danas sam pobojila bijelu maicu i sad je siva znal neko kako ponovo vratiti bjelinu? imal šanse?
< Poruku je uredio acudesa RR -- 1.8.2010 14:01:48 >
18.06.2009, 09:05
tea lana
2255
ako je pamuk stavi u varkinu,mada sam ja koncani dzenpoer koji sam kupila u Urban Republik plave linije po bijeloj podlozi pustile crvenu boju uvalila u varkinu jeste da sad vise nisu plave vec crvene pruge ali nista nije osteceno.
18.06.2009, 09:59
veeseelaa
20552
nije pamuk, neki je dr materijal baš se u to ne kužim dal bi u tom slučaju varekina pomogla baš mi je ta maica draga al eto kad sam smotana prala sam je i prala al ništa se ne svida, totalno je siva
18.06.2009, 10:02
Anoniman
Kupite izbjeljivač za veš ima ga u merkatoru košta nekih 2 km,i onda to razmutite sa vodom potopite pobojenu odjeću ostavite da prenoći ako je puno pobojena ako nije onda nekih 1-2 sata,isperite i biće super bijela. Tako je moja kolegica pobojila plavu trenerku i potopila u izbjeljivač i dobila bijelu trenerku ja nisam mogla da vjerujem da je to ona plava trenerka.
18.06.2009, 10:09
dina_89
351
da ne otvaram novu temu evo i ja cu ovdje pitati, moze li se skopljeni dzemper vratiti u normalu, ja stavila u masinu za ves muzev dzemper i pokupio se skroz sad kao za djecu i to do 5 godina, ne znam zasto na 40 c se oprao a bas je bio super
18.06.2009, 10:11
anitaMO
1384
imaš novi domestos samo za izbjeljivanje u mercatoru.
18.06.2009, 10:13
Anoniman
dina_89 možda se taj džemper pere samo na ruke,trebala si pročitati na etiketi kako se pere,šteta.
18.06.2009, 10:16
dina_89
351
pa vjerovatno, izgleda da mu nema pomoci, steta a
18.06.2009, 11:06
veeseelaa
20552
probat ću s izbjeljivačem, hvala cure
10.07.2009, 00:35
teta berta
1361
Žene pomagajte! Obojila sam muževe majice, neka od njih je pustila smeđu boju i po svim imaju neke mrlje. Kad je vidio samo što se nije komirao, samo mi je rekao: " Pa neću valjda sada sve ponovo kupovat"! Veš je šareni, većinom crveno naranđasto... Ima li ikakvo sretstvo da to skine, mislila sam staviti vanish i oprati ali nešto mi to nije baš najbolja ideja...
10.07.2009, 10:24
teta berta
1361
niko ne zna
11.07.2009, 14:26
teta berta
1361
E ovaj pdf niko ne gleda...
11.07.2009, 14:29
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: teta berta
Žene pomagajte! Obojila sam muževe majice, neka od njih je pustila smeđu boju i po svim imaju neke mrlje. Kad je vidio samo što se nije komirao, samo mi je rekao: " Pa neću valjda sada sve ponovo kupovat"! Veš je šareni, većinom crveno naranđasto... Ima li ikakvo sretstvo da to skine, mislila sam staviti vanish i oprati ali nešto mi to nije baš najbolja ideja...
stavi veniša malo više i u mašinu, mislim da ima pomoći
11.07.2009, 14:29
lajla88
27
meni se to isto jednom desilo dosuse samo na jednoj majci,, a bila je nova a mm kad nije pao u nesvjest al smo kupili farbu za odjecu i sad je sve ok...probaj i ti tako
11.07.2009, 14:37
sirnica
-667
i meni se skoro desilo. stavila patikice, cicibanke, i one pustile plavu i crvenu boju po svakom komadu odjeće! stavila odmah, dok je onako mokro, na svaku fleku malo običnog tečnog sapuna i vratila u mašinu na pranje. sve nestalo potpuno!
11.07.2009, 14:51
milenium
6133
Čuj POBOJENA?! A zašto nije obojena??Naravno da nema nikog na ovoj temi kad se na prvu i ne može shvatit o čemu je riječ.ja sam misla da se netko nakog boji(strah) od odjeće ili djece male.ili zašto nije Odjeća koja pušta boju
11.07.2009, 14:53
teta berta
1361
pa ne znam zašto je pobojena a ne obojena!!! samo nisam htjela otvarat duplu temu
11.07.2009, 16:16
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: milenium
Čuj POBOJENA?! A zašto nije obojena??Naravno da nema nikog na ovoj temi kad se na prvu i ne može shvatit o čemu je riječ.ja sam misla da se netko nakog boji(strah) od odjeće ili djece male.ili zašto nije Odjeća koja pušta boju
nije skroz obojena nego je pobojena
11.07.2009, 16:18
dana3
2128
IZVORNA PORUKA: dina_89
da ne otvaram novu temu evo i ja cu ovdje pitati, moze li se skopljeni dzemper vratiti u normalu, ja stavila u masinu za ves muzev dzemper i pokupio se skroz sad kao za djecu i to do 5 godina, ne znam zasto na 40 c se oprao a bas je bio super
ne moze.samo dati djetetu od 4. godine.malo se salim ali istina je jer sam i ja isto napravila skoro ,kad sam prala i slagala zimsku odjecu
11.07.2009, 16:20
dana3
2128
u slucaju sivila na bijelom vesu pomaze varikina ili vanisha za dobijeme fleke koristim isto. prvo operem ponovo samo "Pobojenu" odejcu na normalnom programu za to a ako se nije opralo ond asa vanish -om.ja tako
13.07.2009, 13:56
Gigana
695
samo što vanish kod nas i vanish u EU nemaju veze jedan s drugim.
Ja fino stavim čep običnog domestosa u lavor vode i potopim da malo odstoji. Poslije toga vratim u mašinu na ispiranje i naspem omekšivača da ubije miris domestosa.
A vidjela sam u DM-u izbjeljivač u kesicama. Jedna kesica košta oko 1,60 KM, kupila sam, ali još nisam probala. Javim kad isprobam. Jedna kesica je dovoljna za jedno pranje (5 kg veša).
11.08.2009, 11:19
delfin
958
IZVORNA PORUKA: dana3
Možda malo kasnim sa odgovorm, ali ako ga još nisi bacila, probaj ovo u hladnu vodi stavi soli i potpto džemper da prenoći, isperi i okači ga mokrog, neće biti kao prije ali će biti bar malo veći. Tako je i moja mama oprala moj nov džempern (dugi9 i ja otišla da ga traćim, akd nema ga, kad on se smanjio kao za curicu od 4-5 godina. I ja sam to uradila i kofla sam ga nositi, nije bio kao prije ali mogao se obući.
11.08.2009, 11:38
M kao Mama
5536
Joj, znam kako je to i meni se to često desi, nekada uspijem da vratim u prvobitno stanje, a nekada ode sve u tarače krpe.
Nedavno sam vidjela u Amko komercu na Mojmilu maramice - Mamci za boje, tako nekako, helem ta se maramica stavi u veš i kao ona kupi te boje koje puštaju. PA da znate, mislim da bi to moglo biti nešto dobro i korisno za žene, da ne kažem za čovječanstvo, hahahaha.
A kada pričate o pobojenom vešu, vječno ću se sjećati naše podstanarake , nje muž nikada nije imao bijelog veša, samo u bojama, žena kako god oboji svaki bijeli veš.
11.08.2009, 13:54
Chuchi
563
Ostavi, mozda budes imala i sina, pa ce moci nositi Ja kada se ves malo oboji, i ako nije velika razlika u nijansama, ponovno operem ves (ovaj put izvadim ono sto bi moglo obojiti drugi ves) a ako se ne opere opet, MM to iskoristi za ciscenje u garazi Salim se! Ako se ne oere opet, onda stavim vanisha, i opet u masinu, nema druge! Ali bitno je da se opere odmah dok je mokro, samo nazad i ukljuci masinu opet !
11.08.2009, 14:53
Amrino
2613
Ja bih probala Vanishom...ali mi drugarica rece da, kada je ofarbala muzevu bijelu kosulju u roza, je spas pronasla u onom univerzalnom sredstvu za ciscenje- Dax...(mislim da je Konzumov). Pokiselila u to par sati i kaze- bijelo kao sto je i bilo...