Glasni zvuci u okruzenju trudnice (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod



Poruka


Anoniman -> Glasni zvuci u okruzenju trudnice (21.6.2011 12:45:29)

U 17-toj sedmici sam i procitah na ovoj stranici da se trudnica treba cuvati da u okolini nema glasnih zvukova da moze uplasiti bebu. Medjutim ja to ne mogu izbjec zgrada u kojoj zivim se renovira ukljucujuci i moj stan i tu su stalno prisutni zvuci busilice i raznih drugi masina koje su glasne. Mene zanima jel neko zna koje su posljedice toga u slucaju a se beba prepadne, jel to mnogo opasno. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]





zeze -> RE: glasni zvuci u okruzenju trudnice (21.6.2011 12:49:20)

Ja za to prvi put cujem.
Dok sam bila trudna, komsije su renovirali stan, cule su se stalno busilice, te stemanje po cijeli dan neka buka. Evo dijete hB zivo , zdravo i ne plasi se nicega [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




palachinken -> RE: glasni zvuci u okruzenju trudnice (21.6.2011 12:50:53)

Ima bebiron dobru akustičnu izolaciju u vidu plodne vode, tako da se svi zvukovi dosta ublaže kada dođu do [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] Mislim da nemaš razloga za brigu.




Anoniman -> RE: glasni zvuci u okruzenju trudnice (21.6.2011 12:54:02)

Ma ja sam to procitala na kalendaru trudnoce na ovoj stranici a cula sma nekad davno da neko djete ima posljedice jer se prepalo tako isto u stomaku jest bila zadnja faza trudnoce prepalo se od granate. Uhh ma ja se zabrinem sta god da procitam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] prva mi trudnoca pa malo me stomak zigne vec smo u panici  :):) Nadam se da ce sve biti ok.




palachinken -> RE: glasni zvuci u okruzenju trudnice (21.6.2011 12:57:37)

Vjeruj mi da je za bebu gora tvoja panika i stres, nego zvuk bušilice. A svi se skupa nadamo da naše bebe nikad neće čuto granatu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zato se fokusiraj na dobre stvari, razmišljaj pozivitno i sve to što pročitaš na netu, ma pola baci [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ovo je sad naš, ženski, period, trudne smo tako kratko i treba da uuživamo svaki dan [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Sonja -> RE: glasni zvuci u okruzenju trudnice (21.6.2011 16:01:45)

bebi vise smeta ako se ti prepadnes nego ti zvuci
ako si ti opustena nece ni bebi nista smetati..
no sikiriki




balasgirl -> RE: glasni zvuci u okruzenju trudnice (21.6.2011 19:16:15)

umjesto što razmišljaš o takvim stvarima, bolje se opusti i uživaj u najljepšem stanju. Bebi neće ništa biti od glasnih zvukova vjeruj mi, ja sam trudna išla na rok koncerte gdje trešti i drma na sve strane [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. 




Binky -> Glasni zvuci u okruzenju trudnice (21.6.2011 20:29:21)

ja smatram da barem kod mene koja sam u 39 hefti, beba se puno okrece za zvukovima. danas se je pripala neceg kad sam bila na ctg i imala je vrlo brze pokrete. i pisalo je cak u amb kartonu. tako da barem ima nesta u tome. al jest istina ako je i mama buduca u stresu ona osjeti odma val negativne energije. al sigurno da utjece na nju glasna buka...moja beba vrlo brzo reaigra na zvukove[sm=duda.gif]




Skvo RR -> RE: Glasni zvuci u okruzenju trudnice (21.6.2011 21:16:14)

I ja sa svojom bebom redovno komuniciram...posebno sam sa Umom znala komunicirati u devetom mjesecu...tacno sam znala kada je tuzna..onda je smrcala...a kada je sretna kao neko smijuljenje iz stomaka..[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]..ma dajte....beba reaguje na zvukove, naucno dokazano..ali sada da ima strah od busilice, vremenskih nepogoda...i na kraju i ako ima kako to mama moze da prepozna..da je bebu nesto prepalo...to sto se "migolji" to je samo reakcija na zvuk..a ne "strah"..pa ako se "boji"..onda se i smije i place i sada vec zamisljam kako ima televizor u stomaku, sjedi u fotelji, gleda neki horor i drzi ruke na ocima.




malena27 RR -> RE: Glasni zvuci u okruzenju trudnice (21.6.2011 21:19:34)

strah je naucena emocija...prema tome, bebe se ne boje...[sm=smiley1.gif]




MicoTico -> RE: Glasni zvuci u okruzenju trudnice (21.6.2011 23:18:00)

Mi smo se uselili u tek gotovu kucu kad sam bila u 7.mjesecu trudnoce i stalno smo nesto doradjivali po kuci. Non-stop je radila ili busilica ili mjesalica ili neka slicna sprava i spravica. Apsolutno nikakvih posljedica nije bilo. Jedino sto moja, sad petogodisnja curica kad zaspi, ne moze je nikakva buka probuditi. Bas ima cvrst san. MM i ja se zezamo na fazon "navikla se jos u stomaku na frku,trku, paniku"[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image](doduse i mm je isti).
Mislim da stres i sva negativno razmisljanja i osjecanja vise uticu na tvoju bebicu, nego vanjski uticaji tipa buke, galame i sl.
Samo se opusti, uzivaj u trudnoci, meni su to bila najljepsa razdoblja u zivotu!




emma.L -> RE: Glasni zvuci u okruzenju trudnice (23.6.2011 8:01:25)

Slažem se. Ja sam nedavno bila na nekom koncertu, baš je drmalo i onda poslije ovo i ja pročitam negdje (sa Emom mi na pamet nije padalo takvo nešto, a sad odjednom kao daj da zaštitim bebu). I onda kontam, s njom preko svijeta išla hodala po koncertima, kampovima, pa sve što sam dobila je beba koja spava kao top [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image], pa je onda spavala na koncertima na otvorenom u kolicima bez problema [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image], naravno, ne ispod zvučnika. VJerojatno postoji taj neki trzaj na zvuk, reakcija, ali strah, prosto sumnjam. Mislim da naši gasovi u crijevima mnogo jaču buku proizvode od bušilice koja je iza tri zida u nekom stanu.




Malenaoduvijek -> RE: glasni zvuci u okruzenju trudnice (23.6.2011 8:26:59)

prepalo se od granate


onda bi sva ratna djeca rodjena u sa trebala biti strasno isprepadana jer su etnobili stalno izlozeni zvukovima granata [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

uzivaj u trudnoci i nemoj toliko da citas(ako ne znas izvagati ) jer samo sebe bezveze prepadas.sve sto moze biti ne mora tebi biti .
i nemoj ti da se prepadas jer to utice na bebu .
sretno




Stranica: [1]