Da li neko ima iskustava sa ovim čempresima,mojim izgleda da je kraj dosao ovaj zadnji snijeg ih je bas smlatio i od zime su se izgleda smrzli . Danas sam cistila snijeg i kada sam pogledala kako oni izgledaju ispod najlona srce me htjelo opaliti,zemlja se sva smrzla a oni su mi nekako bez zivota. Cijelu sam ih zimu pazila cistila snijeg sa njih i sve je bilo dobro do ovo unazad par dana,bas mi je zaoo.
Muz me je tjesio i obeco je da ce mi druge nabaviti ali ovi su mi tako nekako dragi,puno ljubavi sam ulozila u njih i sada da sve padne u vodu.
< Poruku je uredio camm -- 21.2.2009 17:08:14 >
22.02.2009, 11:17
Crvena
1859
Jooooooj, sad se i ja sjetih da vidim sta je sa mojim cempresima
22.02.2009, 23:55
dinaa
2141
Camm evo bas pricam sa MM o cempresima i tvom problemu jer i on je zasadio dva kod nas na vikendici a snijeg je gore sad skoro 150cm i on kaze da im nista nece biti oporavice se sa dolaskom sunca samo ako se nisu jos jesenas osusili a nadam se da nisu.
23.02.2009, 00:14
camm
1266
nisu draga, bili su dobri do skoro a sinoc mi je i komsinica rekla,da ce biti dobro a samo da im se korjen ne smrzne. necu valjda biti toliki peh!
23.02.2009, 07:52
nikka
589
Camm ja imam cijelu ogradu od čempresa ustvari kod mene je pitanju zlatna tuja piramida ali svejedno to je crnogorična biljka i nemože smrznuti ništa nebrini ako su i promijenili boju to je normalno,moje tuje sada nemaju zlatne nego crvenkasto- smeđe vrhove,ustvari cijelo stablo je takvo ali će s proljećem da ožive tako je bilo i prošle zime. Ako su ti čempresi visoki bilo bi dobro da ih preko zime omotaš vrpcom da ih snijeg nepolomi, a ljeti obavezno zaljevanje. Kod mene su još male oko metar pa i ja stalno skidam snijeg s njih,nisam ih još omotavala.
12.04.2009, 17:23
Crvena
1859
IZVORNA PORUKA: camm
Da li neko ima iskustava sa ovim čempresima,mojim izgleda da je kraj dosao ovaj zadnji snijeg ih je bas smlatio i od zime su se izgleda smrzli . Danas sam cistila snijeg i kada sam pogledala kako oni izgledaju ispod najlona srce me htjelo opaliti,zemlja se sva smrzla a oni su mi nekako bez zivota. Cijelu sam ih zimu pazila cistila snijeg sa njih i sve je bilo dobro do ovo unazad par dana,bas mi je zaoo.
Muz me je tjesio i obeco je da ce mi druge nabaviti ali ovi su mi tako nekako dragi,puno ljubavi sam ulozila u njih i sada da sve padne u vodu.
Sta bi sa tvojim cempresima, camm? Od sest " tuja" koliko sam ih imala, dvije su mi se osusile Moracu posaditi druge
15.04.2009, 00:36
camm
1266
oporavili su se ali nisu mi bas najbolji nekako su zuckasti i krivi, a evo kontam danima da ih malo skresem sa makazama ali ne znam kako
eee crvena stvrno stavrno mi je zao
15.04.2009, 08:03
Crvena
1859
Te moje dvije su skroz zute, mozda i ja probam da ih "osisam "makazama. Ko zna mozda se obnove