evo nakon cetri mjeseca mi smo ugledali svoj [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] ja i mm smo im stvarno zahvalni

samo jos da dodam da sam bila trudilica 10 godina




patrizia -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.5.2010 12:16:13)

Misel

Da te pitam dali si prirodno ostala trudna ili si radila inseminaciju ili IVF.Ja sam naručena za sutra na HSG kod dr Balić  i ako bude sve ok idem iduči mjesec na inseminaciju.Također bi voljela pitati sve cure koje idu kod dr.Balić dali ko zna kolika je uspješnost kod njih  inseminacije i IVF-a...Sve sam saznala za njih i vidim da smo uglavnom prezadovoljne ali me baš postotci zanimaju ,a nigdje nemogu da nađem....
Hvala




misel -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.5.2010 18:00:46)

ja sam prirodno ostala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image] a bila mi je preporucila nakon histeroskopije da uradim inseminaciju ali kad muzev nalaz bude 3 mjeseca nakon operacije varikokele gotov i eto nije nam trebala 




patrizia -> RE: Dr. Balić - Tuzla (4.5.2010 22:20:55)

pozdrav

Danas sam bila kod dr.Balić i urađen je HSG i nalaz je super.Doktorica je ljubazna i profesionalna kao i uvijek.Sad mi je predložila da pokušam 2 mjeseca prirodno,pa ako ne radit ćemo inseminaciju.Uspješnost trudnoče kod njih je u velikom porastu,tako da se nadam da ćemo i mi uspjeti.....Želim nam svima što prije[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image]




Kalota -> RE: Dr. Balić - Tuzla (4.5.2010 23:04:49)

Drage moje trudilice evo da vam se i ja javim.Trudim se vec petu godinu i obisla sam mnoge doktore.Sada sam narucena kod doktorice Balic 10.05. na razgovor za IVF jer nema drugog nacina.Spremam se i fizicki i psihicki pa ako je neka ovo prosla neka mi kaze da li boli vadjenje jajnih stanica posto mi izgleda malo tesko za uraditi.Ljubim vas sve i nadam se da cemo sve ostvariti nasu najvecu zelju[sm=smiley1.gif]




snowrose -> RE: Dr. Balić - Tuzla (4.5.2010 23:27:06)

Draga Kalota,ja sam prošla jedan IVF kod dr Balić-31.03. bio embriotransfer,ali na žalost ja nisam uspjela.

Punkcija jajnih stanica ne boli jer se radi pod anestezijom.

Možda budemo zajedno jer i ja se pripremam za aBd nadam se posljednji,ali uspješan IVF,još nisam odlučila juli ili septembar.

Vjerovatnije je da ću aBd u julu.

Velika pusa.




veda -> RE: Dr. Balić - Tuzla (5.5.2010 8:07:23)

Za Patriziu-drago mi je da ti je nalaz HSG-a dobar,i da je sve proslo ok.
Za Snowrose-nadam se da se ipak vidimo  u julu,da ces se odlucit za taj termin.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Pusa...




snowrose -> RE: Dr. Balić - Tuzla (5.5.2010 16:17:23)


IZVORNA PORUKA: veda

Za Snowrose-nadam se da se ipak vidimo  u julu,da ces se odlucit za taj termin.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Pusa...

[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Javim ti,pa možemo i nekad zajedno na folikulometrije aBd ( doduše ja ne vozim [sm=smiley36.gif] ).




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>