IZVORNA PORUKA: mama alma RR
D_K tema vrtić i dan danas je zaključana, čak kad joj pomene i školu kaže neće ići, pa da je ne bih sekirala rekla sam joj, ne moraš vilo moja, mama će tebi kupiti kozu pa ti čuvaj iza kuće, a djeca neka idu u školu, na što je rekla može, znači i njenoj glavi sve je bolje od škole, odnosno vrtića.
Voljela bih i ja da znam šta se dešava u njenoj glavici, ali ona definitivno odbija saradnju.
sada kada se vratim unazad njoj vrtić jednostavno nije nikako, ali nikako godio.
Možda sam pogriješila što je nisam dala u privatni ili neki koji nije toliko opterečen kao Mojmilo. U njenoj grupi je bilo 33 upisane djece, učiteljica kaže da ih nikada toliko nije došlo, ali 28 jeste. Puno brate.
Onda nije htjela ništa da jede, plakala, je a najteže mi je bilo to što se po noći budila i plakala, jako teške scene. Helem to je iz nas, učiteljica mi je stalno govorila da je L. jako privržena na mene, odnosno MM i svekrvu, da joj jhe teško palo razdvajanje, mada nije divlja, eto žene koje je znaju kažu da je fantastično, komunikativno i pametno dijete, samo vrtić joj nije legao.
Nana je čuva,
mislim ja bih i možda i dalje nastavila sa vrtićem, međutim nakon bolesti u februaru i preporuke naše dr. da je ispišem, nije bilo dileme.
Ja iskreno vjerujem da je moja L rijedak slučaj i da će se vaše bebice bolje adaptirati, a j a sam D_K bila u klubu mama koje plaču nakon izlaska iz vrtića.