Ne mogu da pronadjem da li ova tema vec negdje ima, pa cu ovdje pitati. Treba mi savjet sta pokloniti mladom bracnom paru koji se tek vjencao. Oni zive daleko, u inostranstvu, pa bih ja taj poklon poslala, avionom po prijateljima. Oni su jako imucni, bogati, znaci sve imaju. Sta god sam mislila, oni to imaju, sve im je kupljeno i opremljeno kao u filmovima . Ali meni treba nesto, neka bar sitnica, detalj,za uspomenu, jer su mi jako dragi. Svaki savjet dobrodosao.
20.06.2014, 16:08
Galicia
2433
Uvijek mozes neku lijepu sliku malu kupiti i poslati.
20.06.2014, 16:37
canim
4126
Slazem se, sliku sa sebiljom, mostarom ili slicno, kud ces ljepse
20.06.2014, 16:47
Super Beba
1291
Kako krenuste priču sa slikom, sjetih da, ako su muslimani, lijepe su i levhe kao poklon...
E sada, slati umjetničke slike u inozemstvo iz BiH (sve da si ih i ti naslikala) je prekomplikovano, jer moraš imati potvrde MIP-a, M. kulture i obrazovanja, klinaca, palaca..Pa se prvo oko toga raspitaj, jer umjetničke slike spadaju pod posebnim carinskim režimom prilikom uvoza i izvoza....
20.06.2014, 16:50
Super Beba
1291
A da, možeš im poslati onaj (ukrasni) set fildžana sa džezvom:
20.06.2014, 16:51
canim
4126
Ja sam slike upakovane u ukrasni papir nosila vise puta preko granice bez problema, isla sam avionom, ja mislim da je problem slanje postom a ne kad se licno nosi a i levhe mogu biti naslikane.
< Poruku je uredio canim -- 20.6.2014 16:54:21 >
20.06.2014, 21:29
koka i po
7309
IZVORNA PORUKA: Super Beba
Kako krenuste priču sa slikom, sjetih da, ako su muslimani, lijepe su i levhe kao poklon...
E sada, slati umjetničke slike u inozemstvo iz BiH (sve da si ih i ti naslikala) je prekomplikovano, jer moraš imati potvrde MIP-a, M. kulture i obrazovanja, klinaca, palaca..Pa se prvo oko toga raspitaj, jer umjetničke slike spadaju pod posebnim carinskim režimom prilikom uvoza i izvoza....
ne moras.poslali smo ih tonu bez toga.ako su ulja na platnu skines ih sa blinda(nece se pokvariti) i upakujes u kartonsku rolu.nikakav problem preko granice niti u avionu.
20.06.2014, 21:44
Galicia
2433
ne moras.poslali smo ih tonu bez toga.ako su ulja na platnu skines ih sa blinda(nece se pokvariti) i upakujes u kartonsku rolu.nikakav problem preko granice niti u avionu.
I ja sam ovako dosta puta i slala i putovala.
Ne mora to biti neka velika slika, nego eto samo nesto znacajno, da je njima drago, a da nije neka dzidza sto kupi prasinu.
21.06.2014, 13:47
HNF
343
hvala vam svima, najvjerovatnije ce biti neka slika, nisu muslimani, pa ne mogu ta vjerska obiljezja. u svakom slucaju hvala. evo kupila sam cestitku,hehe.