Super izgleda slana torta, samo sta bih umjesto majoneze mogla, kako vi pravite?
pomješaj abc namaz sa kiselim vindija vrhnjem...može u to dodati i nek azčinske trave...recimo ja kopar jako volim sa vrhnjem kiselim
moraš nešto d amalo uveže...a nešto da je ko žiće da ti natopi kore tj.tost...
06.08.2012, 23:26
Skvo RR
4542
trebat ce joj kg abc sira. ..u stvari trebala bi opet nesto sto kazes hanady da bude zitko..kontam vrhnje/pavlaka/mileram ..ce pustiti onu vodu...fakat nemam ideje.
06.08.2012, 23:27
Skvo RR
4542
a i ti moze li bez majoneze ..a to glavni sastojak ..sada si me samo u duman dala...
06.08.2012, 23:29
teacher75
5394
sto se tice pahuljicine pite ja je pravim ili sa fasiranim mesom i zutim sirom ili sa piletinom, gljivama i zutim sirom posto ne volim s povrcem i gosti su svaki put bili odusevljeni, uz to sam pravila sampinjone sa vrhnjem za kuhanje ili pavlaku da ne bude suho i odlicno je
06.08.2012, 23:32
Hanady RR
18727
može... ja sma znala raditi bez majoneze u ovako toplim danima za babine kad sam h rodila...ono pored svega stavim je na stol...pa stoji nekako me malo strah majoneze bilo...ona je lako kvarljiva ...
ne treba tu puno aBc namaza... umjesto 2 kesice majone staviš ono pakovanje abc ili dukatele do 150 gr.
ja i u onim mojim slanim rolatima znam umjesto majoneze abc sir il sukatelu sa mladim sirom mješati...
eh da...eto ideje...mladi sir sa abc-om il dukatelom... abc i dukatela malo daju šmeka posebnijeg kao majonez...istina s amajonezom je ukus jači i volji...al nije za prenoćit tek tako
06.08.2012, 23:33
Medić*
29
Ovu slanu pitu bas nikada nisam probala, zvuci mi super. Najcesce pravim.
Pahuljicinu pitu, najcesce sa piletinom i sampinjonima.
Spansku pitu.
Kukuruzni uljevak sa sirom i spinatom u posebnim modlicama.
Pizza rolat.
Pohovani slani palacinci itd.
06.08.2012, 23:54
teacher75
5394
kako pravis pizza rolat?
07.08.2012, 00:00
mamma mumi
1074
Ma i mene strah majoneze, hoci ih jos potrovati, ja cu vrhnje, abc i dukatelu, salame, kiselih krastavaca i pahuljicinu pitu i dosta od mene
Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .
07.08.2012, 00:20
dzenyA
34
Hvala ticerko, ovo sam vec pravila,extra je, ja stavim sampinjone,suhog mesa,mladog kravljeg sira i 1 jaje da se ta masa poveze,ili sa sunkom i sampinjonima
07.08.2012, 00:30
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: dzenyA
Hvala ticerko, ovo sam vec pravila,extra je, ja stavim sampinjone,suhog mesa,mladog kravljeg sira i 1 jaje da se ta masa poveze,ili sa sunkom i sampinjonima
probaj i sitno nasjeckane pilece filete sa sampinjonima, super je
07.08.2012, 09:41
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: teacher75
kako pravis pizza rolat?
7 kora za pite 2 jaja 1 kiselo vrhnje 200 gr salame neke, ja stavim suho meso i sudzuke malo 250 gr gaude 250 gr gljiva 2 dcl kečapa
Sir krupnije narendas, salamu nasjeckas na kockice ( suho meso i sudzuku takodjer ) Jaja i pavlaku umutis fino.
1. kora - prazna 2. kora – 1 dcl kečapa razmažite po kori pa pospite malo sa origanom 3. kora – pola narendanog sira 4. kora – salama i suho meso. 5. kora – izmješajte jaja i kiselo vrhnje pa dvije trećine namažite po kori 6. kora – gljive 7. kora – 1 dcl kečapa i druga polovica nagratanog sira
Sve skupa zamotajte u rolat pa stavite u namašćenu tepsiju. Namažite ostatkom jaja i vrhnja, pospite origanom i stavite peći pola sata.
07.08.2012, 09:54
Lady26
9177
Pravim se da nisam kuci
07.08.2012, 12:56
Malenaoduvijek
5237
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Kukuruzni uljevak sa sirom i spinatom u posebnim modlicama.
moze li rcpt
07.08.2012, 16:08
Medić*
29
Mala evo :)
500 gr ociscenog spinata, 250 ml mlijeka, 250 ml kiselog mlijeka ili jogurta, 200 ml ulja, 200 gr izdrobljenog bijelog sira (stavim fetu ) , prstohvat secera , 1 pakovanja praska za pecivo, 3 pune solje od 250 ml kukuruznog brasna, 1 solja psenicnog brasna, 50 grmaslaca, 3 jaja.
Umuti sve navedene sastojke ( osim maslaca) Ubaciti sir i sjeckani spinat.
Pleh podmazati maslacem ili uljem, posuti brasnom i staviti smjesu.
Peci dok ne porumeni fino. Kada je uljevak gotov, premazati ga maslacem da zasija gornja kora sm=smiley1.gif]
Ja ovu smjesu stavljam u metalne kalupcice za maffine, a moze i obicni pleh pa se vino ireze na kockice.