mi bi trebali od sutra krenuti u vrtic al ipak cu ga ostavit do ponedjeljka jer glupo da odmah nakon prvog dana prekida.. uglavnom sve sam spremila,torbicu,pape,trenerke i sve ostalo ali nisam pripremila sebe, odgadjala sam vrtic maksimalno i sad stvarno mora krenut jer mi uskoro pocinje fax imam neki glupi osjecaj u sebi,ma neznam ga rijecima opisat ni objasnit al ko da izdajem svoje dijete,ono mali je a ja ga ostavljam ,kako ce se snac i svasta nesto mi se mota po glavi jeste se vi ovako osjecale i dokad vas je držalo to?
29.09.2010, 19:20
sporty mamaa
3211
Marijana ne brini, sve ti je to normalno Maleni ce se naviknut i bit ce mu lijepo, druzit ce se i igrati sa svojim vrsnjacima. A ti kad ti zavrsi fax ranije uvijek ga mozes pokupiti i prije popodnevnog spavanja. U svakom slucaju sretno Nikoli u vrticu
29.09.2010, 21:29
iv@ncica
2115
marijana draga salji ga odmah, pa neka i sutra ode malo..pa prekosutra, pa odmori za vikend pa onda u ponedjeljak..ozbiljno ti kazem..traje to adaptirsnje i kod tebe i njega, pa bolje sad pomalo da ga ostavljas nego kad te uhvate predavanja.....svi smo muku prosli s tim i prolazimo jos..pa procitaj sto nas je sve mucilo...poslusaj me i vodi po malo odmah..a blizu ti je pa ga mozes pokupiti kad god hoces ovih prvih dana, a ako bude puuunoo plakao zvat ce te teta ne brini...eto
esma-i mi smo blago smrcavi i saljem ga u vrtic, jer je malo, a necu da mi sad prekine taman fino navikavanje..inace siu sve bebe smrcave tamo bile ovih dana
29.09.2010, 21:44
acudesa
7725
IZVORNA PORUKA: marijanna
mi bi trebali od sutra krenuti u vrtic al ipak cu ga ostavit do ponedjeljka jer glupo da odmah nakon prvog dana prekida.. uglavnom sve sam spremila,torbicu,pape,trenerke i sve ostalo ali nisam pripremila sebe, odgadjala sam vrtic maksimalno i sad stvarno mora krenut jer mi uskoro pocinje fax imam neki glupi osjecaj u sebi,ma neznam ga rijecima opisat ni objasnit al ko da izdajem svoje dijete,ono mali je a ja ga ostavljam ,kako ce se snac i svasta nesto mi se mota po glavijeste se vi ovako osjecale i dokad vas je držalo to?
jesam, kao da ustvari ne moram da ga dajem, a ja ga dajem... jutros mi je sa osmijehom otisao i sav vazan mase iz grupe, ko: Vidi, ne plačem a, koliko se promijenio u kontaktu sa djecom-100% prije je stidljivo krio glavicu, sad, sam prilazi djeci i peruzima inicijativu za igru..
ne budali, ne radi to sebi, moras biti svjesna da ce vrtic puno pomoci u sazrijevanju... ljubac i sretno
29.09.2010, 22:20
emma.L
2731
marijanna, ja se tako stalno osjećam, ali zaista mislim da je to bitna faza za razvoj djeteta i ne posustajem. A da mi se ne plače svako jutro, plače mi se i ne znam hoće li proći. Isto bih ti savjetovala da ga već sutra malo odvedeš na igranje, pa opet u petak malo.
29.09.2010, 22:22
acudesa
7725
kaze meni jutros pri ulasku u vrtic: Nadam se da necu plakati dusha moja
29.09.2010, 22:23
emma.L
2731
hehe hrabrica mala, sam sebe kuraži .
29.09.2010, 22:25
Skvo RR
4542
IZVORNA PORUKA: acudesa
hahhaa...bas je fora komentar...
30.09.2010, 18:14
Anoniman
hvala vam žene na podrsci,divne ste Jutros sam ga mislila odvesti al prehladio se,bas je jako prehladjen mislim da mu je na rodjendanu netko prenio virus,ipak je bilo mnogo ljudi,svi ga ljubili..nadam se samo da se nece razboliti,ako prodje za vikend onda u ponedjeljak polazimo u vrtic. nas dvoje smo bas povezani,ne može ni on bez mene ni ja bez njega,i sad se osjecam ko da mi ga vrtic 'otima'
30.09.2010, 21:36
iv@ncica
2115
vidjet ces uskoro..koliko je lakse s vrticem..nego se nekome moljakati da ga cuva i vucati ga od kuce do kuce...a fino im bude bona, puno ih je, ovi se vec navikli pa ce on upasti u malu ne plackavu raju...igraju se....nabavili su i tv i crtice ( zahvali meni, ja malo povlacila to pitanje..kad za par dana se sve stvorilo )...i cim se naviknete malo, i ti ces uspjeti uciti, ici na fax..a i kavu bome , bude ti tesko i 1000000 puta ga se sjetis, no za mjesec dana polako prestanes i zivkati tete, vec ih pustis da rade svoj posao, a oni se navikavaju na drustvo, igru, prijateljstvo, suradnju, bontonu , trpeljivosti,druge ljude, a kad dođes po njega toliko ti se obraduje da ti srce puca....a ja curim prije nego sto uđem po njega i ne mogu da vjerujem da moj bebac tamo nesto izvodi bez mene, i smatra to svojim drugim domom..sad je cak postao i veseo i smije se..samo nece da se maza i voli malo on o svom brasnu, i sam on nesto mimo sve djece..ali im je kaze naj bolji sad tamo ..i sto bude svima bit ce i njemu..i teti sto puta kazem da ga kao i svoje djete opomene i ukori kad nesto radi sto ne smije, i isto tako i pohvali i nagradi kad je sve ok, jer i oni odgajaju nasu djecu. Evo danas ga neka curica ogrebala po licu...malio se cura voli grebati i ganja moga sina...i teta meni to tuzno govori, a sto sad pa desava se..to su djeca i trebaju da se uce i tome..teti bi drago sto je nisam napala
30.09.2010, 21:47
Anoniman
ivancice bas,mi je drago da se A.naviknuo na vrtic drugu,djecu okolinu ,drustvo... Sigurno mu nije lose.I sigurno je bolje od cuvanje tete kod kuce djete.
30.09.2010, 22:01
iv@ncica
2115
joj hvala ti..i ja se nadam da je to to
01.10.2010, 00:04
malenaa
1616
neko je pitao za vrtic u nedzaricima, carolija??????? i imam vjerujte samo rijeci hvale, ja sam pre pre zadovoljna jer sam prezivila pakao sa tetom cuvalicom koja mi je maltretirala malog dok je imao 10 mjeseci, pa onda vrtic jaslice djeciji grad uzas,svu djecu dovode bolesnu ja ne znam sta je s ovim roditeljima cast izuzecima ali i ti izuzeci se svi na kraju razbole, tete katastrofa, da sam ih uhvatila kako tresu curicu od 9 mjeseci i psuju...kretenuse stare kebare. moj dino je isao par dana dole ali sve te dane je vristao i nije se smirivao dok e dodjem po njega,i odmah se razbolio.helem nejse...da ne duzim... sad je vec 4 dana u ovom vrticu koji se tek otvorio, od prvog zvanicno pocinju raditi, to su dva stana svojena , novo sve ,opremljeno za 10, tri tete koje su ko melem na ranu, bit ce jako malo dijece jer se zaista posvete svakom djetetu. mom malom je 16 mjeseci i on nikome nece u ruke osim bliznjima, a ove tete je zavolio da prosto nisam mogla da vjerujem, nije nikada jeo bez placa, a one mu supicu naprave i jede bez problema, valjaju se s njim po podu,pjevaju plesu... prave palacinke... ma vjerujte za takvo cuvanje nema cijene. placam 280 km to je cjelodnevni boravak a imate i pola radnog vremena sve se s njima dogovarate. jeste puno love...ali kad sam zaista istinski i od srca svima govorim sta se sve pruza ,prvenstveno ljubav majke, strpljenje ,paznja i igra to je neprocjenjivo. ljubim vas sve i sretno svima u pronalazenju vrtica....
01.10.2010, 08:46
veeseelaa
20552
i ja sam za Vrtić Čarolija u Nedžarićima čula da je super, fino opremljen a da su tete za 10! i nije uopće puno 280 KM za cjelodnevni boravak, ja plaćam 300 u drugom vrtiću, inače cijene su slične i u ostalim privatnim vrtićima
01.10.2010, 08:48
maja78 RR
4163
sto ih ti vesela izreklamira, imas li provizije
01.10.2010, 08:51
veeseelaa
20552
moja malena se skroooz navikla na vrtić, ma luda je za njim mašalla Ostaje bez problema a kad dodjem po nju neće da ide kući, grli tetu i govori meni neće, neće A meni drago, znam da joj je lijepo i da je lijepo paze čim ih toliko voli Jede redovno pa kad me zeza preko vikenda kući odbijajući jelo rekoh hB pa ima vrtić znam da će tamo lijepo jesti Na meniju im je danas za ručak zeljanica, ja joj sinoć spomenula da je sutra pita u vrtiću a ona tokom vožnje jutro stalno ponavlja pita, pita Eto drage moje i ja sam bila strašno zabrinuta jer je odbijala hranu, nije htjela ostati... do duše nije plakala kad me nema jer inače nije plačljiva... al eto sad se sve sredilo pa sa osmijeh ostaje, samo je spustim u hodnik, ona sama udje
01.10.2010, 08:54
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
sto ih ti vesela izreklamira, imas li provizije
ja ništa ne radim džaba
01.10.2010, 09:34
D_K
2669
IZVORNA PORUKA: acudesa
e medeno malo.. cuj NADAM SE da necu plakati :))) med..
evo da i ja prijavim - danas sam ostavila stariju curicu (5 g. i 2 mj.) u vrticu.. bila sam bas cool, vesela i pribrana i prenijela sam joj taj osjecaj - ostala je sa tetom i mahnula mi kad sam krenula.. idem odmah poslije rucka po nju - kaze teta da je to bolje za prvi period - da se polako privikava na ostanak.. eto, malo mi je sad muka, imam ruzni osjecaj, plakala bi, zivkala bi svaki minut ali podsjecam se da je to nesto lijepo za nju i da ce joj biti zanimljivo i da ce nauciti mnogo, mnogo lijepih stvari.. zao mi je malene, ona je ostala kod kuce i kaze 'ocu obaniste' ali je premala. zao mi je i sto ih razdvajam ali bi gore bilo da starija ostaje kuci.. eto.. i ja se sve nadam da necu plakati..
01.10.2010, 10:02
R&T@
5982
Svejedno je da li imaju godinu ili pet... Polazak je polazak...
Gledaj to pozitivno... Tebi ce tvoja mrvica ispricati sve sto se desavalo i jasno ti reci sto joj se svidja a sto ne...
A suze cuvaj... Plakat cemo, abd, kad se budu udavale
01.10.2010, 10:10
D_K
2669
IZVORNA PORUKA: tajra
Svejedno je da li imaju godinu ili pet... Polazak je polazak...
Gledaj to pozitivno... Tebi ce tvoja mrvica ispricati sve sto se desavalo i jasno ti reci sto joj se svidja a sto ne...
A suze cuvaj... Plakat cemo, abd, kad se budu udavale
hvala na podrsci.. ona je taman za vrtica - tacno tako, moze mi ispricati sve sta joj se desava.. ja sam prosle sedmice odlucila da necu ni suze pustiti i tako sam se i postavila - gledam na to kao na nesto pozitivno - ima je ko cuvati ali bolje je za nju da bude sa vrsnjacima.. a kad se budu udavale onda cu da placem i za vrtic i za upis u skolu, osnovnu, srednju a vala cu i fakultet da oplacem pa onda i za vjencanje jednu turu
01.10.2010, 10:49
Blue rose RR
4361
Sretno maloj ljepotici u novim pobjedama, nadam se da će biti sretna i zadovoljna sa novim drugarima. A mami mnogo sabura i manje suza. A vala mene već guši knedla u grlu kada mi na um padne da će doći dan - odlaska u novi život
01.10.2010, 12:32
Nedi
1147
Mi smo odgodili vrtić...mislili smo sad od 01. tj od danas po tri sata ali nismo. Valjda ćemo od 01.11.
03.10.2010, 18:40
Anoniman
evo nema vise odgadjanja, ujutro idemo u vrtic..pa ujutro pisem kako je proslo,sad vise ne mogu,knedla mi je u grllu citav dan
03.10.2010, 21:27
Crvena
1859
Redovno citam sve vase komentare vezane za polazak u vrtic. Ponekad se smijem, nekada i placem citajuci Sa sinom nisam imala problema vezanih za vrtic, on rado odlazi. Sta ce biti sa kcerkom javicu na proljece kada krene. Svim mamama ciji pacici krecu u vrtic drzim fige,od srca vam zelim sto manje suza.
03.10.2010, 21:49
iv@ncica
2115
crvena- hvala
marijana- cekamo nikolicu...ostavi ga malo prvi dan, sat-dva ili do kad te teta ne zovne....drzimo vamm fige