IZVORNA PORUKA: malena_t
Mamina princeza jesi ti skinula bebi pelenu skroz pa počela s tuta treningom ili.....
Ja sam svoju pocela stavljati na tutu oko 8-9 mjeseci samoonako malo ujutro i navece. I vec duuugo vremena npr ima naviku da piski ujutro u utu al to nije zato sto zna nesto o tome vec zato sto joj se tada uvijek piski.
Jednostavno ja sam je naucila da voli tut.. cak nekad nece s nje ni da se digne iako sve zavrsi nego se folira i sada.
Prije jednomjesec dva sam je kuci pocela skidati u gacice i bilo je skroz problematicno. sve dok nisam skinula pelenu totalno znaci i kad idemo negdje i stalno izuzev dok spava.
IZVORNA PORUKA: milenium
stječu li sva djeca taj osjećaj s 18 mjeseci ili je to od djeteta do djeteta?
imam osjećaj da moj uopće ne zna prepoznati te nagone
stalno ga pitam hoće li piškiti,svaki put odgovori da neće a upiški se za minut nakon toga poslije onog danas opet se upiškio u gaće 2 puta.
izgleda da ne shvaća kad sam mu govorila da je tuta za piškit
Definitivno je od djeteta do djeteta. Ja mislim da je to neka granica prije koje rjetko koje djete stekne osjecaj medjutim ima nas puno koji smo to kasnije. Moja s 18 mjeseci nije imala nikakv ojecaj po tom pitanju. A opet cinilo mi se da i sada nema i dok nismo izgurali te prve dane pisanja po kuci nije bilo pomaka. HB sad se to vise skoro uopste ili vrlo rjetko desava.
ako je djete bolesno u pravilu svi savjetuju pricekati dok prodje. Moja se isto razbolila i cak dobila i brohnitis al hB nije se unazadalia sto mi jeako drago jer je uopste ovih dana nisam ni forsirala niti puno ocekivala od nje. I prijatno me iznenadila.
Jedino nam se desava da se ukaki u gacice sto nie odavno. Valjda neka faza. I tako tri dan az aredom. Jutros je trazila tutu i da kaki pa se nada m da ce i to proci.
Zna li neko gdje u Sa ima da se kupi taj carcaf sa gumom tzv "musema" da mozemo pokusati i nocu.