Zeleni umak
Ringerajin kuvar: Hanady RR

- 4-5 tvrdo kuhanih jaja
- 1 dl vinskog octa
- 1 dl vode
- 1 žlicica šecera
- 1 žlica senfa
- 1 dl ulja
- svježe mljeveni papar
- peršin
- kopar
- vlasac
- 1 dl kiselog vrhnja
- 1 žlica Vegete
- Izmiješajte ocat i vodu i dodajte šecer i Vegetu, sve kratko prokuhajte i ohladite.
- U meduvremenu sitno nasjeckajte tvrdo kuhana jaja i peršin, a kopar i vlasac sitno narežite. Ohladenoj mješavini octa i Vegete dodajte senf, ulje, nasjeckana jaja, peršin, kopar i vlasac.
- Zatim dodajte vrhnje, zacinite paprom, sve dobro izmiješajte i po želji dosolite. Pripremljeni umak stavite na hladno mjesto da odstoji 1-2 sata. Zeleni umak možete koristiti kao preljev npr. kuhanom povrcu, kuhanom mesu, ribom ili kao preljev za razne svježe salate.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!