Glineno posudje! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Sizif -> Glineno posudje! (16.6.2011 8:35:12)

Da li neko ima iskustva sa glinenim ili zemljanim posudjem. Kupila sam takvu posudu, ali kad pecem u njoj u hrani ostane miris premaza sa posude. Da li postoji nacin da se rijesim tog mirisa?




salmy -> RE: Glineno posudje! (16.6.2011 10:07:48)

IZVORNA PORUKA: Sizif

Da li neko ima iskustva sa glinenim ili zemljanim posudjem. Kupila sam takvu posudu, ali kad pecem u njoj u hrani ostane miris premaza sa posude. Da li postoji nacin da se rijesim tog mirisa?
Jedino da stavis sodu i vodu i tako kuhas par minuta,ja mislim da je to normalno kod tog posuđa.Ja imam malenu dagaricu u kojoj ponekad skuham krompir i meso,ali jako rijetko i taj miris se toliko ne osjeti.Mozda treba vremena da miris nestane?
pokusaj sa sodom




Sizif -> RE: Glineno posudje! (16.6.2011 22:42:41)

Hvala probat cu!
U principu, ni ja ga ne osjetim kad jedem, ali moji kazu da im smeta.




MELLI -> RE: Glineno posudje! (17.6.2011 2:25:21)

Mi smo dobili uputu da prije prvog kuhanja,u posudi kuhamo mlijeko na laganoj temperaturi.Znači kolika je posuda,toliko naspeš mlijeka i na laganoj temperaturi pustiš da kuha neko vrijeme.Sad ne znam da li je to zbog mirisa ili[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
pokušaj[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Hrana iz ovih posuda meni je ekstra ukusna.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Sizif -> RE: Glineno posudje! (22.6.2011 22:38:17)

Hvala na pomoci!
Kod mene je u pitanju pekac za rernu. Uradila sam varijantu i sa sodom i par dana kasnije sa mlijekom.
Kao sto sam rekla ja ni ranije nisam osjetila taj miris, a moji su se prestali zaliti.
Mnogo hvala na pomoci!

Pozdrav!
Do kucanja!




Stranica: [1]