RE: Udruga protiv neplodnosti (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem



Poruka


Leva -> RE: Udruga protiv neplodnosti (21.4.2009 16:09:14)

IZVORNA PORUKA: Okarica

Na primjer: Udruženje osoba koje se bore protiv  neplodnosti "Nada".

Okarica je u potpunosti u pravu, treba razmisliti o kompletnom imenu.
Meni se sviđa naziv Udruzenje osoba koje se bore sa neplodnoscu - nesto [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Vedica -> RE: Udruga protiv neplodnosti (21.4.2009 16:35:09)

IZVORNA PORUKA: Leva

IZVORNA PORUKA: Okarica

Na primjer: Udruženje osoba koje se bore protiv  neplodnosti "Nada".

Okarica je u potpunosti u pravu, treba razmisliti o kompletnom imenu.
Meni se sviđa naziv Udruzenje osoba koje se bore sa neplodnoscu - nesto [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


i meni se svidja Leva ovako Udruzenje osoba koje se bore sa neplodnoscu - nesto
samo sto se cure danas ne javljaju (vjerovatno sutra kada dodju na posao [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) da glasaju ili da daju novi prijedlog




riba78 -> RE: Udruga protiv neplodnosti (21.4.2009 16:42:01)

meni se sviđa Nada [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
to je dio života svake trudilice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ena0002 -> RE: Udruga protiv neplodnosti (21.4.2009 20:16:57)

IZVORNA PORUKA: Leva


Ima li neka koja zeli da se javi da povede inicijativu prikupljanja donacija?
Koliko je meni poznato racun udruzenja se ne moze otvoriti dok se ne registruje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  tako da ce to morati cekati a novca ce nam fakat trebati.

Mozda da jedna trudilica (npr. ti Leva, jer si nam ti najaktivnija do sada) otvori racun na svoje ime [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sad ne znam da li bi mi ostale mogle na taj racun uplacivati novac [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ako ne, onda tebi predamo novac a ti na taj racun [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Naziv 'Nada' se i meni svidja, a ako mi naumpadne i neki drugi, javljam se.




sabas -> RE: Udruga protiv neplodnosti (21.4.2009 23:50:07)

djevojcice, nadam se da cemo da osnijemo u skorijem roku udruzenje, mm je nedavno osnovao jedno udruenje gradjana, nije trenutno tu da ga pitam za obavezujuci opis koji stoji ispred samog imena-nekako mi zvuci logicno jer kada slusam u medijima da uvijek naglase Udruzenj.... pa ime. Racun nisu jos otvorili, a osnovali su se ima mjesec dana. Novca u svakom slucaju treba izrada pecata dokumenacija... Leva ako si saglasna da nam doznacis (otvoris racun )broj racuna na koji cemo da uplacujemo sredstva za osnivanje. Svidja mi se ime NADA jer predstavlja nas svaki mjesec nova NADA -MRVICA mi je slatko raznjezim se odma, ali kao sto jedna djevojcica rece treba nam neko ime koje asocira Za sada je NADA ok
Tu sam na raspolaganju,
Puse





delfin -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 0:14:08)

I meni se sviđa "nada", mada mi je simpatično i "borke" jer se zna ko su, milsim mi znamo :)
Moža bi se mogli zvati i "macina trava" [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] koliko smo je popili




delfin -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 0:21:33)

Pošto ja jako volim cvijeće, imam prijedlog i za cvhetni naziv "orhideja", a evo izašto:

Rasipnost boja i oblika čini orhideju vrlo zanimljivim, neobičnim i posebnim cvijetom. U drevnoj Kini orhideje se često povezivalo s plodnošću i oplodnjom i smatralo se kako pomažu pri začeću i jamče roditeljstvo. U antičkoj Grčkoj žene su vjerovale da pomoću gomolja mogu kontrolirati spol nerođene djece. Štoviše, u Grčkoj taj je cvijet bio toliko vezan uz žensku spolnost, da je čak jedan biljni rod orhideja (Paphiopedilum) dobio naziv prema hramu božice ljubavi Afrodite.
Njezina izuzetna ljepota priskrbila je danas orhideji status egzotičnog, profinjenog i ekstravagantnog cvijeta uz koji zbog bremenitosti drevnom simbolikom povezujemo ljubav, romansu, erotiku i želju za intimnošću.

[image]http://img230.imageshack.us/img230/9499/unbenanntrw7.png[/image]




Leva -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 10:13:47)

Drage moje,
Moram vam skrenuti paznju da sam najveci dio posla preuzela na sebe, jer prikupljanje papira i registracija u Ministarstvu su jako naporni i zahtjevni pa zbog toga nisam raspolozena da preuzmem na sebe i taj dio oko finansija. Ja sam vam vec jednom skretala paznju da ne zelim biti ta koja ce skupljati dokumente, pisati Statut, traziti donacije biti sva tri osnivaca i clana udruzenja. Ako niti jedna nije u stanju odvojiti malo slobodnog vremena i preuzeti neki zadatak na sebe onda bi mozda najbolje i bilo da se i ja povucem i prekinem sa svim aktivnostima. Jedna osoba ne moze sve sama bez obzira koliko dobre volje imala.
Za sada su se samo Zoe, minka77 i ajnur javile. Zoe je nam pogledati Statut, ajnur ce napraviti web stranicu kada bude vrijeme, a minka ce raditi lektorisanje.




lamama -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 10:18:11)

Draga Leva ja ću ti pomoći koliko ja mogu, evo reci šta da ja uradim, ali ja oko pravnih stvari nemam pojma, hajde da podijelimo zadatke, hajde da se udružimo, pa biće nam bolje!




Nedi -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 10:24:40)

Posaljite mi na pp broj racuna kada ga otvorite u banci, pa da moj mali mis i ja skromno doprinesemo udruzenju




lamama -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 10:25:33)

nedi od srca ti hvala.




malena27 RR -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 10:25:57)

leva, ja mogu pomoci u prevodjenju ako mislimo da imamo stranicu sa vise jezika (talijanski).... 




Leva -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 10:28:00)

 Ovo su  dokumenti koje treba predati:
 

Popunjeni obrasci koji se dobiju u Ministarstvu pravosuđa (svi orginali – potpisi se NE KOPIRAJU nego se potpisuje na oba obrasca)
OVJERENE fotokopije ličnih karata samo OSNIVAČA! Osobe koje samo stoje upisane na Odluci o osnivanju. (U zavisnosti od mjesta gdje se ovjeravaju lične to može biti besplatno ili do 10,00 KM po ovjeri. Isto važi i za ovjeru drugih dokumenata.)
Uplatnica – na kantonalnom nivou uplata je 50,00 KM
Zajedno s Statutom, Odlukom o osnivanju i Ovlaštenju o zastupanju sve se predaje.

     
    VAŽNO: Ovi dokumenti se ne ovjeravaju bilo kakvim pečatom. Ukoliko imate pečat to ovi iz Ministarstva ne trebaju znati.
    VAŽNO: Kod notara nema nikakvih ovjera džaba. Pojedine općine daju različite olakšice prilikom osnivanja udruženja i o tome se treba raspitati u općini, odnosno, tražiti uvid u Odluku o općinskim administrativnim taksama. (Npr. u Travniku udruženja koja okupljaju osobe s bilo kakvim tjelesnim oštećenjima ili bolestima ne plaćaju ovjeru, ali vam to na šalteru nikad neće reći ukoliko to ne znate.)
     
    Kad završe oni će prozvati telefonom i reči koliko se treba uplatiti za objavljivanje u Službenim novinama. Za SBK je to 26,00 KM. Obrada u Ministarstvu, ukoliko se ne budu tražile bilo kakve izmene dokumenata traje 7 do 14 dana.
     
    Nakon toga s Rješenjem o registraciji koji izdaje Ministarstvo izrađuje se pečat. To obično košta između 30,00 KM i 120,00 KM. S mehanizmom košta 60,00 KM od 30 mm (u Travniku). Pečat može biti gotov isti dan, ali to zavisi od vremena i zaposlenosti osobe koja radi pečate.
     
    Kad se uradi pečat u Poreskoj upravi se predaje za upis u poresku i statističku evidenciju. (Ne treba se posebno ići u Zavod za statistiku.) Tu se predaje kopija Rješenja o registraciji i kopija lične ovlaštene osobe (ne treba ovjeravati) i popune se dva obrasca koja se dobiju u Poreznoj i zajedno se predaju. Obrasci se ovjere pečatom. To bi trebalo biti gotovo sutradan od dana predaje u Poreznu. Dobiju se tri papira – Poreski broj (1 primjerak) i Statistički broj (2 istovjetna primjerka). Ovo je besplatno.
     
    Nakon toga se otvara račun u banci. Za račun u banci je potrebno – kopija Statuta (neovjerena), kopija lične (ovjerena od Općine ili notara), CIPS, Rješenje o registraciji (ovjereno od Općine ili notara), Porezni broj (ovjeren od Općine ili notara), Statistički broj (ovjeren od Općine ili notara), spisak osnivača (može se uraditi spisak i ovjereiti pečatom Udruženja ili predati kopija Odluke o osnivanju ovjerena pečatom Udruženja). U zavisnosti od banke troškovi su ili besplatni ili su do 10,00 KM. Prilikom otvaranja računa obavezno ponijeti pečat. U zavisnosti od banke to može biti gotovo za pola sata ili za dan – dva.
     Neka se jave osobe koje zele da budu osnivaci!!!




    Leva -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 10:32:21)

    IZVORNA PORUKA: Nedi

    Posaljite mi na pp broj racuna kada ga otvorite u banci, pa da moj mali mis i ja skromno doprinesemo udruzenju


    [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] Cim otvorimo racun saljem ti pp
    pusa tebi i misicu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




    lamama -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 10:33:41)

    Draga Leva ja u od srca ti pomoći, ali ne možemo nas dvije a evo neće više niko da se javi, svi su nešto za, a kada dođe trenutak da se nešto uradi svi se ušute!

    Evo sada je rtrenutak da se javimo, sve one koje to žele, neka se jave i kažu šta mogu uraditi, evo leva je sve lijepo napisala šta treba poredu uraditi, javite se pa da raspodjelimo obaveze i neka se jave one koje žele biti osnivači.




    Leva -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 10:39:33)

    Ovo sam samo stavila da svi vidite u sta sam se upustila. Ja cu nam srediti svu papirologiju.
    Neko treba da otvori racun na svoje ime da zenice koje ne mogu kafenisati s nama mogu dati doprinos. Kao sto ste sve vidjele treba nam barem 300 KM za pocetak tako da ne mogu poceti skupljati bilo kakvu dokumentaciju bez tih sredstava.
    Lista osnivaca:
    1. Leva

    Ko zeli neka se upise [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





    Okarica -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 10:51:37)

    IZVORNA PORUKA: Leva

    Jedna osoba ne moze sve sama bez obzira koliko dobre volje imala.
    Za sada su se samo Zoe, minka77 i ajnur javile. Zoe je nam pogledati Statut, ajnur ce napraviti web stranicu kada bude vrijeme, a minka ce raditi lektorisanje.


    Kao što znate, mora se održati osnivačka skupština udruženja. Na osnivačkoj skupštini se obično biraju i funkcije. Znači da morate odabrati predsjednika udruženja, predsjednika skuštine, predsjednika i članove upravnog odbora (ukoliko se odlučite da udruženje ima upravni odbor). Obično strani donatori preferiraju organizacije koje imaju upravni odbor, pa eto, bilo bi dobro da uzmete i to u obzir.
    Ja i dalje predlažem registraciju na državnom nivou, ali vi odlučite kako mislite da je bolje. Registracija na državnom nivou vam omogućuje da djelujete i na čitavom području BiH, a donacije možete tražiti i od lokalnih vlasti (općine, kantona). Naravno, vi ćete odlučiti.
    Ja vam nažalost mogu samo ovako pomoći i tu sam za bilo kakav savjet i informaciju, ali ne mogu više od toga jer imam malu bebicu. Želim vam puno sreće sa udruženjam.
    Jeste li se već odlučile za ime?




    Nedi -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 11:00:23)

    Samo da napomenem da ako racunate na donacije ili na sredstva donatora kroz implementacije raznih projekata, prije svake aplikacije/zahtjeva morate biti registrovani 6 mjeseci. To je uvedeno zbog toga sto su se udruzenja registrovala samo da bi dobili određenu sumu novca od bh institucija ili stranih donatora. Eto i treba znati




    Vedica -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 11:02:05)

    Leva duso slazem se da ne mozes sve sama, na mene mozes racunati i mogu biti medju osnivacima al' ja ne mogu dolaziti non-stop u sarajevo, to sam vec rekla prije, a to sigurno ce trebati kada se krene po Ministarstvu i POreskoj u. Ukoliko ne bude nikog drugog ko je blize sarajevu mozes racunati na mene.

    ja imam otvoren neki žiro racun u NLB tuzlanskoj banci kojeg ne koristim (prije sam primala platu preko njeg) i jos uvijek je otvoren (bar mislim) tako da ako nema nikog drugog mogla bih ja preuzeti na sebe finansijski dio (jest da nisam u toj bransi al' volim brojeve [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image])

    @okarica jos uvijek nismo odlucili koje ime mada cini  mi se cure su najvise za NADA




    malena27 RR -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 11:06:04)

    Leva ja bih takodjer pomogla sa ovom papirologijom, ali stvarno ne mogu odsustvovati s posla, vezana sam za sto i stolicu, cak ni pauzu od pola sata ne koristim...definitvno mogu predstaviti nasu ''NADU'' nekim organizacijama sa kojima saradjujem i pokusati preko njih dobiti donacije za rad udruzenja. 




    Leva -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 12:52:14)

    Ljubice moje drage [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
    Okarica nam je do sada dala 100 dobrih savjeta pa prema tome mislim da je i ovaj dobar sa osnivanjem Udruzenja na drzavnom nivou (da bi svu muku zavrsili jednim potezom u suprotnom se moze desiti da imamo samo udruzenje Sarajevskog kantona[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image])
    Upravni odbor bi nam isto trebao, i mislim da bi bilo dobro da se jave cure iz svih kantona upravo zbog zastupljenosti. Vecina obaveza se moze zavrsavati putem neta ako se ne varam ( Okarice, Nedi sta mislite)?
    Oko sredjivanja papirologije se ne brinite to cu ja samo je bitno da skupimo novac i okupimo grupicu Osnivacica ( predsjednicu, upravni odbor)..., zamolit cemo clanice Bete da nam pomognu sa Statutom zbog specificnosti tematike i mozemo vidjeti koje organe uprave one imaju.
    Imam dokumente jednog udruzenja koje nam ih je ustupilo kao pomoc vezanih za Osnivacku odluku, Skupstinu, Statut tako da onaj opci dio mozemo upotrijebiti a ostatak ce pogledati Zoe i Buduca mama ako ikako bude mogla [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
    Vedica moze dojaviti zainteresovanim zenicama pp br racuna pa da lagano pocnemo..




    malena27 RR -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 12:54:33)

    mogu li ja biti u Upravnom odboru i predstavljati ZDK? 




    nella -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 12:57:56)

    javite mi kako vam ja iz Mo mogu pomoci!
    finansijiski svakako,ali i nekako drugacije!samo mi recite!
    sve sto mogu uciniti odavde ja sam za!!!!




    Leva -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 13:02:23)

    Zasto ne bi mogla? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
    I Nella isto tako. Fino cemo se organizovati kada vidimo koliko nam potpisa treba pa cemo skupljati diljem BiH [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
    Ja vam se nekako nalozim na zajednicki rad za sekundicu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




    Liamchica -> RE: Udruga protiv neplodnosti (22.4.2009 13:10:32)

    jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


    pomazem kako god treba......finansijski, moralno, ratoborno.....

    [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




    Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>