Zeleni umak

Ringerajin kuvar: Hanady RR

image

  • 4-5 tvrdo kuhanih jaja
  • 1 dl vinskog octa
  • 1 dl vode
  • 1 žlicica šecera
  • 1 žlica senfa
  • 1 dl ulja
  • svježe mljeveni papar
  • peršin
  • kopar
  • vlasac
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 1 žlica Vegete


  1. Izmiješajte ocat i vodu i dodajte šecer i Vegetu, sve kratko prokuhajte i ohladite.
  2. U meduvremenu sitno nasjeckajte tvrdo kuhana jaja i peršin, a kopar i vlasac sitno narežite. Ohladenoj mješavini octa i Vegete dodajte senf, ulje, nasjeckana jaja, peršin, kopar i vlasac.
  3. Zatim dodajte vrhnje, zacinite paprom, sve dobro izmiješajte i po želji dosolite. Pripremljeni umak stavite na hladno mjesto da odstoji 1-2 sata. Zeleni umak možete koristiti kao preljev npr. kuhanom povrcu, kuhanom mesu, ribom ili kao preljev za razne svježe salate.


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta!

Besplatni sedmični bilten koji pažljivo prati razvoj vašeg djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

news-img

Što ćeš sa placentom? Ponijeti je kući ili pojesti?

Neki vjeruju da konzumiranje placente može spriječiti postporođajnu depresiju, ublažiti krvarenje nakon poroda, dobrinijeti zdravom hormonskom balansu u tijelu, poboljšati raspoloženje, energiju i proizvodnju mlijeka i obezbjediti važne hranljive mat

favorite-img

Oglasne poruke

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img