IZVORNA PORUKA: hampsi
Sta kad izgubis povjerenje u ljude? Prijatelje?
Je li bolje zatvoriti se "u svoja cetiri zida" ili tako druziti se sa bilo kim cisto da kazes da nisi izrod? Smijati se na silu, i paziti na svaku izgovorenu rijec?
Gubiti povjerenje u ljude sastavni je dio našega života. Rekla bih na greškama se uči. Ali ne treba sebi dozvoliti da nam se iste greške stalno ponavljaju, tebi očito više i neće jer i sama kažeš nemaš više prijetlja.
U jednom trenutku tvoga života shvatit ćeš možda da si i sama prma nkome pogriješila i d aje to tvoj istinksi prijatelj.
Nikada ne trebaš od ljudi očekivati previše. Jaka razočarenja odveste će te u četiri zida bez navodnika.
I sama sam milion puta razočarala ali nikada nisma do toga sebi stvorila sliku da sam sama na svijetu, da su svi ljudi isti...ne treba generalizirati.
Mnogo je onih kojima ne dajem epitete prijatelj a recimo prije 5-6 godina u njih ''sam se klela'' ali nikako ne želim da sve one koji su vrijedni moje pažnje ostavim mimo svoja 4 zida.
Trebaš odvagati, neko nema vremena, neko ima obaveze, možda neki prijatelj/prijatelj ima svoje privatne probleme i nema vremena za neka češća druženja.
Moja najbolja prijteljica je moja mama...a odmah nakon nje moja prijateljica iz osnovne škole koja ne živi ovdje....znala sma i na nju biti ljuta, smetalo mi kada zaboravi moj rođendan pa me tek sutradan nazove...ali onda sma shavtila šta je važno u životu...kada sam ostala bez tate, ona je odmah nakon što su objavili kraj rata našla način i došla kod mene kući sa poklonima koji mi nisu bili važni ali došla je da mi ozjavi saučešće.