21.03.2008, 16:37
3309
< Poruku je uredio Amelaa RR -- 21.3.2010 2:37:36 >
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

sam dobila 22. januara,a sad mislim da ću pući,stalno me muči a i nervozna sam i napeta.Koliko još da popijem pilulica,pa da se ljekar dosjeti da pokuša i nešto drugo ili da sama kupim "Jasmin" pa da pokušam 3-4 mjeseca.Ja imam dvoje djece,ali u drugom braku nemam ni jedno,a htjela bih.Kad prestanem sa uzimanjem "jasmin"-a,koliko treba i da li uopšte treba praviti pauzu?
, dlakavost muskog tipa po licu, donjem stomaku, na unutrasnjosti butina, po palcevima nogu i risu stopala. Uzas! A sad cu pokusati da ti odgovorim: mikrocisticni jajnici su blaza varijanta policisticnih. Moguce je da nemas sve navedene simptome PCOS kao sto ni ja nisam imala, pa se nisam lecila, jer je navodno sve u redu, a ja ne ostajem trudna. Najnovija istrazivanja na Zapadu potvrdjuju da je PCOS u stvari endokrini poremecaj uzrokovan rezistencijom na insulin tj. nemogucnoscu nasih celija da adekvatno iskoriste glukozu i insulin koji zbog toga raste nebu pod oblake (secer uopste ne mora biti povisen). Takav insulin onda povecava testosteron (muski hormon) koji sprecava ovulaciju. Ja bih ti savetovala da proveris hormone 3 dana ciklusa ako vec nisi (FSH, LH, E2, testosteron, 17OH progesteron, prolaktin i ako mozes hormone stitne zlezde). Ako znas engleski na google-u ukucas "PCOS metformin" i dobices gomilu clanaka o tome kako se danas lek za lecenje dijabetesa tipa II sve vise koristi za lecenje PCOS (samo u vecim dozama). Odstampaj neki od tih clanaka i ponesi doktoru zajedno sa svojim nalazima hormona. Ja vec 5 meseci pijem metformin (GLuformin, Glucophage) i vec osecam poboljsanje (ovulacija, dlake slabije i redje, kilogrami polako idu dole). Najvazniji lek za PCOS redovna fizicka aktivnost!!! Eto, oduzila sam, ali se nadam da sam ti bar malo pomogla. Pozdrav i jednu ili dve bebice sto pre ti zelim
a vjerujem i mnoge druge,to je divna vijest,poslala sam ti pp ...hajmo ženice na čajanku kod čika Save
...šalim se malo,daj bože da nam svima pomogne