Bebica11 -> RE: Poklon za useljenje (27.11.2012 9:18:40)
|
IZVORNA PORUKA: maxus svratila Moji roditelji su se uselili u kuci i prije haman pa 30 godina. I dan danas, mama kad uzima neki serpu, neku tepsiju ili pak neki carsaf kaze to mi je donijela Tetka Nesiiba, ili Hasanovca ili OSmanovca.....lupam sad, na naselje. I onda ona oplace malo. Serpe su one stare crvene sa bijelim benama, tepsija cak ima i onaj dio da se zakaci na zid. Sta hocu da kazem, hocu da kad uzmem ili pogledam nesto sjetim se tetke, dajdze, ujne ili nekog desetog. E sad, drugi je kod nas slucaj kad slabo ko hoce da se potrudi malo i pronadje odgovarajuci poklon, jer se ciste kuce i nose se pokloni. Ja donekle razumijem, nema se para, ali bolje brate donijet set kuhinjskih krpa kvalitetnih, nego nesto tamo deseto. Mi kad smo se vjencavali, dali su nam novac i neki pokloncic, tipa dezva ka kafu, tava.....a onda smo mi sastavili novac pa kupili ves masinu, ormar, sto...... Na danasnjem vaktu nikom ne mogu zahtjevat sto kolko i koliko da mi donese. Rodica mi se skoro uselila, cula sam da joj fali set za kupatilo, i kupila sam joj, e prednost mi je bila sto sam prije vidjela plocice...... e meni je ovo fol voljela bih da me se neko sjeti, pa eto napisala sam za rucni mlin, ili bakreni servis, ja ne znam dal se moze fuliti s bakrenom rucno izradjenom tablom[sm=zmeden.gif] ja sam se uvijek potrudila da kad neko donese novac da kupim nesto da mi je uspomena od te osobe, al nekad zaboravim odmah i izvuce se [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|