|
teacher75 -> RE: Bebe od 1 - 2 godine (14.7.2011 13:46:04)
|
IZVORNA PORUKA: MALA1994 IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: jelenaT Meni je pomagalo sa Anom ujutru kad se probudim i prije nego sto ustanem, znaci bitno e sto manje pokreta napraviti pojesti nesto suho, ja sam npr ribice, perece ili integralne stapice jela i onda odlezis malo, nekih 15-30min, zatim pomagale su mi mentol bombone, obicne zelene sto kaze mala ili pepermint onaj obicni, zeleno pakovanje. Dok sada mi nista nije pomagalo jer bas nisam od Ane bila u mogucnosti sve te rituale izvoditi. Mada meni su i u prvoj, a i sad u drugoj trudnoci rekli da po pola reglana mogu popiti, mada sam ja samo dva puta popila bas sam izbjegavala i ako su mi rekli da je bolje i njega popiti nego naprezati se u ranoj trudnoci povracanjem. ih da znate samo koliko sam se ja naprezala proslu put, sve do 5. mj svakih 15-30 min, tokom dana a po noci mozda svaka 2 sata natezala se i povracala (ustvari nisam imala sta ni povratiti,samo se natezala)pa opet sve hb sa [sm=duda.gif] bilo ok. sad ni ja ne mogu odlezati jer moram lanu dici, presvuci, napraviti joj dorucak[sm=smiley13.gifodem u wc, malo se natezem i poslije mi bude bolje, a onda pojedem nesto a nemoj se natezati, to ti sama sebi isprovociras, meni je stalno bilo muka ali nisam nikako povracala a radila sam sa L. cijelo vrijeme po 8 sati.isto je bilo ovako ljeto pa moram se natezati kad mi dodje tako a poslije mi bude bolje, inace kad mi je bas muka ne mogu nista ni pojesti i onda nema lijeka, jer zalogaj nece pa nece, jedan zalogaj zvacem jako dugo i ne mogu progutati
|
|
|
|