Moja princeza je danas postala 225 član u djecijem odjeljenju Biblioteke grada Sarajeva . Za mene, opsjednutu knjigama i citanjem, je to veliki događaj. Bojala sam se da je rano (ona ima 3 godine i 8 mjeseci), ali djevojka koja radi (vrlo ljubazna i prijatna) kaze da ima i mlađih clanova, ali stranaca.
Zato vas zelim pozvati da i vi učlanite svoju djecu i druzite se s njima i knjigom.
Učlanjenje za predskolsku djecu je besplatno, samo vam treba rodni list ili zdravstvena knjizica da kopiraju. Mi smo izabrali slikovnicu o pcelama (to joj je glavna tema ovih dana) i slikovnicu Aladin.
14.04.2010, 18:38
Anoniman
Svaka čast, Tajra. Veeelika pusa tvojoj veeelikoj princezi. Od srca vam želim ugodno druženje s knjigom!
14.04.2010, 18:41
Anoniman
Bravo za mamu i malenu Vidis nije mi bilo na pameti, ali mogle bismo i mi. PS. Rodjene su u 6 dana
14.04.2010, 21:29
R&T@
5982
Hvala, pingpong, vec sam je "zarazila" knjigom. Ti razumijes tu zarazu, u istom smo fahu Pahuljice, nisam ranije primjetila datum, ali moja "augustovska pahuljica" je prava mirna djevojcica, nadam se i tvoja .
Nas dvije stalno kupujemo slikovnice, ona sama bira i zna koje ima. Uvece, kad uspavamo sestricu, mi se druzimo citajuci. Priznajem, ja cesto mijenjam tekst i prilagođavam ga njenom uzrastu.
14.04.2010, 21:38
Hanady RR
18727
tajra divno. uopšte mi nije palo na pamet da je učlanim u biblioteku, knjige i slikovnice kupujemo stalno ali ovo bi zaista bilo super da se što prije upozna sa knjigom na pravi način i stekne naviku roka čitanja i uživanja u svakoj novoj knjizi. haval ti, dala si mi ideju da svojoj curici poklonim člansku kartu i odlazak u biblioteku...zamislim je među knjigama biće oduševljena.
14.04.2010, 21:46
R&T@
5982
Vjeruj, odmah sam danas pomislila i na tvoju pametnicu. Mi smo iste, lude mame, samo mislimo kako da ih zabavimo. (Posebno jer obje imaju sestrice, a ja sve mislim da joj nesto ne nedostaje.) Moja danas samo o tome prica.
Rade do 18 sati, pa mozete i poslije posla, a blizu BBI centra. Javi utiske!
15.04.2010, 11:22
Skvo RR
4542
Tako super... ... Mi akoBogda cim malo poodrastemo, curicu prijavljujemo u biblioteku.
Nego, hajde mozda nije tema, ali sjecam se kada sam bila dijete i kada me je mama vodila u malu biblioteku na Malti...Kasnije sam isla i sama...
Jos osjecam miris knjiga, vaznost biranja i ponos vracanja knjige...
Mislim da sam znala satima biti u toj biblioteci...
Evo, nisam nesto u zadnje vrijeme mislila o tome, ali mislim da mi je ovo jedno od "najzivljih" sjecanja iz djecijeg doba.
Konkretno, meni su sada sajmovi zamijenili biblioteku, ali vuce nostalgija i lijepa sjecanja...akoBogda ide mama sa curicom...
15.04.2010, 20:56
mamaajna
812
vazno ih je navici na samu bibljoteku,dizanje slikovnica,citanje kuci i vracanje na vrijeme.moj Nedim je od vrtica uclanjen,sada u 5 razredu sam ide i mimo skolskih lektira cita,mada se zna i desiti da teta zovne iz bibljoteke jer kasni s vracanjem.a 20 km clanarine je mizerno u onosu koliko ce im sutra valjati
15.04.2010, 20:59
Hanady RR
18727
Mi sutra idemo u biblioteku da se curica upiše u klub ljubitelja knjige...sve smo isplanirale...njoj sam večeras pričala o tome i obajsnila joj da kad tu uzmemo knjigu moramo vratiti pa uezti drugu a njoj to zanimljivo pravo. A i meni istoj.
moja skvo jel to na biblioteka ispod željeznog mosta dole na glavnoj cesti...i ja sam u toj bila a i u onoj kod škole Slobodan Vuković na Č.vili....ah kad se sjetim.
15.04.2010, 21:28
R&T@
5982
Bravo mama! Javite sta je curica izabrala...
19.04.2010, 15:53
Skvo RR
4542
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
moja skvo jel to na biblioteka ispod željeznog mosta dole na glavnoj cesti...
Ta, ta
08.07.2010, 10:22
Srculence
848
Jest da je ovo tema za djecu ali eto Mene interesuje radi li ona biblioteka u Paromlinskoj?Ja živim na socijalnom pa mi je to blizu.Ili da li ima neka još za koju ne znam ali da je isto negdje u ovom reonu?Učlanila bih sebe...jer je dino još mali
08.07.2010, 10:29
Skvo RR
4542
IZVORNA PORUKA: Srculence
Jest da je ovo tema za djecu ali eto Mene interesuje radi li ona biblioteka u Paromlinskoj?Ja živim na socijalnom pa mi je to blizu.Ili da li ima neka još za koju ne znam ali da je isto negdje u ovom reonu?Učlanila bih sebe...jer je dino još mali
Imas na CV preko puta vjetrenjace bijela zgrada na cosku...
08.07.2010, 12:48
Srculence
848
Skvo hvala puuuno Ja malo proguglala i našla broj ove u Paromlinskoj i prošetala i učlanila se .Sad mogu sva odjeljenja koristiti pa nije loše da znam i za tu na Č Vili.
11.08.2010, 13:16
Sarajka
16
Ova na C. Vili radi od 8-16h do kraja avgusta. Teta nekad malo kasni ujutro, jer nema pauzu pa uleti u Merkator da si kupi dorucak. ;-) Inace za djecu imaju fin izbor knjiga i slikovnica. Moj sin je redovan clan.
03.09.2010, 20:53
Yuna
236
A gdje je ta biblioteka? Jel to ima nešto posebno za djecu kao igraonica?
03.09.2010, 21:11
acudesa
7725
dobra ideja.. ja sma kupovala kad mi se sta svidi, pa dobro i dalje cu kupovati enciklopedijice, ali neke mozemo i iznajmiti... super ideja
03.09.2010, 21:12
acudesa
7725
Ja ne znam da postoje igraonice u bibliotekama, djecijim, bar kad sam posljednji put bila-nije ih bilo
03.09.2010, 21:14
Yuna
236
A gdje si kupovala enciklopedijice i knjižice? Ja gdje god gledam nigdje ništa zanimljivo nema.
03.09.2010, 21:18
acudesa
7725
na posao su nam donosili super enciklopediju Moja prva enciklopedija, jednostavna lijepa druga je slikovni rjecnik eng i njemackog ...a, obje se mogu kupiti u nekim trafikama, povoljno, tako sam cula.... u Merkatoru mu cesto uzmem slikovnicu...u svakom trznom centru ih ima...knjizare... najbolje su mi one sa pokretnim stranicama i zanimljive i edukativne
25.05.2011, 22:24
Adana
2777
Napokon sam se prije nekih mejsec dana uclanila u biblioteku. :) Znaaaam da je tema o djeci i istoj. :) Da bi moja pahuljica sva sretna prosle sedmice izabrala sebi slikovnicu. :D Idemo sutra da vratimo i uzmemo novu slikovnicu njoj, a knjigu meni. :) Mi uzimamo knjige/slikovnice iz biblioteke Cumurija. :)
Tajra, ta "djecija biblioteka" jeli u Radicevoj? Jeli i citaonica?