Već treću trudnoću moja prijateljica ima velikih problema sa trombocitima. Naime, tokom trudnoće joj se znatno smanji broj trombocita i često završi u bolnici dok se stanje ne popravi. Posebno postaje ozbiljno kada se približi termin poroda. Nema visok pritisak niti nekih drugih problema. Molim vas, ako imate savjet ili ste bile u sličnoj situaciji da mi odgovorite. Hvala!
11.06.2009, 21:33
bebbe RR
2004
Joj, Nita! Vidim, niko tii ne odgovara... Ja bih rado, ali nista o tome ne znam. Nadam se da ce tvoja prijateljica biti OK.
12.06.2009, 23:15
nita
550
Ma, hvala ti!!! Ovo i nije tako čest slučaj. U prošloj trudnoći je uspijevala kratkotrajno popraviti stanje ako jede tikvu. Evo, već ima tikava, pa ih jede i nada se da će biti sve ok. Interesantno je to što je prije mjesec dana radila nalaze i trombociti su bili u granicama normalnog, a prije nekoliko dana skoro da su se za duplo smanjili. Valjda kako trudnoća napreduje i oni se smanjuju. Sad je u četvrtom mjesecu. Zbog toga ovu trudnoću nije ni htjela, ali eto, desilo se ...
19.06.2010, 12:05
SOKI
26
I kod mene su snizeni trombociti,tako su pokazali zadnji nalazi, 116, ako se ne snize moracu kod hematologa na ispitivanje, prestrasena sam. Ovo mi je prva trudnoca i jos se ne znam nositi sa tim problemima
19.06.2010, 12:25
SOKI
26
u
IZVORNA PORUKA: SOKI
I kod mene su snizeni trombociti,tako su pokazali zadnji nalazi, 11', ako se ne POVECAJU moracu kod hematologa na ispitivanje, prestrasena sam. Ovo mi je prva trudnoca i jos se ne znam nositi sa tim problemima
03.12.2011, 21:21
Skvo RR
4542
prenos posta
IZVORNA PORUKA: KaDy
Trudna sam 26.sedmica,i do sada je sve bilo uredu ali unazad 10 dana pocela mi je lijeva noga da otiče i da me boli,javila sam se ljekaru gdje su mi rekli da je to zbog trudnoce,medjutim meni se stanje pogorsalo pocelo je da me gusi u prsima i noga mi je vec poplavila.Tek kada sam se javila u hitnu sluzbu dali su mi da vadim nalaze gdje je ustanovljeno da su mi trombociti preniski(52),i sad me salju tamo-amo niko nezna konkretno da mi kaze sta da radim i da trosim,i koliko je to opasno za bebu
03.12.2011, 22:46
klemzi
2988
Koliko ja znam, riječ je o trobmocitopeniji. Moj sin ju je imao i primao je intravenozno trombocite. Mislim da se prima i terapija kortikosteroidima ili imunoglobulinima Ne znam kako je u trudnoći. Želim ti puno sreće