Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Šta mi treba za novorođenče?



Poruka


idana_85 -> Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (10.6.2008 17:13:56)

Eh, posto se ova tema o prodavnicama oduzila i malo zakomplikovala, mislim da bi bilo bolje ovako. Kome nije tesko neka navede gdje je i sta kupio za svoju bebicu i koliko je to kostalo. Mislim da ce mnogima to olaksati stvari. Ja sam usla u sesti mjesec i planiram poceti s kupovinom.
Za sada jos nista nisam posebno kupila, tek par benkica, siperaka i carapica u Robotu. Krevetic cemo srediti moj, a sve ostalo moram kupiti.




Amrino -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (10.6.2008 22:05:59)

Ne znam sta te zanima konkretno...

Sto se odjece tice- ja sam najzadovoljnija Azel France- om. Sve sto sam kupila super mi se isplatilo...Kvalitetno je, lijepo...i povoljno (imaju Zara baby stvari i neke francuske proizvodnje- Kimbaloo ili nesto tako). Tamo imas i posteljinu, ogradice, peskire, cak i igracke... (ja sam nesto kupovala na Dobrinji a nesto kod Vijecnice- Zara home).
U ostalim prodavnicama je to ugl. roba proizvedena u Srbiji ili Turskoj- onaj cudni pamuk sa bezveze dezenima...sto se meni nije svidjalo. Turbo L., Orkestra i sl. su bezobrazno skupi (gegice po 50 KM?!?- a dijete ih preraste za par dana).

Sto se kozmetike i "pribora" tice (makazice, cesljic, toplometar za vodu, pumpica za nos, vlazne maramice, museme za presvlacenje, stapici za usi...) sve sam kupila u DM- u ...to je njihova Baby love kolekcija i prezadovoljna sam i kvalitetom a i cijenom. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Emina* -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (10.6.2008 22:10:59)

Na ovoj temi ti jeste napisana vecina toga sto ti je potrebno
pa neka neko doda jos .... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Sretno...

http://www.ringeraja.ba/forum/tm.asp?m=38743




idana_85 -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (10.6.2008 22:12:42)

Joj amrino, sta bih ja bez tebe, vidis meni te makazice,cesljic, toplomjer nisu ni na pamet pali niti mi je ko rekao da to treba......:( Svaki savjet, lokacija i cijena su dragocjeni. Hvala puno. Pusa




Emina* -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (10.6.2008 22:15:20)

Idana mila, evo ti link, imas spisak svih stvari koje su ti potrebne [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ispod ima jos jedan....

http://www.ringeraja.ba/forum/tm.asp?m=18651&mpage=1&key=




idana_85 -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (12.6.2008 15:05:07)

Odlicno je, onaj spisak na pocetku mi je pravo olaksao stvari. Jedino sto se stalno skrece s teme, tako da nista ne povezah. Voljela bih ipak da ova tema ostane i da ko zeli konkretno napise gdje je sta kupio i koliko je platio, ako nije mrsko i slicicu da prilozi i bez rasprava,znaci samo za to tema. Vjerujem da je vecina ovdje zaposleno ili ima nekih drugih obaveza pa je tesko naci vremena za iscitavanje svih onih postova.




Amer -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (12.6.2008 15:15:20)

Pozdrav buduca mamice,
ja sam pristalica onog ne kupovati mnogo ali kupovati potrebno evo nekih osnovnih stvari koje sam ja kupila i koje sam totalno iskoristila :
-setovi  kojima dodje male hlacice, benkica, siper i kapica ( njih ima u Fisu i krecu se od 5-30 KM ) kupila sam ih 3-4 kompleta i najvse koristila u prvim mjesecima jer je prakticno i uz sve to pamuk je pa je bebi ugodno)
- zatim mmale majicice koje se kopcaju izmedju nogica ( u Fisu so od 5-8 KM ) njih mozes kupiti vece jer bebi je ugodnije kad je malo sire 5-6 komada
- posto ces se poroditi oko auguta ili septembra kao i ja mozes odmah pripremati majicice dugih rukavica jer dok bebi cirkulacija bude uspostavljena (oko 2 mjeseca ) bit ce vec svjezije vrijeme .
Imas li pitanja? Rado cu odgovoriti...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




idana_85 -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (12.6.2008 18:08:52)

Moj termin je 6 oktobra, tad ce vec biti zima :( Sreca u stanu je dobro grijanje
Imam dilemu oko ove posteljine, da li kupovati jorgan i jastuk, ili to ostaviti tek nakon godinu dana, a sada samo korsititi carsaf i dekicu?
I gdje te kakvu ogradicu mogu naci?




saso -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (12.6.2008 19:43:49)

Evo da se i ja prikljucim Idaninoj temi.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]Pored odjecice ako neko zna gdje se mogu kupiti one mekane dekice za bebu,sa kapuljacom ili bez i koliko su?




Amer -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (12.6.2008 22:46:19)

Prvo Idani naime iako je toplo u stanu trebat ce ti jorgancic ali oni nisu tako debeli da bebici bude prevruce, mozes kupiti komplet posteljinu sa ogradicama i ukrasnim jastucicima u Fisu se krece oko 60 KM, tako da ako posebno uzimas dodje isto a u ovo ti dodje sve, sad ako gdje vidis jeftinije da znas cijenu dole.
Zatim dekice koje su mekane i sa kapuljačicom iams takodje u Fisu ja sam dole sve kupovala oko 10-15 KM se krecu nemo kupovati mnogo dovoljno je da imas 3-4 one sa kapuljačama i mozda 2 malo vece i deblje.
Za obe posto neznam za termine ali jedna ce se poroditi u imu dekice sa rajfeslusom po sredini krecu seod 15-20 KM su vema prakticne i tople za to godisnje doba.




lejlaze -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (13.6.2008 7:54:36)

saso, ne znam odakle si. ja sam tu dekicu (bez kapuljace) vidjela kod nas u Zenici u TC u radnji KIDS OZ. I tu cu vjerovatno vecinu stvari kupiti (krevetic, kolica, AS, posteljinu)
Ja sam od sljedece sedmice na godisnjem odmoru, a sestra se treba poroditi svaki dan... tako da sezona duplog kupovanja je na redu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




saso -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (13.6.2008 8:13:35)

Hvala vam na info.Ja sam iz Sarajeva a termin poroda mi je u septembru.
Prekontavam se za fis ali i on mi je malo daleko sad[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image],pa cu morat procackat gdje bih ovde sve to dobavila.




lejlaze -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (13.6.2008 8:23:42)

i moj termin je u septembru, zato i mislim krajem ovog mjeseca polako za svoju bebicu kupovati.




idana_85 -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (13.6.2008 10:36:41)

IZVORNA PORUKA: saso

Hvala vam na info.Ja sam iz Sarajeva a termin poroda mi je u septembru.
Prekontavam se za fis ali i on mi je malo daleko sad[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ,pa cu morat procackat gdje bih ovde sve to dobavila.


Imas fis kad krenes u vogosce,kod bara. Ako hoces mozemo jedan dan ici skupa,ja sam kontala malo u shopping krajem mjeseca




saso -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (13.6.2008 10:53:55)

Imas fis kad krenes u vogosce,kod bara. Ako hoces mozemo jedan dan ici skupa,ja sam kontala malo u shopping krajem mjeseca

[/quote]



Dogovoreno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




ame_la -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (13.6.2008 14:24:41)

[image]http://www.ambyenta.com/portal/uploads/files/P4254555.jpg[/image]4,5km








Bebi bodi bez rukava. 4km








Dječji komplet do 2 godine starosti. -26km
I još super stvarčica
Recimo ja sam uzela ogradicu 65km sa ukrasnim jastučićima,čaršafom i to pravo sladak dezen nešto ide na tigrasto u naranđastoj boji ma med
ako uspijem nači sličicu
stavim......




idana_85 -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (13.6.2008 15:43:21)

Kako je medeno, a zaboravila si navesti gdje si to uzela i kada




ame_la -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (13.6.2008 16:11:28)

Sorry!!!!!!!!!
FIS prošli mjesec




idana_85 -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (13.6.2008 16:33:16)

Joj znam da sam dosadna s podpitanjima, koji fis?




ame_la -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (13.6.2008 16:47:37)

Vitez[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




ame_la -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (13.6.2008 16:54:02)

Nisi bona dosadana[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Nemirna -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (14.6.2008 13:06:51)

Ja sam juče bila u FIS-u. Bodići kao na slici što je neko gore stavio su stvarno super. Ja sam uzela bijele. Pamučne tanke dekice koštaju 9km, uzela sam 4 jer su mi se s prvim djetetom pokazale jako zgodne za sve. Frotirne dekice - peškiri s kapuljačom (kako ko zove) kostaju od 10 - 15 km, s tim da uz to dođu dvije rukavice za kupanje bebe i čini mi se kapica.
Gegica ima raznih. Plišanih, frotirnih, pamučnih... Ja sam kupila sve bez rukava, znači na tregere, kačiti će nas ljeto. Uzela sam dosta onih bez stopica ali imaju sužen kraj tako da se neće dizati uz nogice. Te su mi zgodne jer i kad ih dijete malo preraste neće ga zatezati kao one sto imaju stopice.... Od skroz tankog i mekanog pamuka su... a kostaju 7.5 km.
Ima prekrasnih kompletića kao haljinica gore a ispod šorcić ili na bodi našiveni volan pa izgleda kao haljinica.. med stvarno. I to sve kosta oko 10-ak km. Također sam kupila dosta donjih dijelova, kao trenirkice. Isto nemaju stopice ali ima kupiti i onih sa stopicama. Kostaju 5.60 i 3.40 nema razlike u kvaliteti samo u dezenu i stopicama.... Moram reći da sam nedavno u Azelu na Dobrinji kupila dva donja dijela i kostali su po 10 km, juče u FIS-u identični, 5.60 km. Pljačka živa.

Ima lijepih trakica za glavicu, ja kupila par komada. Od finog su materijala i baš pogodne za ljeto jer se beba manje znoji nego kad je u kapici i plus ne smetaju nikakve vezice... Rukavice protiv grebanja kostaju 0.70 km od finog tankog pamuka su, znam da su super jer sam takve koristila kad je Tin bio beba.
Posteljinicu i ogradicu za krevetić sam uzela u Skenderiji kostalo je 78 km. Ljetna verzija. Dođe sasvim tanki jorgančić, prostirkica - jastučić, ogradica, čaršaf i nešto sa džepovima što se okači na krevetić... jako je praktično. Npr mogu se u tome držati pelene, bočice, garderobica i tako.. zanimljivo je, kad postavim uslikat cu.

Grudnjaci za dojenje kostaju od 13-20 km oni malo bolji. Uzela sam par ovih od 13 km i stvarno su super. ima i jeftinijih po 5-6 km ali su mi nekakvi "zlomoćni".

Šta ja znam, inače svaki put kad odem do FIS-a kažem neću vise nikad jer većinom ne nađem ono što sam trebala ali ovaj put je bilo bas suprotno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Raspisah se ja pravo... E da, zaboravih reći da je na Todoru bilo sniženje i ima stvarno dosta toga ali ne za tako male bebe. Sinu kupila pantolice,dva tri šorcića i par prelijepih majčica...

Eto, neću više davit [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




ElmaB -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (14.6.2008 17:59:46)

Lijepih i pristupacnih stvarcica za bebe i djecu ima i u Tifany prodavnici u Robot komercu, i u starom i novom!
 
Pogledajte! Sve je njemacka proizvodnja i cisti je pamuk![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




moni -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (14.6.2008 19:07:41)

Super stvari imate u Mališi u Merkuru, a što se tiče Orchestre, vrijedi kupiti. Evo sad ima sniženje pa ko ima mogućnosti, stvarno vrijedi par komada kupiti. Ja se razbolila kakve su stvari. Jedva stala sa kupovinom Tariku.




mamy Sabina -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (14.6.2008 19:21:13)

Mogle bi se na ovu temu ukljuciti i Hercegovke?Ja sam treci mjesec jos nisam pocela kupovati,al me interesuje gdje kod nas(Mostar konkretno ma citava Hercegovina) mogu naci te slatke stvarcice?Povoljno,kvalitetno?




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>