Zanima me Vaše mišljenje, o ovim trenutnim pomama, kojih je uvijek bilo i kojih će uvijek biti, trenutno su na vrhuncu slave, Dora, Ben 10, Winksice, i sve što njihovo pipneš, automatski se "ožariš".
Naime, Lajla je neki dan vidjela u jednom izlogu neku kućicu na kojoj je mdora, pitam ja koliko to košta i šta je , veli meni prodavačica to Vam je orginl Dora pečati i flomasteri, i ona naravno odmah pita da joj to kupim, velim joj dok skupimo para. I imala ona nekih para u novčaniku i navalila da joj kupim, ikao ne konta da ima 10, a ne 25 km. I ubjedim je taj dan, i zaboravi, ali nakon tri dana probudi se i boli stoma, boli stoma, i znate šta mi kaže, da je boli zbog dore. Ja se skamenila, tri godine i dva mjeseca. Samo mi je jednom do sada plakala u TL zboh onog konjiča koji je bio oko 80m KM i koji joj nisam kupila, jer se ne igra ni sa svim igračkama koje ima. Međutim, neki dan je toliko plakala i ja na kraju joj kupim. I kada sam donijela kući, lijepo mi je došlo da sebe štiklom po glavi izmlatim.
U kutiji, Dora orginal, naravno, cijelih 6 flomastera, i sedam pečata, sa likom Dore i Čizme, mala kutijca sa tinstom, neki blokič sa trilistića, kartonska dorica i čizma, i jedno veliko ništa.
E, sada se vraćam na temu, znači, kao ubjediti djete nda je to samo brend, i da je u kutiji šarena laža. i kako jednostavno izbalansirati između razuma da je to jedno veliko ništa i želje da uvodvoljite u današnjekm vremenu.