IZVORNA PORUKA: Gracanka
Znam ih i ja par takvih,ali čini mi se da je to više do majke nego djeteta...treba Boga mi dobro živaca i strpljenja dok se dijete ne nauči na tutu,a nekima je onda lakše zalijepiti pelenu i ne misliti ni o čemu.
Gracanka hvala na podrsci
I ja takoder mislim da je vise do majke nego djeteta, znam i ja par takvih, kao nece oni na tutu. Ta nije ni moja htjela, a ni sad kad je pitam nece. Mislim da uopce NE TREBA pitati dijete "Hoces li piskiti" ( u tome grijesi moj muz, i uvijek ga zezne i nece pa se onda upisa u gace. Ja joj nista ne govorim, pravim se da je to nesto sto jednostavno treba da uradi, dovedem je do tute, skinem i kazem da bi sad trebalo piskiti. Ili sad ce Nika gledati crtic i piskiti tutu, ili recimo "Ti piski tutu, a mama ce napravit dorucak"... A danas smo zajeno piskile, stavila joj tutu pored solje i sjele obe i piskile, ona sva sretna
Danas nam je i drugi dan kako su gacice suve cijeli dan, najsmjesnija mi je bila kad je pokakila tutu i to mrvicu i prepala se, kaze "mama govno fujj baci" i morala ja bacit da bi se nastavila dalje kakit
a do neki dan kaku nismo mogli nikako uhvatiti, valjda joj bilo cudno kakit u tutu i ja joj govorila "ma ti si sigurno zaboravila tutu" a ona onda ko sama sebe pravda i giviri"Nika bojajija"(zaboravila).
Sto se tice kad je najbolje stavljati na tutu, moje misljenje je poslije spavanja, jer tada mi se za cas popiski. Ili recimo ako je popila casu vode, za po sata odmah tuta