IZVORNA PORUKA: mišur
ja ne znam jesam li ja takav baksuz sa vrtićima ili su ova moja djeca tako osjetljiva????
Luka je išao u martu u vrtić i morali smo ga ispisati zbog Ane, sve je njoj prenosio, a ona bebica.
Silom prilika (baka više nije mogla da ih čuva) upisala sam ih oboje prije mjesec dana, u privatni vrtić. Išli su 2 dana i zaradili stomačni virus, Luka je čak i infuziju primao koliko je dehidrirao. Naravno, cijelu sedmicu su pauzirali. Onda su išli 4 dana i dobili visoku temperaturu s kojom smo se borili 4 dana, da bi ih onda odvela dr i upaljeno grlo. Opet pauziraju cijelu sedmicu...
Naravno, ja sam svjesna da oni to moraju proći da bi stekli imunitet i dok malo ne ojačaju, ali je problem što ih niko, sem mene, ne može pripaziti kad su bolesni, a ja ne mogu svakih 7 dana uzimati bolovanje.
Kako vaš dječica podnose ove promjene vremena? mene je strah šta me tek čeka kad počne zima i novi virusi i prehlade....
u vecini ovog teksta pronalazim sebe iako mi idemo tek mjesec u vrtic i nemamo sestru ni bracu
Noa je u utorak navece dobio turu, odvedem ga juce ujutro doktoru,upala grla,dao nam Ospen 3*1/2 kasikice, kaze da ne predje u gnojnu anginu.....
jucer mi je sefica dala dan slobodan, a danas vec se moram vratiti na posao pa smo Nou onako bolesnog bili prisiljeni poslati u Zenicu (malorpije otisao).....uh teska situacija kad nemas u gradu nigdje nikog svog......
i ja se toplo nadam da cemo ovo sve nekako pregrmiti jer sam ja u biti zadovoljna vrticem....ne bude puno, nekih 5-6 sati maksimalno nekad i manje.....
puno vise prica,puno se vise sam igra u kuci nego ranije....
ne znam, nisam pametna ali imam jaku volju i zelju da ustrajemo u ovom i da nastavimo sa vrticem.....
sretno svima i svim mamama koje salju bolesnu djecu u vrtic javno molim da to ne cine....evo i ja imam bolesno dijete i ne mislim ga slati dok ne ozdravi, po cijenu da nije sa mnom....
No hard feelings